Marts 2023:

Kalenderen siger at foråret starter den 1.marts, men det blev ikke i år, da vi har haft både sne og 10 gr. frost indtil for en uge siden. Når vi ser tilbage til sidste år i marts, så var der solskin og tørt vejr og markerne var tilsået, det var kun regnen, man ventede på. 


Mandag den 20. marts 2023:

Det var så den 3. mandag og det var atter tid til at mødes i Feldborg Sognegård til vores spilsammen aften.

Vi var spændte på, om der ville komme ligeså mange som i sidste måned, men vi nåede knap nok det flotte resultat. Der var 83 publikummer og i underholdnings afdelingen var der 15 musikere, der ville fornøje os denne tågede aften, desfor- uden var der Torben lydmand og selvfølgelig personalet fra Sognegården, så ialt et rigtig fint fremmøde.

Jens havde sammensat spillelisten:

Efter velkomsten startede vi med at synge fødselsdags sang for Jens, som jo var blevet 80 år den 20. februar, og dernæst var vi så klar til programmet. Vi startede med, Lidt go musik, derefter fulgte Nyboders pris, Når det blomstrer i Hardanger, På en tæppe næt ved stranden, Fregatten Jylland, Frøken Nielsen, En lille ring af guld, Dans i Fiskelejet, Skagens solnedgang, En glad mand, Så ser vi altid lyst på livet, Åh disse minder, Gi mig min skat tilbage, Smilende Sussi, Stræk op mod himlen, Skræddervisen, Avenuen, Åh lille blomst, og til sidst sluttede vi  1. halvleg med Ålefiskerens vals.

Så var der pause, og til det fik vi serveret et stykke" Du ved nok kage " og småkager. Imens vi hyggede os med kaffen, gik Dorte rundt ved bordene og indsamlede ønsker til de melodier vi skulle synge senere. Efter uddeling af lotteri gevinster var vi klar til sidste del af festen.

De ønskede melodier var:

Marina, Fiskepigens sang, Fuglene letter, Love me tender, De 18 svaner, Den sorte sejler, Velkommen til Vestjylland, Oh hjælp mig Madonna, Dagbogen, Åbent landskab, En dør til fantasien, Nu går våren gennem Nyhavn, Velkommen lærkelil, Der hvor roser aldrig dør, Som årene går, Så går min tanke hjem, En duftende hvid jasmin. 

Så var klokken næsten 22 og det var tid til afskedsverset og Skuld gammel wenskab.

Endnu en dejlig aften var til ende, og derfor stor tak til alle jer der mødte op, så vi atter engang fik en fornøjelig aften, tak til gæsterne, til musikerne og personalet i sognegården.

Så på gensyn igen den 17. april, samme tid, samme sted nemlig i Feldborg sognegård..


Martshilsen fra Anna Grethe:

--------------------------------------------------------------


Februar 2023:

Siden sidst er der sket flere ting rundt om i verden, Tyrkiet og Syrien blev ramt af et frygtelig jordsskælv, hvor der næsten omkom 50.000 personer i de sammenstyrtede bygninger. De overlevende i de ramte områder har mistet alt. Det er koldt, de mangler varme, tøj og mad og der kommer stadig efterskælv.

Ligeledes, ser vi et år tilbage til den 24. 2.2022,

hvor Rusland startede krigen mod Ukraine, så er der stadig krig også værre end før, og det er meget bekymrende for os alle.

Så et lyspunkt i mørket. Danmarks herrer vandt VM i håndbold 2023, efter en forrygende indsats hele vejen igennem.

                    -----------------------------

Mandag den 20. februar:


Så vender vi blikket mod Feldborg, da det var tredie mandag, så derfor var vi samlet til spilsammen. Og sikke en dejlig overraskelse at der kom så mange. Der var 105 gæster, der var 16 musikere til at underholde os, og selvfølgelig personalet fra sognegården, så det lovede godt for en hyggelig aften og for fremtiden.

Efter velkomsten startede vi med at synge fødselsdags sang for Jens Mikkelsen, som var gæst og blev 90 år. Derefter var  harmonikaspillerJørgen Christensen blevet 70 år den 12. februar, så han fik også en sang. Og til næste gang synger vi for Jens Sig, da han faktisk blev 80 år også mandag den 20.2. Men han valgte at fejre dagen hjemme.


Hans havde fabrikeret spillelisten: Sangene var: Når vi igen får sol og sommer, Smørblomsten, Hvad end der sker, Kald det kærlighed, Sømandens hjemve, Ridderen og den blinde pige, At se sin Barndoms by, Sig ikke nej, Havørnsvalsen, Det blir aldrig som i gamle dage, Du lille fugl på min rude, Snuske, Hallo godmorgen, Carl Phillips vals, Åh stakkels jeg, Tak fordi vi er venner, To mørke øjne, og til sidst inden pausen som sædvanlig Ålefiskerens Vals.

Så var der kaffe, og til det fik vi kringle og småkager fra Edels gode bageri. Imens vi hyggede os med det, gik Dorthe rundt ved bordene efter ønsker til melodier, som vi skulle synge i anden halvleg. Efter uddeling af lotteri gevinster var vi klar til sidste del af festen.


Det startede med at Dorthe optrådte som ELGA OLGA fra 50erne, og sang en forrygende udgave af SULITUDEVEJ, stort applaus til Dorthe, du gjorde det mega godt.

Derefter var vi kommet til de melodier som publikum havde ønsket.

En dør til fantasien, Oppe på bjerget, Dagen er din, Livstræet, Skamlingsbanken, Fuglene letter, Blæsten går frisk, Du er min øjesten, Velkommen lærkelil, Sorte Rudolf, Dagbogen, Jeg er sigøjner(ledsaget af sav), Man blir så glad, Heksedansen, Velkommen til Vestjylland, og så var klokken næsten blevet 22, og det var tid til afskedsverset og Skuld gammel wenskab. Men inden da rettede Erik en stor tak for det fine fremmøde af publikum og spillemænd, og ikke mindst for det gode service fra køkkenet.


Endnu en dejlig aften var slut i Feldborg Sognegård, og med så stor en opbakning tegner det lyst for fremtiden.

Så vi ses bare til næste gang, som er den 20.marts samme tid samme sted.


Februarhilsen fra Anna Grethe


------------------------------------------------------------

Stort tillykke til Jens Sig Kristensen med de 80 år i dag den 20. februar 2023.

Jens har jo været med i Feldborg Harmonikaklub siden starten, og derved har han også sammen med Else været medvirkende til at klubben stadig kører med spilsammen aftener een gang om måneden. Jens startede med harmonikaen, så bassen, men i de sidste mange år spiller han udelukkende banjo. Det gør han også rigtig godt og det er en fornøjelse at høre på.

Jens, vi håber, I får en dejlig dag, og vi venter lige til næste gang med at synge fødselsdags sang for dig, da du ikke kommer til Feldborg i aften.

Lige en ting mere, det er ikke lykkedes mig at sætte billeder ind i det her nye Hjemmeside program, håber det kommer senere?----------------------------------------------------------------

Tillykke til Jørgen Christensen, som fyldte 70 år den 12. februar 2023.

Her fra Feldborg Harmonikaklub vil vi gerne sige tak, for din store hjælp ved vore spilsammen aftener, ved opstilling og nedtagning af lydanlægget, til forspillet af sangene, og ikke at forglemme dit altid gode humør.

Vi håber, I har en rigtig god tur til Dublin i denne uge, så på gensyn i Sognegården den 20.2.2023.

--------------------------------------------------------------Januar 2023:


Det blev så 2023, og det var den tredie mandag, vejret var fint med omkring 4 gr., der var ingen håndbold, hvor Danmark skulle spille, så der var ingen undskyldning for ikke at møde op.

Da, det jo har set lidt sløj ud med antallet de sidste par gange, var det meget positivt, at denne gang kom der 81 publikunner, og til det var der 16 musikere, samt Torben lydmand til at underholde os denne januar aften, derudover ikke at forglemme hjælperne fra Sognegården som skulle servicere os allesammen.

Efter velkomsten og ønsket om godt nytår var alle klar til aftenens program.

Erik havde lavet spillelisten: 

Som begyndte med: Lille Kammerat jeg må afsted, derefter fulgte, Mølleåen, Sålænge du er til, Du og jeg blir til gamle folk engang, Rosa på bal, Hvis jeg må, hvis jeg må, Velkommen til Vestjylland, Gi en skærv til en fattig spillemand, En dør på klem, Kufsteiner Lied ( flot jodlet af Lene), Que sera- sera, Flyv prinsesse, I den gamle kastanje alle, Pigen og hårbåndet, Den sidste ting jeg vil, Når de lyse lærker synger over Danmark, Mit Barndomshjem, og så den sidste inden pausen var selvfølgelig Ålefiskerens vals.

Så var der kaffe, og til det fik vi serveret en lækker fastelavnsbolle og småkager fra Edels bageri. Imens vi hyggede os med snak og kaffe, gik Dorte rundt ved bordene og indsamlede ønsker til melodier, som der skulle synges efter pausen. Efter uddeling af lotteri gevinster var vi klar til sidste del af programmet med publikums ønskerne.

Vi begyndte med Texas gule rose, derefter fulgte Den gamle smedie, Vi skal gå hånd i hånd, Skagens solnedgang, Du er min øjesten, Derefter var der pausen i programmet.

Dorte og Hans optrådte som Anne og præsten med historien om en ribensteg og et gebis, dernæst fortalte Dorthe om en gårdmand hjemkommet fra et højskoleophold. Denne ville vise sin store viden overfor en husmand, som dog fik det sidste ord.

Bravo til jer begge to, det var morsomt og godt.

Så fortsatte vi med Livstræet, Fuglene letter, Dagbogen, Rødkælkens sang, (hvor Dorthe trillede på vandfløjte som en rødkælk) Send en hilsen hjem, Åbent landskab, Visen om de atten svaner, Fem røde roser, Lykken er ikke gods eller guld, Love me tender, Dejlig er sommernatten og så var klokken næsten 22 og det var tid til afskedsverset og Skuld gammel wenskab.

Inden da rettede Erik en stor tak til alle der var kommet, til gæsterne, musikerne og personalet i sognegården, så vi endnu engang fik en dejlig aften i Feldborg.

Også tak herfra Klubben, fordi I kom så mange, og det gode humør havde I også taget med, så det lover da rigtig godt for fremtiden i Sognegården.

Så vi ses alle og måske lidt flere til næste gang, og jeg personlig vil rette en stor tak til Verner fra Skive, fordi du satte opslaget på Facebook flere gange.

Så nu har vi fået de positive briller på igen.

På gensyn i Feldborg, den 20. februar 2022, samme tid samme sted.


Januarhilsen fra Anna Grethe

Nyheder 2023

Nyeste kommentarer

12.11 | 07:20

Husk nodestativ. Ikke til noder, da vi mest spiller gehør, men for at...

18.10 | 06:11

Tak for de smukke ord. Hilsen Erik

17.10 | 17:19

Sikke dejlige sange