Hvordan begyndte det

Feldborg Harmonikaklub startede den 18.april 2002, først i samarbejde med Handbjerg Harmonikalaug, men efter et stykke tid, enedes man om at fortsætte hver for sig.

Klubben lejede den lille sal i Feldborg Sognegård, og der kom 10 og senere 26 deltagere, men efterhånden måtte vi ind i den store sal, da der kom rigtig mange nye til hver gang. Vi ændrede lidt på forløbet bl.a. så lavede vi i Feldborg en spilleliste til første halvleg, og i kaffepausen gik man så rundt ved bordene og fik forslag til sangene, der skulle synges i anden halvleg. Dette koncept følger vi stadig i dag, og vi har den fornøjelse, at der kommer ca. 150 gæster den tredie mandag i hver måned, dog har vi en enkel aften været oppe på godt 200, og det uden vi annoncerer.

Vi har også afholdt nogle harmonikatræf med stor succes, hvor der kom op til 900 gæster i Feldborghallen, men det er vi dog stoppet med igen, dels på grund af det store arbejde, og ikke mindst de skrappe regler vedr. økonomi ved sådanne arrangementer, så i dag koncentrerer vi os om vores mandagsspil og de forkellige harmonikatræf rundt omkring.

Vi er med til det store Bindslev Harmonikatræf. Derforuden spiller vi til forskellige arrangementer, som vi  bliver indbudt til. f.eks.Esbjerg Festuge på havnen i Marineforeningen hvert år den anden uge i august. Vi har også i flere år spillet ved markedsballet i Hogager sammen med bl.a Æ unoder og Kun for sjov og Videbæk Harmonikaklub.

Førhen er der også afholdt julefrokost for alle vore publikummer hvert år i november, hvor en af vores venskabsklubber kom og deltog og hjalp med at spille og underholde. Det har F.eks. været Æ Unoder fra Herning eller Vestkystens Spillemænd fra Harboøre, Kun for Sjov fra Brande og De Nordjyske Trækfugle.

Men fra 2015 droppede vi julefrokosten, og holder en almindelig spilsammen aften den 3. mandag i november mdr.

Vi er desværre blevet reduceret med Chr. Ø. Larsen som døde i oktober 2019.

Og her i Januar 2020 døde vor mangeårige harmonika forspiller Egon Poulsgård.

Så i dag er vi kun 6 musikere og 1 lydmand tilbage i klubben.

Vor formand Yrsa Madsen spiller ikke med, men hun sørger for, at køkkenet fungerer, og at der er brød og kaffe til disse aftner.

Ud over selve orkestret, er der en fast stab af frivillige hjælpere, der trofast møder op og hjælper med at stille borde op, dækker op med kaffekopper, hjælper i baren, servering af kaffen og oprydning bagefter, uden dem ville det være svært at få det hele til at fungere, og vi skylder dem en stor tak.

2022:

Her efter coronaen, hvor vi havde ligget stille mere eller mindre i 2 år, begyndte det at knibe for os, at skaffe hjælpere til vore sammenkomster, så noget skulle gøres.

Derfor indgik vi et samarbejde med Feldborg Sognegård den 1. marts 2022 om, at de fremover havde ansvaret for alt det praktiske vedr. vore spilsammen aftener. Det vil sige entre, lotteri, bar, kaffen og oprydning. Feldborg Harmonika Klub vil stadig stå for den musikalske del af programmet, så publikum vil ikke mærke forskel.

Vi synes dette arrangement er godt og tilfredsstillende, og vi håber derved, vi kan fortsætte nogle år endnu.

Nyeste kommentarer

12.11 | 07:20

Husk nodestativ. Ikke til noder, da vi mest spiller gehør, men for at...

18.10 | 06:11

Tak for de smukke ord. Hilsen Erik

17.10 | 17:19

Sikke dejlige sange