Nyheder 2018

Her vil der løbende kommer nyheder fra året 2018.

 

         

                            En buket af bonderoser her i juni mdr.

 

Mandag den 18. juni 2018.

Tiden flyver afsted, og vi har næsten midsommer, lige om få dage er det Sct. Hans, og så har vi brugt halvdelen af året 2018, ja det er jo næsten ikke til at forstå, hvor tiden er blevet af. Hele Maj og første halvdel af Juni måned havde vi et super sommervejr med varmegrader op mod de 30 gr. og ingen regn, afsvedne græsplæner og blomster, der tørstede efter vand, så derfor var vi nok lidt bedre tilpasse, da det danske normale vejr vendte tilbage med lidt mindre varme og regnbyger ind imellen. Ja vejret kan man altid tale om og det fylder rigtig meget i vor hverdag.

Men så blev det den tredie mandag her i juni, og vi drog atter ad Feldborg til, for der var jo spilsammenaften i sognegården. Der var 128 publikummer, der mødte frem denne aften, der var 19 spillemænd og kvinder til at sørge for underholdningen og deruover kom så hjælperne, som stod for servicen, så ialt var der 157 personer til stede denne juni aften.

Dorthe havde lavet spillelisten med rigtig mange dejlige sommermelodier:Vi begyndte med: Sommer i Danmark, Alle sømønd er glade for piger, Man blir så glad når solen skinner, Det var dejligt i huset derhjemme,En glad mand som mig, Sommer- sommer, Lille sommerfugl, Rosa på bal, Oasen, Danse med dig ind i lykken, Fagre blomst, Dans i fiskelejet, Vi skal gå hånd i hånd, Billy Briants Cafe, Que sera sera, Hvide Sande, Den gamle violinspiller, Klunservalsen, Den lille cafe ved havnen, og så til slut på første halvleg som sædvanlig Ålefiskerens vals.

Så var der kaffepause og til kaffen fik vi et dejligt stykke Drømmekage fra Edels bageri. I pausen gik Ø. larsen rundt ved bordene og indsamlede melodi ønsker til sange, som der skulle synges i anden halvleg. Så efter uddeling af lotterigevinster og afrydning af kopper, var vi klar til anden del af festen.

Vi startede med at synge fødselsdagssang for Dorthe som fyldte år den 17.juni og rigtig hjertelig tillykke med det Dorthe ønsker vi her fra klubben. Derefter var vi klar med ønskerne som var:

Perleporten, Gillelejevalsen, Sømandens hjemve, Dagbogen, Velkommen til Vestjylland, Sommernat i Froland, Fregatten Jylland, Fem røde roser, Visen om de 18 svaner, Oh hjælp mig madonna, Sorte Rudolf, Imellem Esbjerg og Fanø, Gyldenlakken, og så til sidst Marina.

Og så var klokken næsten blevet 22, og det var tid at slutte denne aften, men inden da blev der sagt en stor tak til alle de trofaste publikummer, til musikerne for underholdningen, til hjælperne for opstilling af borde, brød og kaffe,og til slut oprydning, ja tak til alle der møder op gang på gang.

Derefter sluttede  vi aftenen som sædvanlig med afskedsverset og Skuld gammel Wenskab.

Så holder vi ferie i juli mdr. hvor der ikke er spilsammenaften, men nogle af klubbens medlemmer tager nordpå til Bindslev harmonikatræf i uge 30, hvor også Feldborg skal spille på træffet nemlig Fredag den 27. juli kl. 16.30, så vi ses måske.?

Men ellers ses vi næste gang samme tid samme sted i Feldborg Sognegård mandag den 20. august 2018.

Rigtig god sommer.

Junihilsen fra Anna Grethe

                    

 

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------             

 

 

        

    Så er det maj, det er pinse, og der er sol og sommer i Danmark.

 

Mandag den 21.maj 2018:

Vi er kommet til maj mdr, og sikke et dejligt vejr vi har, der er højt sol og blå himmel og med en temp. på 25-26 gr. er det ligeså varmt, som hvis vi var sydpå, men nu hvor det hele er sprunget ud og står grønt og frisk og ikke at forglemme de smukke gule rapsmarker, så bliver det aldrig flottere her i Danmark. Men nok med det, vi skal en tur til Feldborg, da det var den tredie mandag og der var spilsammen i sognegården. Ja selv om det var 2.pinsedag og meget lunt vejr, kom der alt i alt 134 personer, der var 108 publikummer, 16 spillemænd og kvinder skulle stå for underholdningen denne aften, og til at servicere var der 10 personer.

Erik havde lavet spillelisten: Og da det er maj måned startede vi med, Kom maj du søde milde, derefter fulgte Glem ikke dine venner, Flyv prinsesse, Farmors havehus, Blomstrende kastanjer, Sømand mon du drømmer, Mor dine øjne, Skomager Anton, Du lille fugl bag min rude, Det blir aldrig, som det var i gamle dage, Kufsteiner lied, Goodnight my love, Under din Paraply, Malaika, Så går min tanke hjem, Min Hjemby, Liljer, Jeg sender dig et brev med små violer, og så til slut på første halvleg som sædvanlig Ålefiskerens vals.

Så var der kaffepause, og til kaffen fik vi serveret et dejligt stykke Edel kringle. I pausen gik Ø. Larsen som sædvanlig rundt ved bordene, og indsamlede melodiønsker til sange, som vi skulle synge i anden halvleg. Efter afrydning af kopper var der uddeling af lotterigevinster, og så var vi klar til sidste del af festen.

Vi begyndte med: Fem røde roser, derefter fulgte Mølleåen, Den gamle gartner, Fuglene letter mod vinden, Dagen i dag, En dejlig dag, Barndomstiden, Solskin om bord, Skagens solnedgang, Blæsten går frisk, Så længe du er til, Love me tender, Åbent landskab, Du lille svale, Solvejg min sommersang, Dejlig er sommernatten, og til sidst Du mørke landevej, for så var klokken næsten 22.- og det var tid til Afskedsverset og Skuld gammel wenskab.

Endnu en dejlig aften i Sognegården var forbi, og fra klubben skal der lyde en stor tak for den store opbakning vi møder, og det gælder fra alle sider, det trofaste publikum, alle musikerne og hjælperne, som møder op måned efter måned, uden Jer ville der jo ingen spilsammen aftner være.

Her til sidst vil vi lige gøre opmærksom på, at der er Harmonikatræf i Ø. Jølby på Mors fra den 31.maj til den 2.juni.Og Feldborg med venner skal på scenen fredag den 1. juni kl.21.45.

Men ellers ses vi igen mandag den 18. juni samme tid samme sted, nemlig i Feldborg sognegård kl. 19.

Majhilsen fra Anna Grethe

 

                                          

 

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

                      

                                  Så var der 16 års fødselsdag i klubben.

 

Mandag den 16. april 2018:

Ja, så er atter et år gået, og det blev april måned,  og det var tid at fejre klubbens 16 års fødseldag, og der kom rigtig mange for at fejre dagen sammen med os her i Feldborg Sognegård. Der var mødt 130 gæster, der var 18 spillemænd og kvinder til at underholde publikum denne aften, og så var der selvfølgelig hjælperne til at servicere gæsterne så alt i alt var der 158 fremmødte til fødselsdagen.

Hans havde lavet spillelisten:Og vi startede med en smuk forårssang: Den blå Anemone, derefter fulgte Åh lille blomst, Alle er vi sømænd, I den gamle Kastanje Alle, Sig du blir her til i morgen, Vi mødes på internet, Que sera sera, Farmors havehus, For ser i pigerne ud i Spanien, Jeg går på stien på vej til Evert, Alle sømænd er glade for piger, Den gamle redningsbåd, Hammer Hammer fedt, Pigen og hårbåndet, Vi har alle brug for kærlighed, Ta nu og ring. Hjem til Danmark, og så til slut inden kaffen Ålefiskerens vals.

Så var der pause, og traditionen tro serverede vi boller og lagkage til kaffen på fødselsdagen, og det gjorde som sædvanlig stor lykke. I mens vi drak kaffe, gik Ø. Larsen rundt ved bordene og indsamlede fra publikum melodi- ønsker, som der skulle synges i næste halvleg. Så var der lotteri og uddeling af gevinster og efter afrydning af kopper, var vi klar til den sidste del af festen.

Vi startede med: Fuglene letter mod vinden, dernæst fulgte Som årene går, Se nu danser bedstefar, Afmønstring, Jeg er Zigøjner, Sommernat i Froland, Livstræet, Fem røde roser, Velkommen lærkelil, Du lille svale, Mølleåen, Nu går våren gennem Nyhavn, Veras Vinterven, Solvejg min sommersang. Nyboders pris.

Og så var klokken næsten blevet 22, og det var tid til afskedsverset og Skuld gammel wenskab og endnu en dejlig aften var ende.

Her fra klubben skal der lyde en stor tak til alle vore trofaste publikummer, til alle de dejlige spillemænd og kvinder og til alle hjæperne og til Torben for lyden, uden dem var der jo ingen spilsammenaftner.

En ekstra tak til Lene fordi du hvert år er så sød at komme og lave alle de fine lagkager til os, tak for det.

Og til sidst vi ses jo den 21. maj samme tid samme sted.

Aprilhilsen fra Anna Grethe.

 

                     

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

                      

                                 Et lille drys af sne her i januar 2018

 

Mandag den 15. januar 2018:

Ja, så fik vi sagt farvel til 2017 og rigtig godt nytår her fra Feldborg Harmonikaklub, til alle de der følger os til vore spilsammenaftner i sognegården, og vi håber 2018 bliver et ligeså godt år med rigtig mange publikummer og musikere.

Det blev så den tredie mandag her i januar, og da var vi spændte på hvor mange, der ville komme. Vi havde jo stor konkurrence fra snevejret, der kom sidst på dagen, og så var der også herrehåndbold med Danmark og Tjekkiet, (Danmark tabte med 26-27) hvilket var en stor skuffelse.

Men trods det var der 102 fremmødte (endda også fra Randers og Århus), der var 12 musikere til at underholde, det var rigtig flot sådan en mørk og kold aften.

Erik havde lavet spillelisten: Som startede med Velkommen til Vestjylland, Hej gamle ven, Alperosen, Vi vil mødes en aften så dejlig, Fiske Frikadello, Visne roser, Hytten i skoven, Goodnight my love, En dør på klem, Under din Paraply, Under den hvide bro, Isabella, Du og jeg vil altid være venner, Vestkystens Vals, Du spørger min dreng, Manden på risten, Den sidste ting jeg vil, og til sidst traditionen tro sluttede første halvleg med Ålefiskerens Vals.

Så var der kaffe, og til kaffen fik et et dejligt stykke Edel krydderkage, imens gik Ø. Larsen rundt ved bordene og indsamlede melodi ønsker, som der skulle synges efter pausen. Efter afrydning af bordene og uddeling af lotterigevinster, var der klar til sidste del af showet.

Det startede med: Sommernat i Froland, Den gamle gartner, Hjemmebrænderiet, En sømand han må lide, Visen om de 18 svaner, Sneflokke kommer vrimlende, Snevalsen, Fem røde roser, Veras Vinterven, Jeg er Zigøjner, Fuglene letter mod vinden, Love me tender, Skamlingsbanken, Skagens solnedgang, Så længe du er til, Barndomstiden, De nære ting, En dør til fantasien, Glem ikke dine venner.

Så var klokken næsten 22,- så det var tid at synge afskedsverset, og også lige en enkelt fødselsdagssang blev det til, og til slut Skuld gammel wenskab.

Så var der taget hul på 2018, og en stor tak til alle fremmødte publikummer, musikere, lydmand og hjælperne, det var dejligt, der kom så mange, og vi siger så på gensyn, og vi håber så på fuld sal i februar.

Vi ses den 19. februar 2018, samme tid samme sted.

 

Januarhilsen fra Anna Grethe

 

 

              

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

                               Stemming fra Klosterhedens plantage

                     

                      Vi går mod lysere tider her i februar måned.

 

Mandag den 19. februar 2018:

Så kom vi til februar måned, så selv om vi har haft en rigtig fin vinter - det meste af tiden med + grader, så var det jo stadig lidt koldt og gråt og vi længtes efter solen og klart vejr. Derfor tog vi en tur til Tenerife og just hjemkommet derfra med ny energi, var vi klar til februar spillet.

Der var 127 fremmødte der havde fundet vej til Sognegården og af dem var der 14 spillemænd og kvinder og selvfølgelig de frivillige hjælpere, som stod parate til at underholde og servisere os denne spilsammenaften.

Jens havde lavet spillelisten: Vi begyndte med, Lidt go'musik derefter fulgte Aloha Oe, Bella Bella Mari, Blue Hawai, Den lille cafe ved havnen, En lille ring af guld, Esbjerg valsen, Firetoget til Nashville, Østersøens perle, Jeg vil ha' en blå ballon, Lille kammerat, Pigerne i småland, På et tæppe nær ved stranden, Sail along silv'ry moon, Så ser vi altid lyst på livet, Smilende Sussi, El Baion og så til slut på første halvleg som sædvanlig Ålefiskerens Vals.

Så var der kaffepause, til kaffen fik vi en rigtig prima fastelavns bolle, som Edel havde bagt, den var bare god. Imens gik Dorthe  rundt ved bordene og indsamlede melodi ønsker, som skulle synges efter kaffen. Efter afrydning af bordene, uddeling af lotteri, og en enkelt historie fra Leo, var der klar til sidste halvdel af festen.

Vi startede med, En dør til fantasien, derefter et lille afbræk, da der skulle synges fødselsdagssang for Jens Sig som blev 75 år tirsdag den 20. februar. Vi fortsatte med, Der hvor roser aldrig dør, Sømandens hjemve, Rødkælkens sang, Velkommen til Vestjylland, Se nu danser bedstefar, Kald det kærlighed, Fuglene letter mod vinden, Tak for gode som for onde år, Lykkeskoen, Fem røde roser, Vær glad for hver dag du har, Texas gule rose, De nære ting, Vi skal gå hånd i hånd, Skagens solnedgang, Fiskepigens sang.

Så var klokken næsten 22,-så det var tid til afskedsverset og skuld gammel wenskab.

Endnu en dejlig aften var til ende, og en stor tak skal lyde til alle de dejlige musikere, der kommer gang på gang og underholde os. Tak til det store trofaste publikum, som kommer fra nær og fjern. Også en stor tak til alle hjælperne,og til Edel for det gode brød, og til Torben der kommer lige fra arbejde for at samle lyden i musikken.

Så til slut her på falderebet, så vil Feldborg Harmonikaklub også ønske dig Jens hjertelig tillykke med din 75 års fødselsdag, og tak for din store indsats i klubben igennem alle årene.

Og Jens lige her fra mig, hvis jeg havde haft en blå ballon, så skulle du have sådan een, da netop den melodi næsten altid er at finde på spillelisten, når du sammensætter den,og det er en rigtig frisk melodi, men jeg giver dig lige et foto af nogle paraplyer i stedet for, vi så dem som loft på en udendørs bar på Tenerife. Det bliver man da glad i låget af.

 

                     

                               Loftet i en udensdørs bar på Tenerife

 

Februarhilsen fra Anna Grethe

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

                     

                             Her sidst i marts nærmer vi os påsken.

 

Mandag den 19. marts 2018.

Ja, så blev det atter den tredie mandag, og kalenderen siger marts måned. Men efter 14 dage med sibirisk vinter med sne, frostgrader og influenza, er det stadig ikke foråret der banker på døren, og derfor er det stadig bedst at være indendørs med lys og varme.

Men der kom dog 120 personer til denne marts spilsammenaften i sognegården. Af de fremmødte var der 17 spillemænd og kvinder, og selvfølgelig lydmanden og hjælperne, så underholdningen og servicen var sikret for at få en god aften.

Dorthe havde lavet spillelisten:Vi begyndte med Vi vil mødes en aften som denne, Billy Briants Cafe, Stræk op mod himlen, Glitrende hav, Tro håb og kærlighed, I en lille fiskerhavn, En lille bitte tåre der faldt, Fagre blomst, Lykken kommer lykken går, Det ka`godt være a lowter lidt af fisk, Avenuen, Den gamle skærslippers forårssang, Rosa på bal, Visne roser, Jim, Johnny og Jonas, Paradiso, Jeg kan ikke få armene ned, Den gyldne saxofon, og til sidst som slut på 1. halvleg som sædvanlig Ålefiskerens Vals.

Så var der kaffepause, og til kaffen vi vi et dejligt stykke kanelkringle fra Edels Bageri. Imens vi drak kaffe gik Dorthe rundt ved bordene og indsamlede de melodiønsker, som vi skulle synge efter pausen. Efter afrydning af kaffekopper,var der uddeling af lotteri gevinster, og derefter var vi så klar til at starte anden halvleg.

Første ønske var Rødkælkens sang, derefter fulgte Sommernat i Froland, Sømandens hjemve, Fuglene letter mod vinden, Skagens solnedgang, Dagen i dag, Fem røde roser, Oh hjælp mig madonna, Når vinteren rinder, Gyldenlakken, Nu går våren gennem Nyhavn, Texas gule rose, Du og jeg vil altid være venner, Glem ikke dine venner, Det var en lørdag aften, Jim og jeg var venner, De nære ting, og så var klokken ved at være 22,- og det var tid til afskedsverset, og Skuld gammel venskab.

Endnu en dejlig aften var til ende, og stor tak skal der lyde til alle de trofaste publikummer, der gang på gang møder op, også stor tak til alle de dejlige spillemænd og kvinder, også tak til Torben for lyden og tak til alle hjælperne, uden alle disse ting som går op i en større helhed, var der ingen spilsammenaftner i Feldborg.

Vi ses igen samme tid samme sted menlig den 16. april i Feldborg Sognegård, hvor vi fejrer vores 16. års fødseldag med boller og lagkage.

Rigtig god påske til alle.

Martshilsen fra Anna Grethe:

-------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.07 | 08:48
Nyheder 2018 har modtaget 11
03.07 | 00:24
Harmonikatræf 2018 har modtaget 20
25.06 | 23:08
Spilsammen program har modtaget 52
25.06 | 16:22
Feldborgharmonikakl. har modtaget 59
Du kan lide denne side