Nyheder 2023


December 2023:
Så var vi kommet til årets sidste spilsammen aften her i Feldborg sognegård, vejret var fint og alt sneen var smeltet og der var plusgrader i luften. Så ingen undskyldning for at blive hjemme, men vi havde en stor konkurrent fra kvindehåndbold i Herning, hvor Danmark skulle spille mod Tyskland, og de vandt heldigvis.


Mandag den 11. december:

Trods konkurrencen blev vi alligevel 85 publikummer,16 musikere, lydmand Torben og  personalet fra sognegården, som havde dækket bordene fint med små dekorationer og røde servietter, og tændt juletræet på scenen, så alt tegnede til at blive en hyggelig aften.


Hans havde fabrikeret listen hertil julespillet:

Vi begyndte med: Norsk brudevals, derefter fulgte Rudolf med den røde tud, Jeg var skinsyg, Marias drengebarn, Malaika, Den sidste ting jeg vil, To mennesker på en strand, Alle er vi sømænd, Nu har vi altså jul igen, Billy Bryants cafe, Ta nu og ring, Han har sejlet foran masten, Bjældeklang, Jul på Hawaii, Kun for sjov, På loftet sidder nissen med sin julegrød, Man skal leve for hinanden, Sølvbryllupsvalsen, Søren Banjomus og traditionen tro til sidst inden pausen, Ålefiskerens Vals.

Så fik vi kaffe og til det fik vi serveret masser af æbleskiver og brune kager. Imens vi hyggede os med det, gik jeg rundt ved bordene og indsamlede ønsker til melodier, som vi skulle synge efter pausen. Derefter var der uddeling af lotteri gevinster, og så var vi klar til at høre, hvad publikum havde ønsket at høre.

Første ønske var:

Du lille svale, derefter fulgte Blå viol, Love me tender, Sorte Rudolf, Jeg havde engang en båd, Fuglene letter, Musens sang, Dagen i dag, Fem røde roser, Vore allebedste år, Texas gule rose, Jeg er sigøjner, Snevalsen, Den gamle gartner, Vær glad for hver dag, Rødkælkens sang, Vi skal gå hånd i hånd og så var klokken blevet næsten 22, og det var tid at slutte med Afskedsverset og Skuld gammel wenskab.

Forinden da, rettede Erik en stor tak til alle de gæve musikere, der var kommet denne aften for at underholde os, mange kommer langvejs fra, og det har været  en fornøjelse hver måned at byde velkommen til alle. Samtidig var der også en tak til vores trofaste publikum for det flotte fremmøde, som vi har set her i 2023, og til sidst men ikke mindst til personalet i sognegården for godt samarbejde i det forgangne år.

Så herfra og fra Feldborg Harmonikaklub tak for året 2023.


Så vi ses igen den 15. januar 2024 kl. 19. i Feldborg Sognegård.


G L Æ D E L I G  J U L  O G  R I G T I G  G O D T 


                               N Y T Å RDecemberhilsen Anna Grethe:

----------------------------------------------------------------


November 2023:

Sangen-Regnvejrsdag i november- passer rigtig godt i år, men den skulle nok hedde  (regnsvejrsdage) istedet for, for sjældent har vi oplevet så meget nedbør og gråvejr. Men atter en gang, vejret kan vi ikke gøre noget ved, eller kan vi, nytter det noget med de grønne tiltag, eller er alle kommet for sent i gang, noget kunne tyde på det, når vi ser de ekstreme natur katastrofer over hele verden, som tilskrives klimaforandringerne af vort overforbrug af CO2.


Men så til noget mere muntert:

Mandag den 20.11.2023:

Da var der atter spilsammmen i Feldborg, og sikke en fornøjelse det var, at se så mange møde op. Der var 104 publikummer, 17 musikere og lydmand Torben og så selvfølgelig personalet i Sognegården, så ialt et rigtigt flot fremmøde.


Jens havde lavet listen, som musikerne ville underholde med i første del af programmet.

Vi startede med: Fra Halifax til Spanien, derefter fulgte, Vi mødes på internet, Velkommen til Vestjylland, Den gyldne saxofon, Frøken Nielsen, Farmors havehus, Er det alt for længe siden, En lille ring af guld, Aldrig mer må jeg se dig, Dans i fiskelejet, Sail along silv'ry moon, Sig ikke nej, Sommernat i Froland, Smilende Sussi, Vi har alle brug for kærlighed, Skræddervisen, Lykken kommer lykken går, Min hjemby, og sidst inden pausen som sædvanlig Ålefiskerens vals.

Så var der kaffe, og til det fik vi serveret boller med pålæg og ost og hjemmebagte småkager. Imens vi hyggede os med det, gik Dorthe rundt ved bordene og indsamlede ønsker til melodier,  der skulle synges efter pausen, og efter uddeling af lotterigevinster var vi så klar til sidste del af festen.

Publikum havde ønsket disse melodier: Jens Vejmand, Der hvor roser aldrig dør, Her i vores hus, Vær glad for hver dag, Hele ugen alene, Fuglene letter, Når lysene tændes, Afmønstring, Jeg vil bygge en verden, Perleporten, Så går min tanke hjem, Solskin om bord, Vi skal gå hånd i hånd, Livstræet, Marina, Hjemmebrænderiet, En lille pige i flade sko, Gyldenlakken. Så var klokken blevet næsten 22, så det var tid til afskedsverset og Skuld gammel wenskab.


Inden da, blev der rettet en stor tak til alle de glade musikere, som havde underholdt os med dejlig musik og sang, også en tak til gæsterne for det flotte fremmøde og sidst en tak til personalet i sognegården for den gode service.


Så vi ses bare igen den 11. december, hvor der er æbleskiver til kaffen.

For det er der nemlig i Feldborg sognegård kl. 19.-.


Novemberhilsen fra Anna Grethe:

---------------------------------------------------------------


Onsdag den 15. november 2023.

I dag fylder vor formand Yrsa Madsen 75 år.

Så lige et tilbageblik i historien.

Yrsa var jo een af de 5, som var med til at stifte Feldborg Harmonikaklub i 2002. I gennem årerne har hun lagt mange timers årbejde i klubben, hun var primus motor i køkkenet ved vore spilsammen aftener ved kaffen, samtidig stod hun for de mange julefrokoster, der blev afholdt sidst i november. Hun var ansvarlig for, at maden blev indkøbt og tilberedt i køkkenet sammen med andre hjælpere, da dette var på sit højeste, var der stor rift om pladserne, og mange gange var vi over 150 personer, ja sikke et arbejde at holde styr på.

Og atter en tradition, som vi husker, hvert år til vores december spil serverede Yrsa og Egon hjemmebagte klejner, til hele salen, efter at vi havde fået æbleskiver til kaffen.

Sådan gik de første 20 år i Klubben, og selvfølgelig er vi blevet ældre og nogle er faldet fra, så vi lavede en aftale med sognegården, om at de skulle stå for det praktiske ved vore arrangementer. Dette fungerer heldigvis fint, så det gamle personale i køkkenet er gået på pension.

Vi håber, du får en rigtig dejlig dag i det nordjydske Yrsa, så hjertelig tillykke fra os alle i Feldborg harmonikaklub.


Tak for godt samarbejde i køkkenet og klubben.

hilsen Anna Grethe

----------------------------------------------------------------


Oktober 2023:

Så er vi rigtig kommet i en mørk periode, og særlig her i uge 41 regnede og blæste det næsten hele tiden, men det er trods alt noget, vi kan leve med. Værre står det til i Mellemøsten, da der atter er brudt en terro krig ud mellem Hamas og Israel, denne gang kom det som et lyn fra en klar himmel fra Hamas`s side, og mange uskyldige på begge sider er blevet dræbt og mange er taget som gissel. Sådan en situation kan ende helt galt og kan true verdensfreden. Samtidig er fokus flyttet fra krigen i Ukraine, der stadig er en stor trussel for os.


Men søndag den 15.10.2023, fik hele Danmark en positiv oplevelse, da Prins Christian fyldte 18 år. Først så vi et dokumentar program, hvor kronprins Frederik og Prins Christian var rundt og fik et indblik i hvordan Danmark var skruet sammen, både folketinget, retten, kirken og til sidst et besøg på flyvepladsen i Karup ved forsvaret. Prinsen gjorde et rigtig godt indtryk og stillede spørgmål gennem hel forløbet. Dagen sluttede på Christiansborg, hvor der var inviteret 200 unge mennesker fra hele landel til taffel og fest blandet med alle de konglige fra hele Europa.

Så mon ikke at Monarkiet er sikret for eftertiden. Denne populære fest varsler ligesom om nye tider i Kongehuset.


Men så til noget andet mere jordnær.

Mandag den 16. oktober:

Det var den tredie mandag, så der var indbudt til samspil i Feldborg. Det var uge 42 og dermed eferårsferie, men alligevel kom der 84 gæster, 14 musikere, lydmand Torben, og service personalet fra Sognegården, så en rigtig pænt flok til en hyggelig aften med spil og sang.

Erik Havde lavet spillelisten:

Vi begyndte med, Manden på risten, dernæst fulgte, Alle sømand er glade for piger, Rosa på bal, Brænd mine breve, Hvis jeg må, Man skal aldrig sige aldrig, Mor dine øjne, Aldrig mer må jeg se dig, En dør på klem, Kufsteiner lied, Kære lille Anna hvis du vil, Que sera-sera, Barndomstiden, Jeg kan ikke få armene ned, Eviva Espania, Alperosen, og til sidst inden pausen Ålefiskerens Vals.

Så var der kaffe og til det fik vi serveret et stykke bagt æblekage og småkager. Imens vi hyggede os med det, gik Dorthe rundt ved bordene og indsamlede ønsker til melodier, som vi skulle synge efter pausen. Efter uddeling af lotteri gevinster var vi klar til anden halvleg. Vi startede med at synge fødselsdagssang for tvillingerne Per og Ole, der var blevet 80 år, den ene spiller henholdsvis Harmonika og sav, og den anden saxofon og andre blæseinstrumenter, tak for jeres indsats, I giver et frisk pust til vores samspil.

Derefter fortsatte vi til sidste del af festen.


Ønskerne var disse melodier.

Nu falmer skoven, Fuglene letter, Søren bramfris lærkesang, Jeg er sigøjne, Dagen i dag, Veras vinterven, Skomager Anton, Perleporten, Fem røde roser, Træskovalsen, Violer til mor, Rødkælkens sang, Dagbogen, Livstræet, Som årene går, Elsk mig øm.

Så var klokken næsten blevet 22,- og det var tid til Afskedsverset og Skuld gammel wenskab.

Inden da lød en stor tak til alle, der var mødt op, så vi atter havde fået en god oplevelse og en hyggelig aften i Feldborg Sognegård.

Lige herfra også en tak til Torben, som styrer lyden og hjælper med at stille op og pille ned, selv om han har rigtig travlt på arbejde også denne aften, skulle han på natarbejde hos Stark efter samspillet i Feldborg.

Så vi ses bare igen den 20. november, samme sted samme tid, nemlig i Feldborg Sognegård kl. 19.-.


Oktober hilsen fra Anna Grethe


-------------------------------------------------------------September 2023:

Så er vi kommet ind i efteråret, og i de første 14 dage har det været rigtig sommervejr, hvor temperaturen har sneget sig over 25 gr. i rigtig mange dage, og hvor sangen- Septembers himmel er så blå- har passet perfekt. Men i denne uge vendte vi tilbage til regnvejret med de kraftige byger og rigtig efterårs stemming.

Det blev det den 3. mandag, og dermed var det tid for spilsammen i Feldborg:

Mandag den 18. september 2023:

Vi ankom i regnvejr, men det var stadigt varmt og lunt indenfor i sognegården, denne aften var vi 94 publikummer, der var 13 musikere, som  skulle stå for underholdningen, og så var der personalet fra sognegården, der stod for kaffen og servicen, så en rigtig fin flok til en hyggelig aften.

Hans havde lavet spillelisten:

Efter velkomstsangen, blev der sunget fødselsdagssang for Leo, som var blevet 80 år i Juli. Leo har været med helt fra begyndelsen og var med til at starte Feldborg Harmonikaklub. Leo er kasserer i klubben, og dette job har han varetaget på bedste vis, så alt blev betalt, både koda afgift og andre udgifter, så tak for det.

Leo spiller også harmonika sammen med bl.a. Heimdalsparkens Musikvenner, når de har koncert.

Så tak for indsatsen og stort tillykke fra os andre i klubben.

Dernæst var det Gunner`s tur, som også var blevet 80 år her den 11. september.

Derefter gik vi igang med det planlagte program og begyndte med: Ann Mari, derefter fulgte, Jeg er ikke som de andre, Det er lørdag aften, Når de lyse lærker synger over Danmark, Jeg har været på valsen, Hammer-hammer fedt, Jeg var skinsyg, Det lugter lidt af fisk, Du spørger min dreng, Billy Bryants Cafe, Ta nu og ring, Bedste, Bedste det er bare mig, Det bliver sol og sommer snart igen, Den lille blå forglem mig ej, Liselotte, Tak for alle årene, To mørke øjne, Virus og bakterier, og til sidst inden pausen Ålefiskerens Vals.

Så var der kaffe og til det fik vi serveret en bolle med rullepølse og ost, efterfulgt af småkager. Imens vi nød kaffen og snakken, gik Dorthe rundt ved bordene og indsamlede ønsker til melodier, som vi skulle synge efter pausen. Efter uddeling af lotterigevinster var vi klar til anden del af festen.

Vi startede med.

Vær glad for hver dag du har, Nu falmer skoven, Marken er mejet, Dagen i dag, Dernede i dalen, Lidt go musik, Glem ikke dine venner, Atten svaner, De nære ting, Fiskerpigens sang, Fuglene letter, Skamlingsbanken, Rødkælkens sang, Livstræet, En dør til fantasien, Åbent landskab, Skagens solnedgang, og så var kl. blevet 22,- og det var tid at slutte denne hyggelige aften. Men inden da, blev det rettet en stor til alle fremmødte, gæsterne, musikerne og personalet i sognegården, uden dem var der jo ingen spilsammen aften.

Vi sluttede aftenen med afskedsverset og Skuld gammel wenskab.

 Herfra redaktionen også en tak og på gensyn næste måned, nemlig den 16. oktober 2023 kl. 19,- i Feldborg sognegård.


September hilsen fra Anna Grethe

----------------------------------------------------------------


August 2023:

Så er vi startet på sommerens sidste måned. Og sikke en sommer vi har haft: I juni havde vi varmerekord og uden en sky på himmelen, hvorimod juli måned bød på massivt regnvejr og ikke siden 1874 er der målt 140,7 mm.vand på blot een måned. August måned er, som det typiske danske vejr er, skiftende sol og varme med enkelte byger ind imellem, så derfor har landmændene voldsomt travlt i marken med høsten, så de kan nå at få vinderafgrøderne i jorden inden en bestemt dato.

Vi har jo også holdt ferie i Juli mdr. for spilsammen, men samtidig var der andre der har haft travlt. Der var kommet nyt loft og lamper i den store sal, og ved siden af sognegården bliver der bygget til skolen, samtidigt er første spadestik til den nye købmandsbutik foretaget. Ja der sker noget i Feldborg, godt gået og tillykke, så det hele er ikke bare triste historier fra Udkants Danmark.

Vi vender lige tilbage til sognegården, det var meget varmt, og det var den tredie mandag, så det var atter tid til spilsammen i Feldborg.


Mandag den 21.8.2023:


Trods det fine vejr var der mødt 103 gæster op, og til at underholde dem var der kommet 17 musikere, der var lydmand Torben, og personalet i sognegården som skulle servicere os alle. Så en positivt start på vor første spilsammen aftnen her efter ferien.

Erik havde lavet spillelisten:

Vi begyndte med: Husker du i høst, derefter fulgte, To brune øjne, Sømanden og stjernen, Avenuen, Hvide roser fra Athen, Sail along Silvery Moon, Gi en skærv til en fattig spillemand, Aloha-o-a, Goodnight my love, Jeg sender dig et brev med små violer, Sømand mon du drømmer, Visne roser, Flyv Prinsesse, Hej gamle ven, Blomstrende kastanjer, Pigen og hårbåndet, Sønder Boulevard, Det blir aldrig som det var i gamle dage, og til sidst inden pausen som sædvanlig Ålefiskerens Vals.

Så var der kaffe, og til det fik vi et dejligt stykke kringle fra Edels bageri og hjemmebagte småkager fulgte efter. Imens vi nød kaffen og snakken ved bordene, gik Dorthe rundt og indsamlede ønsker til melodier, som vi skulle synge efter pausen. Efter uddeling af lotterigevinster var vi klar til anden del af festen.

Vi begyndte med: En sømand har sin enegang, Sorte Rudolf, Violer til mor, Fuglene letter, Hjemmebrænderiet, Rødkælkens sang, Mølleåen, Her i vores hus, Du er min øjesten, Som årene går, Den gamle gartner, Solvejg min sommersang, Perleporten, Nordsøbølger, Atten svaner, Pigen og søndenvinden, De nære ting, og så var klokken næsten blevet 22 og det var tid til Afskedsverset og Skuld gammmel wenskab.

Inden da blev det rettet en stor tak til alle de gode musikere, som kom fra fjern og nær for at underholde os denne meget varme august aften,  en tak til personalet i sognegården for servicen, til publikum for det flotte fremmøde og til alle dem der støtter op om vore spilsammenaftener.

Så til sidst:

Vi ses igen samme sted samme tid, nemlig i Feldborg sognegård kl 19. og det er den 18.september 2023.


Augusthilsen fra Anna Grethe


Juni 2023:

Så nærmer vi os snart Sankt Hans, og dermed er første halvdel af året brugt, selv om vi knap forstår, hvor tiden er blevet af.

Normalt går vi og sukker efter at solen skal skinne, men i øjeblikket er det skyer, vi ser efter hver dag, da det ikke har regnet i over en måned og temperaturen har ligget over 25 gr om dagen, så alt er knastørt, så endelig i aftes fik vi lokalt en lille byge, så det værste støv forsvandt, men vi mangler meget mere, især landbruget er hårdt ramt, da afgrøderne står og visner på markerne.


Så blev det mandag den 19. juni, og dermed var der spilsammen i Feldborg Sognegård: Vejret var meget lunt, og selv om vi fik en lille byge, inden vi startede, var det meget varmt i salen. Der var også fodbold mellem Danmark og Slovenien men alligevel var vi 86 gæster + 14 musikere og så selvfølgelig lydmanden Torben og service personalet fra sognegården så ialt en rigtig pænt flok.

Da Dorthe lige havde haft fødselsdag, sang vi fødselsdagssang for hende lige efter velkomstsangen, derefter var vi klar til programmet.

Jens havde lavet spillelisten: som begyndte med Sommer Sommer, derefter fulgte Brænd mine breve, Rosa på bal, Dejlige drømmende øjne, Den lille cafe ved havnen, Du er min øjesten, 4 toget til Nashville, En dag i Biscaya, En dør til fantasien, En hel flaske rom, Er de alt for længe siden, Esbjergvalsen, Fregatten Jylland, Hver gang jeg kommer i havn, Jeg havde engang en båd, Hvis jeg må, Hvad end der sker og til slut inden pausen Ålefiskerens Vals.

Så var der kaffe, og til det fik vi serveret et stykke bagt æblekage og småkager fra Edels Bageri, da hun var tilbage på fronten. Det smagte rigtig godt, så tak for det. Imens kaffen og kagen gled ned gik Dorthe rundt ved bordene og indsamlede ønsker til melodier, som vi skulle synge efter pausen, så efter uddeling af lotteri gevinster var vi klar til resten af programmet.


Publikums ønskerne var:

Pigen og søndenvinden, Lykken er ikke gods eller guld, Den kolde skulder, Livstræet, Dernede i Dalen, og så var der pause i programmet da Dorthe lynhurtigt havde digtet en tekst om Jens( som jo havde lavet spillelisten) Det var en historie sammenflettet af de melodier, der var på listen, som så blev til en fantastisk fortælling, hvor Jens foretog en rejse sammen med Rosa, som han havde truffet på Bal.

Godt gået Dorthe og sikke en god ide.

Derefter fortsatte vi med En duftende hvid jasmin, De nære ting, Veras vinterven, Sommernat i Froland, Rødkælkens Sang, Den glade vandrer, Jeg vil bygge en verden, En lille ring af guld, Fem røde roser, Når jeg står ved en bar, og så var det ved at være slut, da klokken nærmede sig 22,- og det var tid til Afskedsverset og Skuld gammel wenskab.

Inden da rettede Erik en stor tak til alle der gjorde disse aftener mulige, til gamle som nye der var kommet til i årets løb, både musikere og publikum, og til Edel som var tilbage og til personalet i Sognegården, og takkede samtidig for det gode samarbejde som Feldborg Harmonikaklub havde med dem. Han understregene  også, at de jo selvfølgelig skulle have et overskud ud af arrangementet, så derfor var det vigtigt at støtte op, hvis det skulle fortsætte, men som det var nu, så det jo lovende ud for fremtiden.

Efter adskillige klapsalver sluttede vi så aftenen med Skuld gammel wenskab og Frederikshavner march.

Når vi kommer næste gang er der kommet nyt loft i den store sal, og samtidig er det blevet sænket lidt, så det glæder vi os til at se.

Mød endelig talsærk op samme tid samme sted, nemlig i Feldborg sognegård kl. 19.-

Også herfra redaktionen vil jeg ønske alle en rigtig god sommer med enkelte byger.


Junihilsen fra Anna Grethe


------------------------------------------------------------


Maj 2023:

Kom maj du søde milde har vi kun oplevet i små  glimt, da første halvdel var meget blæsende og meget tørt, og lige nu i disse dage, går vi alle og sukker efter en regnbyge, så den flotte grønne natur, som lige nu står i fuldt flor, ikke bliver helt afsvedent af den stride blæst, som er vendt tilbage.

Men så vender vi blikket mod Feldborg, da det var:

Mandag den 15. maj 2023.

Og derfor var der spilsammen i Feldborg Sognegård. Vi var alle spændte på hvor mange, der ville komme, og om succesen ville gentage sig fra sidste gang. Der kom 115 gæster, der var 14 musikere, der skulle stå for underholdningen, så var der lydmand Torben, og derudover var personalet fra Sognegården til at servicere os alle, så alle vore forventninge blev indfriet ved det det store fremmøde.

Hans havde lavet spillelisten:

Som begyndte med Søde sommerminder, dernæst fulgte, Tak fordi vi er venner, Frøken Nielsen, Lykkeskoen, Man skal aldrig sige aldrig, Liljer, Kun for sjov, Lille sommerfugl, Sig ikke nej, Man skal leve for hinanden, Han var trods alt deres dreng, Fru Madsen, Blå roser til en blond pige, Carl Philips vals, Et lille hus på landet, Tro håb og kærlighed, Snuske, Åh stakkels jeg, og til sidst inden pausen som sædvanlig, sluttede vi med Ålefiskerens Vals.

Så var der kaffe, og til det fik vi serveret Drømmekage, Makronkage og småkager fra Sognegårdsbagerne, et nyt team, da vores sædvanlige bageri Edel, var sygemeldt. Imens vi drak kaffe, gik Dorthe rundt ved bordene og indsamlede ønsker til melodier, som vi skulle synge efter pausen. Efter udtrækning af lotteri var vi klar til sidste halvleg.

Vi startede med: Fuglene letter mod vinden, dernæst fulgte, Visen om de atten svaner, Nordsøbølger, En lille ring af guld, Livstræet, Sorte Rudolf, Sømandens hjemve, Dejlig er sommernatten, Åbent Landskab, Dagen i dag, Rødkælkens sang( akkompagneret af Dorthes blå fugl) Jeg er sigøjner, En dejlig dag, Fra Esbjerg til Fanø, Veras Vinterven, Åh Marie a'vil hjem og så var klokken blevet nær de 22,- og det var tid til Afskedsverset og Skuld gammel wenskab.

Inden da rettede Erik en stor tak, fordi der var kommet så mange til samspillet denne lune aften, tak til publikum, tak til alle de gode musikere, der leverede et fint program, og tak til personalet i Sognegården for den gode service.

Til sidst er der også herfra tak for en dejlig aften i Feldborg Sognegård, og rigtig mange tak for den store opbakning.

Så på gensyn næste gang den 19. juni, samme tid samme sted. Nemlig i Feldborg Sognegård den 19. juni 2023 kl. 19,-


Majhilsen fra Anna Grethe


----------------------------------------------------------------


April 2023:

Så er vi kommet godt i gang med april, og som sædvanlig har vi haft lidt af hvert med hensyn til vejret. Første del startede med kulde, så blev det påske med rimeligt vejr, dernæst kom regnen, og nu i denne uge har vi solskin og blå himmel og omkring 17 gr. om dagen, så nu begynder alt at grønnes i haven og på marken.


Mandag den 17.april 2023:

Så mødtes vi atter til spilsammen i Feldborg Sognegård på denne dejlige lune aften. Humøret var højt, da vi så den store tilstrømning. Ialt var der 107 betalende gæster, derudover kom der 15 musikere, som ville underholde os denne aften, og til at binde det hele sammen var personalet fra Sognegården. Her i april måned har klubben  21 års fødselsdag, så vi var rigtig glade for den store opbakning.


Erik havde lavet spillelisten:

Vi begyndte med: Søren Bramsfri's lærkesang, dernæst fulgte, En dag i maj, Blå viol, Leende smilende øjne, Glem ikke dine venner, Det blir sol og sommer snart igen, Mølleåen, Musik i gården, Jim Johnny og Jonas, Manden på risten, Du er min øjesten, Når de lyse lærker synger over Danmark, Malaika, Solveig min sommersang, Que sera- sera, Mor dine øjne, Alle sømænd er glade for piger, og så sluttede vi traditionen tro første halvleg med Ålefiskerens Vals.

Så var der pause, og til kaffen fik vi franskbrød med rullepølse og ost, og hjemmebagte småkager. Imens dette gled ned, gik Dorte rundt ved bordene og indsamlede ønsker til melodier som vi skulle synge efter pausen. Efter uddeling af lotteri gevinster, var vi klar til giro 413.


Vi startede med Træskovalsen, dernæst fulgte Sommernat i Frøland, Rødkælkens sang, Fuglene letter mod vinden, Perleporten, Jeg vil bygge en verden, Jeg er sigøjner, Send en hilsen hjem, De atten svaner, Åbent landskab, Texas gule rose, Hele ugen alene, De nære ting, Velkommen til Vestjylland, Den glade vandrer og så var klokken næsten 22,- og det var tid til Afskedsverset og Skuld gammel wenskab.

Inden da rettede Erik en stor tak til alle som var mødt frem, til gæsterne, til musikerne og til personalet i sognegården, uden alle jer var der jo ingen spilsammen aftener.

Herfra klubben er der også een, vi skylder en særlig tak for indsatsen hver måned, og det er lydmand Torben, som får aftenens afvikning af programmet til at fungere. Inden da er han mødt 1,5 time før for at stille det hele op, og efter koncerten skal det hele jo pakkes væk igen, før han fortsætter til sit natarbejde hos Stark. Så han er en uvurdelig aktiv for Feldborg, og samtidig er han en meget rar person.

Vi husker udmærket de frygtelige problemer med lyden inden Torben kom til.

Men ellers endnu engang tak til alle, der besøgte os i sognegården.

Vi ses igen den 15. maj, samme tid samme sted.

Nemlig i Feldborg kl. 19.-.


Aprilhilsen fra Anna Grethe


---------------------------------------------------------------


Marts 2023:

Kalenderen siger at foråret starter den 1.marts, men det blev ikke i år, da vi har haft både sne og 10 gr. frost indtil for en uge siden. Når vi ser tilbage til sidste år i marts, så var der solskin og tørt vejr og markerne var tilsået, det var kun regnen, man ventede på. 


Mandag den 20. Marts 2023:

Det var så den 3. mandag og det var atter tid til at mødes i Feldborg Sognegård til vores spilsammen aften.

Vi var spændte på, om der ville komme ligeså mange som i sidste måned, men vi nåede knap nok det flotte resultat. Der var 83 publikummer og i underholdningsafdelingen var der 15 musikere, der ville fornøje os denne tågede aften, desfor- uden var der Torben lydmand og selvfølgelig personalet fra Sognegården, så ialt et rigtig fint fremmøde.

Jens havde sammensat spillelisten:

Efter velkomsten startede vi med at synge fødselsdags sang for Jens, som jo var blevet 80 år den 20. februar, og dernæst var vi så klar til programmet. Vi startede med, Lidt go musik, derefter fulgte Nyboders pris, Når det blomstrer i Hardanger, På en tæppe næt ved stranden, Fregatten Jylland, Frøken Nielsen, En lille ring af guld, Dans i Fiskelejet, Skagens solnedgang, En glad mand, Så ser vi altid lyst på livet, Åh disse minder, Gi mig min skat tilbage, Smilende Sussi, Stræk op mod himlen, Skræddervisen, Avenuen, Åh lille blomst, og til sidst sluttede vi 1. halvleg med Ålefiskerens vals.

Så var der pause, og til det fik vi serveret et stykke" Du ved nok kage " og småkager. Imens vi hyggede os med kaffen, gik Dorte rundt ved bordene og indsamlede ønsker til de melodier vi skulle synge senere. Efter uddeling af lotteri gevinster var vi klar til sidste del af festen.

De ønskede melodier var:

Marina, Fiskepigens sang, Fuglene letter, Love me tender, De 18 svaner, Den sorte sejler, Velkommen til Vestjylland, Oh hjælp mig Madonna, Dagbogen, Åbent landskab, En dør til fantasien, Nu går våren gennem Nyhavn, Velkommen lærkelil, Der hvor roser aldrig dør, Som årene går, Så går min tanke hjem, En duftende hvid jasmin. 

Så var klokken næsten 22 og det var tid til afskedsverset og Skuld gammel wenskab.

Endnu en dejlig aften var til ende, og derfor stor tak til alle jer der mødte op, så vi atter engang fik en fornøjelig aften, tak til gæsterne, til musikerne og personalet i sognegården.

Så på gensyn igen den 17. april, samme tid, samme sted nemlig i Feldborg sognegård..


Martshilsen fra Anna Grethe:

--------------------------------------------------------------


Februar 2023:

Siden sidst er der sket flere ting rundt om i verden, Tyrkiet og Syrien blev ramt af et frygtelig jordsskælv, hvor der næsten omkom 50.000 personer i de sammenstyrtede bygninger. De overlevende i de ramte områder har mistet alt. Det er koldt, de mangler varme, tøj og mad og der kommer stadig efterskælv.

Ligeledes, ser vi et år tilbage til den 24. 2.2022,

hvor Rusland startede krigen mod Ukraine, så er der stadig krig også værre end før, og det er meget bekymrende for os alle.

Så et lyspunkt i mørket. Danmarks herrer vandt VM i håndbold 2023, efter en forrygende indsats hele vejen igennem.

                    -----------------------------

Mandag den 20. februar:


Så vender vi blikket mod Feldborg, da det var tredie mandag, så derfor var vi samlet til spilsammen. Og sikke en dejlig overraskelse at der kom så mange. Der var 105 gæster, der var 16 musikere til at underholde os, og selvfølgelig personalet fra sognegården, så det lovede godt for en hyggelig aften og for fremtiden.

Efter velkomsten startede vi med at synge fødselsdags sang for Jens Mikkelsen, som var gæst og blev 90 år. Derefter var  harmonikaspillerJørgen Christensen blevet 70 år den 12. februar, så han fik også en sang. Og til næste gang synger vi for Jens Sig, da han faktisk blev 80 år også mandag den 20.2. Men han valgte at fejre dagen hjemme.


Hans havde fabrikeret spillelisten: Sangene var: Når vi igen får sol og sommer, Smørblomsten, Hvad end der sker, Kald det kærlighed, Sømandens hjemve, Ridderen og den blinde pige, At se sin Barndoms by, Sig ikke nej, Havørnsvalsen, Det blir aldrig som i gamle dage, Du lille fugl på min rude, Snuske, Hallo godmorgen, Carl Phillips vals, Åh stakkels jeg, Tak fordi vi er venner, To mørke øjne, og til sidst inden pausen som sædvanlig Ålefiskerens Vals.

Så var der kaffe, og til det fik vi kringle og småkager fra Edels gode bageri. Imens vi hyggede os med det, gik Dorthe rundt ved bordene efter ønsker til melodier, som vi skulle synge i anden halvleg. Efter uddeling af lotteri gevinster var vi klar til sidste del af festen.


Det startede med at Dorthe optrådte som ELGA OLGA fra 50erne, og sang en forrygende udgave af SULITUDEVEJ, stort applaus til Dorthe, du gjorde det mega godt.

Derefter var vi kommet til de melodier som publikum havde ønsket.

En dør til fantasien, Oppe på bjerget, Dagen er din, Livstræet, Skamlingsbanken, Fuglene letter, Blæsten går frisk, Du er min øjesten, Velkommen lærkelil, Sorte Rudolf, Dagbogen, Jeg er sigøjner(ledsaget af sav), Man blir så glad, Heksedansen, Velkommen til Vestjylland, og så var klokken næsten blevet 22, og det var tid til afskedsverset og Skuld gammel wenskab. Men inden da rettede Erik en stor tak for det fine fremmøde af publikum og spillemænd, og ikke mindst for det gode service fra køkkenet.


Endnu en dejlig aften var slut i Feldborg Sognegård, og med så stor en opbakning tegner det lyst for fremtiden.

Så vi ses bare til næste gang, som er den 20.marts samme tid samme sted.


Februarhilsen fra Anna Grethe


------------------------------------------------------------

Stort tillykke til Jens Sig Kristensen med de 80 år i dag den 20. februar 2023.

Jens har jo været med i Feldborg Harmonikaklub siden starten, og derved har han også sammen med Else været medvirkende til at klubben stadig kører med spilsammen aftener een gang om måneden. Jens startede med harmonikaen, så bassen, men i de sidste mange år spiller han udelukkende banjo. Det gør han også rigtig godt og det er en fornøjelse at høre på.

Jens, vi håber, I får en dejlig dag, og vi venter lige til næste gang med at synge fødselsdags sang for dig, da du ikke kommer til Feldborg i aften.

Lige en ting mere, det er ikke lykkedes mig at sætte billeder ind i det her nye Hjemmeside program, håber det kommer senere?----------------------------------------------------------------

Tillykke til Jørgen Christensen, som fyldte 70 år den 12. februar 2023.

Her fra Feldborg Harmonikaklub vil vi gerne sige tak, for din store hjælp ved vore spilsammen aftener, ved opstilling og nedtagning af lydanlægget, til forspillet af sangene, og ikke at forglemme dit altid gode humør.

Vi håber, I har en rigtig god tur til Dublin i denne uge, så på gensyn i Sognegården den 20.2.2023.

--------------------------------------------------------------Januar 2023:


Det blev så 2023, og det var den tredie mandag, vejret var fint med omkring 4 gr., der var ingen håndbold, hvor Danmark skulle spille, så der var ingen undskyldning for ikke at møde op.

Da, det jo har set lidt sløj ud med antallet de sidste par gange, var det meget positivt, at denne gang kom der 81 publikunner, og til det var der 16 musikere, samt Torben lydmand til at underholde os denne januar aften, derudover ikke at forglemme hjælperne fra Sognegården som skulle servicere os allesammen.

Efter velkomsten og ønsket om godt nytår var alle klar til aftenens program.

Erik havde lavet spillelisten: 

Som begyndte med: Lille Kammerat jeg må afsted, derefter fulgte, Mølleåen, Sålænge du er til, Du og jeg blir til gamle folk engang, Rosa på bal, Hvis jeg må, hvis jeg må, Velkommen til Vestjylland, Gi en skærv til en fattig spillemand, En dør på klem, Kufsteiner Lied ( flot jodlet af Lene), Que sera- sera, Flyv prinsesse, I den gamle kastanje alle, Pigen og hårbåndet, Den sidste ting jeg vil, Når de lyse lærker synger over Danmark, Mit Barndomshjem, og så den sidste inden pausen var selvfølgelig Ålefiskerens vals.

Så var der kaffe, og til det fik vi serveret en lækker fastelavnsbolle og småkager fra Edels bageri. Imens vi hyggede os med snak og kaffe, gik Dorte rundt ved bordene og indsamlede ønsker til melodier, som der skulle synges efter pausen. Efter uddeling af lotteri gevinster var vi klar til sidste del af programmet med publikums ønskerne.

Vi begyndte med Texas gule rose, derefter fulgte Den gamle smedie, Vi skal gå hånd i hånd, Skagens solnedgang, Du er min øjesten, Derefter var der pausen i programmet.

Dorte og Hans optrådte som Anne og præsten med historien om en ribensteg og et gebis, dernæst fortalte Dorthe om en gårdmand hjemkommet fra et højskoleophold. Denne ville vise sin store viden overfor en husmand, som dog fik det sidste ord.

Bravo til jer begge to, det var morsomt og godt.

Så fortsatte vi med Livstræet, Fuglene letter, Dagbogen, Rødkælkens sang, (hvor Dorthe trillede på vandfløjte som en rødkælk) Send en hilsen hjem, Åbent landskab, Visen om de atten svaner, Fem røde roser, Lykken er ikke gods eller guld, Love me tender, Dejlig er sommernatten og så var klokken næsten 22 og det var tid til afskedsverset og Skuld gammel wenskab.

Inden da rettede Erik en stor tak til alle der var kommet, til gæsterne, musikerne og personalet i sognegården, så vi endnu engang fik en dejlig aften i Feldborg.

Også tak herfra Klubben, fordi I kom så mange, og det gode humør havde I også taget med, så det lover da rigtig godt for fremtiden i Sognegården.

Så vi ses alle og måske lidt flere til næste gang, og jeg personlig vil rette en stor tak til Verner fra Skive, fordi du satte opslaget på Facebook flere gange.

Så nu har vi fået de positive briller på igen.

På gensyn i Feldborg, den 20. februar 2022, samme tid samme sted.


Januarhilsen fra Anna Grethe

Nyeste kommentarer

12.11 | 07:20

Husk nodestativ. Ikke til noder, da vi mest spiller gehør, men for at...

18.10 | 06:11

Tak for de smukke ord. Hilsen Erik

17.10 | 17:19

Sikke dejlige sange