Hvordan begyndte det

Klubbens Historie:

Feldborg Harmonikaklub startede op den 18.april 2002, på initiativ af en gruppe harmonika spillere fra Feldborg og omegn.

Formålet var at samles en gang hver måned, spille og synge sammen med publikum, og alle med et instrument var velkomne til at deltage i  samspillet.

Klubben lejede den lille sal i Feldborg Sognegård, og der kom 10 og senere 26 deltagere, men efterhånden måtte den store sal lejes, da der kom rigtig mange nye til hver gang, da der var flest var der 150 gæster.

Vi kørte programmet således, at vi lavede en spilleliste til første halvleg, og i kaffepausen gik man så rundt ved bordene og fik forslag til sangene, der skulle synges i anden halvleg.

Dette koncept følger vi stadig i dag, og vi har den fornøjelse, at der stadig kommer ca. 100 gæster den tredie mandag i hver måned, og de fleste gange er der 16-17 musikere fra hele Vestjylland, der kommer og spiller med, og der spilles efter gehør.

Engang blev der også afholdt harmonikatræf med stor succes, hvor der kom op til 900 gæster i Feldborghallen for at danse til de mange tilmeldte dygtige grupper, som skiftedes til at underholde sådan en dag.

Vi har været med til det store Bindslev Harmonikatræf i mange år, ligeledes har vi deltaget i mange arrangementer, som vi blev indbudt til. F.eks.Esbjerg Festuge på havnen i Marineforeningen hvert år den anden uge i august. Vi har også i flere år spillet ved markedsballet i Hogager sammen med bl.a Æ unoder og Kun for sjov og Videbæk Harmonikaklub.

Der blev også afholdt julefrokost for alle vore publikummer hvert år i november, hvor en af vores venskabsklubber kom og deltog og hjalp med at spille og underholde. Det har F.eks. været Æ Unoder fra Herning eller Vestkystens Spillemænd fra Harboøre, Kun for Sjov fra Brande og De Nordjyske Trækfugle.

I 2008 udgav klubben sin første CD: Glem ikke dine venner: og et par år senere fulgte den næste: Velkommen til Vestjylland: men allerede på dette tidspunkt var CD en på vej ud, og nye tider stod og bankede på.

I 2019 blev klubben reduceret med Chr. Ø. Larsen som døde i oktober, 97 år  gammel

Og i Januar 2020 døde vor mangeårige harmonika forspiller Egon Poulsgård.

Vor formand Yrsa Madsen har ikke spillet med, men hun har sørget for, at køkkenet fungerer, sammen med et stab af frivillige hjælpere, så der var brød og kaffe til publikum og musikerne

Men alt dette er fortid:

For da Coronaen indtog Verden og satte alt på pause, var vi nødt til at vurdere, hvordan vi skulle køre videre, da ingen var blevet yngre i klubben.

2022:

Så efter coronaen, hvor vi havde ligget stille mere eller mindre i 2 år, begyndte det at knibe for os, at skaffe hjælpere til vore sammenkomster, så noget skulle gøres.

Derfor indgik vi et samarbejde med Feldborg Sognegård den 1. marts 2022 om, at de fremover havde ansvaret for alt det praktiske vedr. vore spilsammen aftener. Det vil sige entre, lotteri, bar, kaffen og oprydning.

Feldborg Harmonika Klub og de fremmødte spillemænd skulle stadig stå for den musikalske del af programmet.

I dag er vi kun 6 musikere og 1 lydmand tilbage, som hver især har forskellige opgaver for at vore samspils aftener kommer til at fungere.

Der bliver lavet en spilleliste til 1. halvleg af programmet og lagt på Hjemmesiden, Lydanlægget bliver stillet op, justeret og passet. Der bliver indsamlet melodi ønsker fra publikum ved bordene, til anden halvleg.

Der bliver skrevet referat fra hver spilleaften, og lagt på Hjemmesiden.

Samtidig koncentrere vi os kun om vore samspils aftener den 3. mandag i hver måned.

Vi synes dette arrangement er godt og tilfredsstillende, og vi håber derved, vi kan fortsætte nogle år endnu.
Hilsen fra Feldborg Harmonikaklub

Nyeste kommentarer

12.11 | 07:20

Husk nodestativ. Ikke til noder, da vi mest spiller gehør, men for at...

18.10 | 06:11

Tak for de smukke ord. Hilsen Erik

17.10 | 17:19

Sikke dejlige sange