Nyheder 2019

Her vil der løbende komme nyheder fra året 2019: 

 

 

          

                    

                   

                             Feldborg Sognegård Februar 2019:

Så er vi kommet til februar, og vi går mod lysere tider. Det har været rigtig fint vejr med blå himmel og plus grader på termometeret det meste af måneden, og det ser fortsat godt ud, så forhåbentlig slipper vi for frost, sne og kulde, og det er jo godt for både trafikken og vores varmeforbrug.

Siden sidst er der sket det fantatiske, at Danmarks herrelandshold i håndbold gik ubesejret gennem hele turneringen og vandt fortjent VM guldet.

Indenfor det politiske har der først været diskusion om at nedlægge regionerne, en rigtig dårlig ide, da så alle beslutninger for bl. a. sundhedsvæsenet træffes uden indflydelse for ydre områderne og bliver et københavner projekt. Siden har der så været en ophedet debat om at ændre pensionsalderen for særlig nedslidte arbejdere, så efterhånden er det blevet hel træls at høre på, man fornemmer tydeligt, at der snart skal være valg.

Mandag den 18. februar 2019:

                     

             Efter at bordene er dækket nydes der en kop kaffe.

 

                    

                                    Leo og Egon er klar ved kassen.

 Så blev det den tredie mandag her i februar måned og det var tid til spilsammen aften og efter de sædvanlige gøremål, var vi parate til at tage mod gæsterne. Der var 93 fremmødte publikummer i sognegåden, der var 13 spillemænd og damer, der skulle stå for underholdningen af gæsterne i de 3 timer forestillingen varede, der var 9 hjælpere til at servicere, så alt ialt var vi 116 samlet her i februar.

Erik havde lavet spillelisten: Vi begyndte med Hallo Mary Lou, derefter fulgte Snevalsen, Man skal leve for hinanden, Tro håb og kærlighed, Liljer, Rosa på bal, Åh lille blomst, Du og jeg vil altid være venner, Glitrende hav, Hun mistede den i nat på Dangleterre, Så går min tanke hjem, Blue Hawaii, Sommer sommer, Det kan da godt være a lowter lidt af fisk i daw, Sail alang silvery monn, You are my sunshine, Hvide roser fra Athen, Manden på risten, og så til slut på første halvleg som sædvanlig Ålefiskerens vals

 

                    

                               Yrsa har styr på kaffen og det hele.

 

                    

                        Dejlige fastelavnsboller fra Edels bageri.

Så var der kaffepause og til kaffen blev der severet fastelavnsboller som Edel havde bagt, ja sikke et stort arbejde og tusind tak skal du have for det. Imens vi drak kaffe gik Ø. Larsen rundt ved bordene og indsamlede ønsker til melodier, som vi skulle synge efter pausen. Efter afrydning af kopper på bordene, og uddeling af lotterigevinster, var vi klar til anden halvleg.

Vi begyndte med: Gyldenlakken, derefer fulgte Vore allerbedste år, Pigen og søndenvinden, Afmønstring, Skagens solnedgang, Nu går våren gennem Nyhavn, Violer til mor, Vær glad for hver dag du har, Fuglene letter mod vinden, Gilleleje valsen, Træskovalsen, Perleporten, Dagbogen, Fem røde roser, Åbent Landskab, og så var klokken næsten blevet 22,- og det var tid til afskedsverset og Skuld gammel wenskab.

Og det var så denne spilsammen aften og stor tak skal I have alle Jer der mødte op her i Sognegården med godt humør, så vi kunne få nogle dejlige timer i hinandens selskab. Takken gælder alle, publikum, spillemænd og damer, Lydmand, og alle hjælperne uden jer var der jo ingen sammmenkomst.

Vi håber at I kommer igen næste gang og tag endelig gerne flere med, da vi har masse af pladser.

Så på gensyn igen den 18. marts 2019 samme tid samme sted.

 

                      

                                       Forårsblomsterne er fremme.

 

Februarhilsen fra Anna Grethe

------------------------------------------------------------------------------

 

 

                     

                            Grønne marker her i Januar 2019

 

                     

                       Solskin over Borbjerg Møllesø i jan 2019.

Så blev det januar 2019 og vi fik sagt farvel til 2018. Så rigtig godt nytår her fra Feldborg Harmonikaklub til alle de der følger os til vore spilsammenaftner, og vi håber at 2019 bliver et ligeså godt år med rigtig mange publikummer og musikere.

Lidt om hvad der er sket siden sidst af både sorger og glædelige begivenheder og som er tilfældig når de rammer, hvis man er på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.

I december så vi en meningsløs ulykke på Hodsagervej, hvor en 41 årig kvinde og hendes 9 årige søn + yderlig en lille pige på 7 år blev dræbt, da de blev påkørt af en spiritus billist.

Så var der den frygtelige togulykken ved Storebælt hvor 8 uskyldige personer blev dræbt i togvognen da et modkørende godstog tabte en tom trailerog ramte dem. Begge disse ulykker har berørt os dybt, og vi forstår det jo ikke, hvorfor det skulle ske.

Sidst vi var i Feldborg til spilsammen havde jeg den glæde at Kr. Ø.Larsen forærede mig en bog, som der lige var udkommet med tiltlen:  

                               MEIN LIEBER KRISTIAN

En rigtig rørende bog der handler om kærligheden mellem Kristian og Margarete og de breve hun skrev, da hun som flygtning blev sendt tilbage til Tyskland efter krigen.

Samtidig følger vi også en lille dreng Horst, som også kom til Danmark som flygtning, og hvordan det senere gik ham.

Efter megen besvær kom Margarete endelig tilbage til Danmark og til Kristian, og de levede deres liv sammen i over 50 år. Bogen beskriver derefter Ø. Larsen`s liv opdateret til nu, hvor han er 97 år.

En rigtig god bog der fortæller, hvordan vi behandlede de tyske flygtninger efter at krigen sluttede i 1945.

Og så var der Dronning Margrethes Nytårstale, hvor hun bl. a. opfordrede os til at vise mere nærvær og ind imellen glemme de digitale medier. Ligeledes skulle vi passe på med at forvalte de midler i ordentlighed, som man havde fået ansvar for, og ikke fristes til at berige sig selv. (Måske tænkte hun på Danske Bank med det hvide vasketøj for mange milliarder og Brittas eventyr med de 111 mill.) men det gælder jo for os allesammen her i livet.                      

 En god tale til eftertanke:

I søndags holdt Feldborg Harmonikaklub et lille møde for at drøfte om der var noget, som skulle ændres i 2019. Men der var enighed om at fortsætte som hidtil med spilsammen 11 gange og evt. deltage i et par træf som klubben var inviteret til.

Per Poulsgård, som havde været med til at stifte Feldborg Harmonikaklub, meddelte, at han ønskede at trække sig ud af klubben, da det havde knebet ham at afse tid til dette arbejde i de sidste par år.

Feldborg Harmonikaklub tog dette til efterretning, og vi vil  derfor sige Per mange tak for de mange ideer, han er kommet med, og det store arbejde, som han har lagt i klubben gennem de mange år.

Tak for det.

 

Mandag den 21.januar2019:

Det blev den tredie mandag, og det var atter tid til spilsammen. Det var koldt i vejret med let frost og glatte veje, og Danmark skulle spille VM håndvold mod Ægypten, så vi var spændte på hvor mange, der ville møde op. Der kom 85 publikummer, 15 musikere der skulle stå for underholdningen, og så var vi 9 hjælpere til at servicerer de fremmødte, så alt ialt var der 109 i sognegården.

Erik startede med at byde velkomme og ønske godt nytår inden musikåret 2019 gik i gang.

Dorthe havde lavet spillelisten, og efter vi havde sunget velkomstsangen gik vi igang med: En glad mand som mig, Den tomme stald, Johan på snippan, Vi vil mødes en aften som denne, Min hjemby, Skt. Bernhards vals, Sønder Bouleward, Vestkystens Vals, Mit Barndomshjem, Billy Briants Cafe, Når det blomstrer i Hardanger, Gi en Skærv til en fattig spillemand, Vaya Condios, Sæt dig ned i en vejgrøft, Glem ikke dine venner, Bjørnen vågner, Jeg havde engang en båd, Firetoget til Nashville, og til slut på første halvleg Ålefiskerens Vals.

Så var der kaffepause og til kaffen fik vi serveret et dejligt stykke Edel kringle. I pausen gik Ø. Larsen rundt ved bordene og indsamlede ønsker til de melodier, vi skulle synge efter kaffen. Efter afrydning af kopper på bordene og uddeling af lotterigevinster, var vi klar til sidste del af festen.

Vi startede med: Farvel Jimmy farvel, derefter fulgte Jeg er sigøjner, Den sømand han må lide, Sneflokke kommer vrimlende, Dagen i dag, Søren Bramfris lærkesang, Fem røde roser, Hele ugen alene, Veras vinter ven, Du lille svale, Her i vores hus, De nære ting, Rødkælkens sang, Dagbogen, En duftende hvid jasmin, Imellem Esbjerg og Fanø. Og så var klokken næsten blevet 22,- og det var tid til afskedsverset og Skuld gammel wenskab.

Endnu en dejlig aften var sluttet, og stor tak til alle dem der mødte frem til årets første spilsammen aften, og vi håber, at der kommer endnu flere næste gang i februar måned.(Danmark vandt iøvrigt kampen over Ægypten).

På gensyn næste gang den 18. februar samme tid og samme sted.

 

                     

 Erik og jeg gik en tur en dejlig solskinsdag i januar omkring Borbjerg Mølle og ved Borbjerg kirke, hvor vi kom forbi mange skønne steder, så derfor lidt foto fra turen.           

 

                                           

                                                   Skulptur ved Hallen

               

                      Borbjerg Møllesø med kroen i baggrunden

                      

 

                                        Skoven ved Borbjerg Kirke

                    

                  

                           Borbjerg Kirke skimtes mellem træerne

 

               

                 Hist hvor vejen slår en bugt ligger der et hus så smukt.

 

Januarhilsen fra Anna Grethe

--------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

             

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bendt og Ø. Larsen drøfter fælles minder fra Krigens tid.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

I går | 17:06
Spilsammen program har modtaget 54
I går | 13:05
Nyheder 2019 har modtaget 6
31.01 | 08:01
Nyheder 2018 har modtaget 30
21.01 | 08:39
Nyheder 2017 har modtaget 124
Du kan lide denne side