Hvordan begyndte det

Feldborg Harmonikaklub startede den 18.april 2002, først i samarbejde med Handbjerg Harmonikalaug, men efter et stykke tid, enedes man om at fortsætte hver for sig.

Klubben lejede den lille sal i Feldborg Sognegård, og der kom 10 og senere 26 deltagere, men efterhånden måtte vi ind i den store sal, da der kom rigtig mange nye til hver gang. Vi ændrede lidt på forløbet bl.a. så lavede vi i Feldborg en spilleliste til første halvleg, og i kaffepausen gik man så rundt ved bordene og fik forslag til sangene, der skulle synges i anden halvleg. Dette koncept følger vi stadig i dag, og vi har den fornøjelse, at der kommer ca. 150 gæster den tredie mandag i hver måned, dog har vi en enkel aften været oppe på godt 200, og det uden vi annoncerer.

Vi har også afholdt nogle harmonikatræf med stor succes, hvor der kom op til 900 gæster i Feldborghallen, men det er vi dog stoppet med igen, dels på grund af det store arbejde, og ikke mindst de skrappe regler vedr. økonomi ved sådanne arrangementer, så i dag koncentrerer vi os om vores mandagsspil og de forkellige harmonikatræf rundt omkring.

Vi er med til det store Bindslev Harmonikatræf. Derforuden spiller vi til forskellige arrangementer, som vi  bliver indbudt til. f.eks.Esbjerg Festuge på havnen i Marineforeningen hvert år den anden uge i august. Vi har også i flere år spillet ved markedsballet i Hogager sammen med bl.a Æ unoder og Kun for sjov og Videbæk Harmonikaklub.

Førhen er der også afholdt julefrokost for alle vore publikummer hvert år i november, hvor en af vores venskabsklubber kom og deltog og hjalp med at spille og underholde. Det har F.eks. været Æ Unoder fra Herning eller Vestkystens Spillemænd fra Harboøre, Kun for Sjov fra Brande og De Nordjyske Trækfugle.

Men fra 2015 droppede vi julefrokosten, og holder en almindelig spilsammen aften den 3. mandag i november mdr.

Vi er desværre blevet reduceret med Chr. Ø. Larsen som døde i oktober 2019.

Og her i Januar 2020 døde vor mangeårige harmonika forspiller Egon Poulsgård.

Så i dag er vi kun 6 musikere og 1 lydmand tilbage i klubben.

Vor formand Yrsa Madsen spiller ikke med, men hun sørger for, at køkkenet fungerer, og at der er brød og kaffe til disse aftner.

Ud over selve orkestret, er der en fast stab af frivillige hjælpere, der trofast møder op og hjælper med at stille borde op, dækker op med kaffekopper, hjælper i baren, servering af kaffen og oprydning bagefter, uden dem ville det være svært at få det hele til at fungere, og vi skylder dem en stor tak.

    

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

21.10 | 01:12

Det var dejligt at se jer alle igen. Og vi havde da ikke helt glemt hvordan man trækker i bælgen. Herligt med stort fremmøde. Håber vi ser alle og endnu flere n

...
24.08 | 13:39

Tak for de pæne (afskeds) ord fra Erik, også vi kommer bestemt til at savne jeres spil og humør. John Koudal, Formand Esbjerg Marineforening

...
I dag | 12:20
Nyheder 2021 har modtaget 52
20.10 | 09:48
Feldborgharmonikakl. har modtaget 151
Du kan lide denne side