Nyheder 2020

Danmark lukker ned:

 

På grund af frygt for Corona smitte og forbud mod at samles mere end 100 personer til et arrangement, er vi desværre nødt til at aflyse vores spilsammenaften på mandag den 16. marts 2020.

Vi håber, det hele går i orden igen til næste gang, så vi kan ses den 20 april til vores 18 års fødselsdag til boller og lagkage.

Hvis dette ikke er muligt, vil vi meddele dette her på siden.

 

Coronahilsen fra Feldborg Harmonikaklub.

---------------------------------------------------------

Februar 2020:

Det blev så februar, og ifølge årstiden burde vi på nuværende tidspunkt havde haft sne og frostvejr, men i stedet for at synge: I sne står urt og busk i skjul, er det nærmere: Jeg gik mig over sø og land, der er aktuelt, for aldrig har vi fået så meget regn på denne årstid, og markerne og mange områder står under vand ikke kun langs åer og vandløb, også steder hvor vi aldrig har set vand før. Så lidt mørkt og trist er det derude og passer bedre til november måned.

Og så til noget helt andet: For når man kommer til Feldborg Sognegård, ser man tit, at der er sket forandringer, denne gang  nye planter i flotte potter i alle vinduerne, så herfra stor ros til bestyrelsen for Sognegården, fordi I formår at male lokalerne, når det er slidt, at forny og udskifte inventaret langvejs, så det ikke ligesom mange af de gamle sognegårde, langsom forfalder og bliver utidsvarende og trælse.🙂

 

Mandag den 17. februar 2020:

Det blev så den tredie mandag her i februar måned, så tiden var atter kommet til spilsammen i Feldborg.

Vi var ialt 120 fremmødte i sognegården denne regnfulde februar aften, heraf var 93 publikummer, og til at underholde dem var der 14 spillemænd og kvinder, i serveiceafdelingen var vi 13, så det skulle nok blive en fin aften.

Vi har jo som bekendt mistet vor gode ven harmonikaspiller Egon Poulsgård her den 23. januar 2020. Så efter vi havde sunget velkomstsangen, sagde Erik nogle ord til minde om Egon for alle de mange gode timer og hyggelige stunder vi havde haft sammen, og derefter holdt vi 1 minuts stilhed for at mindes Egon. Feldborg Harmonikaklub skylder ham rigtig meget, og det er et savn og mærkeligt, at han ikke er her mere.

Derefter spillede musikerne efter ønske fra Yrsa:  Esbjerg Valsen, og netop denne vals forbinder vi med Egon, da han det meste af sit liv boede i Esbjerg, og stadig var en populær skikkelse der.

Derefter startede vi aftenen med de melodier:

Erik havde sat på Februars spilleliste: Vi begyndte med: Vi skal mødes en aften som denne, Hytten i skoven, Hej gamle ven, Han var trods alt deres dreng, Det blir sol og sommer snart igen, Mit barndomshjem, Ta nu og ring, En lille bitte tåre der faldt, Tro håb og kærlighed, Malaika, Blue Hawaii, Vi har alle brug for kærlighed, Hun misted den i nat på Dangleterre, En smule fred, Johan på snippan, Den gyldne saxofon ( een af Egons Favoritter), Åh disse minder, og til slut på første halvleg som sædvanlig Ålefiskerens Vals.

Så var der kaffepause, og til kaffen serverede vi dejlige fastelavnsboller, som Edel havde bagt. Imens kaffen blev drukket, gik Dorthe rundt ved bordene og indsamlede ønsker fra publikum til melodier, som vi skulle synge i anden halvleg.

Efter afrydning af bordene, uddeling af lotterigevinster og Leo havde fortalt et par historier, var vi klar til sidste del af festen.

Vi begyndte med: Velkommen til Vestjylland, Sommernat i Froland, Fregatten Jylland, Fem røde roser, Når lysene tændes, Fuglene letter mod vinden, Love me tender, Livstræet, Nordsøbølger, Kald det Kærlighed, Den gamle smedie, En duftende hvid jasmin, Vore allerbedste år, Afmønstring, Den gamle skærslippers forårssang, Slut på en dejlig dag, og så nærmede klokken sig 22,- og det var tid at synge afskedsverset og Skuld gammel wenskab.

Endnu en dejlig aften var slut, så stor tak til alle jer, der mødte frem denne mørke regnfulde aften, det være sig publikum, musikerne, lydmanden, Edel og hjælperne uden alle jer ingen spilsammenaftner i Feldborg sognegård.

Så på gensyn næste gang den 16. marts og tag gerne naboen med, da vi godt kan være flere sammen til vore hyggelige sammenkomster.

Så vi ses samme tid samme sted nemlig i Feldborg sognegård den 16. marts kl. 19,-

Februar hilsen fra Anna Grethe:

 

------------------------------------------------------------------------------

Egon I festtøjet en flot 80 årig mand

Egon Poulsgård:

Vor gode ven og musikkammerat harmonikaspiller Egon Poulsgård er pludselig død den 23. januar i Flauenskjold 83 år gammel.

Det kom som en chock for os alle, da vi fik beskeden, for vi havde jo lige været til spilsammen mandag aften i Feldborg sognegård, hvor Egon sad ved kassen.

Egon havde godt nok døjet med sygdom de sidste par år, men han havde hver gang formået at komme på højkant igen, men pludselig var det så slut, og den gamle harmonikaspiller havde spillet den sidste strofe.

Så tager vi saetme Ålefiskerens Vals

Vi I Feldborg Harmonikaklub mindes ham med glæde for det store arbejde han gjorde for klubben. Han var med til at starte Feldborg Harmonikaklub op i 2002, samtidig var han jo i mange år kernen i klubben, når det gjaldt musikken. Det var ham, der spillede for, når orkesteret skulle igang, for når bare Egon var der, skulle det nok lykkedes, han forstod at rykke i harmonikaen, så det kunne høres.

Han var en fantastisk harmonikaspiller, og ingen kunne som ham spille Rødkælkens sang og Ålefiskerens Vals.

Marine Foreningen i Esbjerg

Vi husker også alle de gode timer, vi har haft sammen i Bindslev igennem de mange år, vi har været der.

Når Yrsa og Egon ankom, var der friske gulerødder og ærter fra haven, samtidig var vi sikker på at blive budt på en dejlig frokost med masser af fisk, hjemmelavet rullepølse, fabrikeret af Egon, godt skyllet med med øl og snaps, og så startede Egon Harmonikaen op, kun afbrudt af gode historie fra hans liv i Esbjerg, og da han var fiskemand i København. Da Egon var på toppen, kunne han spille den halve nat, og han var den sidste, der gik i seng.

Senere kom så Esbjerg Festuge til, hvor Feldborg spillede ved Marina Foreningen. Vi havde campingvogne med derned, og vi holdt til på pladsen ved deres klubhus, også der havde vi mange hyggelige stunder og oplevelser.

Der var ingen tvivl om, hvem der var stjernen i orkesteret, når vi så alle de knus, Egon fik af sine venner og veninder fra gamle dage.

 

Egon ved kassen i Feldborg Sognegård.

Vi vil komme til at savne Egon rigtig meget, for han var noget helt specielt, for selv om det kneb med kræfterne her til sidst, tog han jo med Yrsa fra Flauenskjold hver gang, og sad ved kassen ved indgangen.

En stor tak vil vi også sige til dig Yrsa, fordi du trods sygdom stadig formåede at tage til Feldborg Sognegård og sørge for indkøb og kaffe til vore spilsammenaftner, det må mange gange havde været rigtig svært for dig

Heldigvis for os, har du lovet forsat at komme og deltage, og det glæder os meget.

Det var så Egon, som vi kendte ham, meget kort fortalt, det bliver et savn, han ikke er her mere.

Æret være Egon Poulsgårds minde.

 

Egon Poulsgård bisættes fra Voer Kirke ved Dronninglund fredag den 31.1.2020 kl.13.-

 

På vegne af Feldborg Harmonikaklub:

Anna Grethe

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

 

 

Nytårs koncerten 2020 i Skave Hallen

Januar 2020:

Så kom vi til 2020 og rigtig glædelig nytår til alle vore læsere.

Vi håber I er friske til at tage fat på et nyt årti, og se hvad det indebærer af klimaforandringer, omstilling til grøn energi, og diverse nye afgifter vi bliver pålagt for at dæmpe vores forbrug af co2.udledning.

Men først tager vi lige en tur til Feldborg Sognegård, hvor vi har glædet os til at se Jer igen her i det nye år.

 

 

Grønne marker her i januar 2020

Mandag den 20. Januar 2020:

Det blev så 2020 og det var den tredie mandag, vejret var godt omkring 8 + gr. ingen håndbold hvor Danmark skulle spille, så ingen undskyldning for ikke at møde op.

Der kom ialt 106 gæster til sognegården denne aften, de fordelte sig således, der var 83 publikummer, 13 musikere til at underholde de fremmødte, til at servicere gæsterne var vi 10 personer. Efter vi havde sunget velkomstsangen, var vi klar til at tage fat på aftenens program.

Dorthe havde lavet spillelisten: Vi begyndte med Min Hjemby, derefter fulgte Jeg var skinsyn, Ingrids vals, Er det alt for længe siden, Sne valsen, En hel flaske rom, Vildandens sang, Visne roser, Que sera sera, Lille kammerat jeg må afsted, Schottish på Valhalla, Bal i Ballerup, En glad mand, Paradiso, Den lille Cafe ved havnen, Oppe på kvisten hvor svalerne bor, Fru Pedersens Bordel, og til slut på første halvleg som sædvanlig Ålefiskerens Vals.

Så var der kaffepausen og til kaffen fik vi et dejligt stykke kringle fra Edels bageri. Imens dette gled ned, gik Dorthe rundt ved bordene og indsamlede ønsker fra publikum til melodier, som vi skulle synge i anden halvleg.

Efter afrydning af bordene og uddeling af lotterigevinster var vi klar til sidste del af festen.

Vinteren januar 2020.

Vi startede med: Vore allerbedste år, derefter sang vi, Pigen og søndenvinden, Livstræet, Marina, Mølleåen, Love me tender, Fiskerpigens sang, Fuglene letter, Solvejg min sommersang, Fem røde roser, Barndomstiden, Rødkælkens sang, Kvæservalsen, Den glade vandrer og Fregatten Jylland, og så var klokken næsten blevet 22, og det var tid at takke af med Afskedsverset og Skuld gammel wenskab.

Det var så den første spilsammenaften her i det nye år, og tak til alle Jer, der var med til at gøre denne aften til endnu en hyggelig aften her i Feldborg sognegård. Tak til det trofaste publikum, til de dygtige spillemænd og kvinder fra nær og fjern, tak til lydmand Torben, og tak til alle hjælpere, uden alle Jer var ingen spilsammen aftner.

Så på gensyn igen den 17. februar, samme tid samme sted nemlig i Feldborg Sognegård.

Januarhilsen fra Anna Grethe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

22.03 | 17:25
Feldborgharmonikakl. har modtaget 65
22.03 | 17:24
Nyheder 2020 har modtaget 10
06.03 | 09:29
Hvem er vi har modtaget 12
13.01 | 16:29
Nyheder 2019 har modtaget 44
Du kan lide denne side