Årets gang i 2022:


Nu siger vi jo snart farvel til 2022, så derfor er her et lille tilbageblik på, hvad det gamle år har budt os på godt og ondt gennem de 12 måneder, som næsten er gået, for lige om lidt venter 2023 med en hel frisk kalender.


Januar 2022 startede som 2021 sluttede, med smittetal over 33000 om dagen, så derfor var alle arrangementer aflyst også spilsammen i Feldborg, da det selvfølgelig ikke var sikkert at samles. Midt i det hele havde Dronning Margrethe 50 års jubilæum, som Danmarks dronning, hvor det meste af fejringen skulle udskydes til efteråret på grund af situationen


Februar 2022: Sammenspil i februar blev også aflyst for først på måneden, så vi antal på over 53.000 smittede om dagen, men så langsom begyndte tallene at falde, så endelig var vi ovre det værste, troede vi, men pludselig begyndte alle priser at stige på benzin, gas, strøm, varme og fødevarer ( efterslæb efter coronaen).

Men det værste kom den 24.februar, for Rusland var gået ind i Ukraine og startet en voldsom krig,og dette ville få store konsekvenser for os alle i mange år, både sikkerheds mæssig og økonomisk.


Marts 2022: Ved overgangen til marts indgik vi et samarbejde med Feldborg Sognegård, så de i fremtiden skulle stå for den praktiske del ved vore spilsammen aftener, og Feldborg Harmonikaklub skulle på samme måde som før levere musikken.


Den 7. marts fik vi en rigtig trist nyhed vor gode ven og spillekammerat Frode Madsen var pludselig uden varsel død, ja sådan er livet sommertider uretfærdig, Frode er savnet ikke kun i Feldborg, men alle de steder, hvor han havde sin gang.


Den 21. marts samledes vi så atter til spilsammen og det var dejligt, at der kom så mange: 88 gæster og 15 musikere, og det nye samarbejde bestod sin prøve, da alt forløb uden problemer.


April 2022: Vi fejrede vores 20 års fødselsdag i klubben. Bordene var dækket med blomster og flag og rigtig mange havde fundet vej til Sognegården, hvor personalet serverede boller og lagkage til kaffen. Vi havde alle en rigtig hyggelig aften.


Således gik både maj og juni måned med rigtig god tilslutning ved vore aftener. Juli måned holdt vi som sædvanlig sommerferie, så vi var spændte på, om det flotte fremmøde ville fortsætte ved august spillet.


Selvfølgelig var det en varm augustaften, og det sås også tydeligt på antallet af publikum. Vi håbede, der ville komme flere i september.

Antallet steg også lidt igen i de næste 2 mdr., men  i november og december var der for få publikum til, at Sognegården kunne få en lille afkast af deres arbejde.

Grunden til det dalende antal gæster, kan måske skyldes de høje omkostninger, alle har i øjeblikket.

Vi ved det ikke, og indgangsprisen er ikke forhøjet de sidste 5 år.

Men vi ved så meget, at kommer der ikke flere i 2023, synger vi snart det sidste vers.


Så det er jo dyster udsigter ligesom så meget andet er i øjeblikket, men vi håber det bedste for 2023.


Her fra klubben vil vi sige --Rigtig godt nytår-- til 

Alle, til Publikum, til musikerne, til Personalet i Sognegården, og til Jer der læser Hjemmesiden og alle Jer, der bakker os så trofast op i medgang og modgang.


Så en stor opfordring fra os er, at vi ses rigtig mange i Feldborg den 16. januar 2023.


Også herfra redaktionen vil jeg ønske alle et rigtigt godt nytår, som I nok kan se, bøvler jeg en del med den nye hjemmeside, håber det bliver bedre i 2023.


Nytårshilsen og tak for året 2022: fra Anna Grethe og selvfølgelig også fra Erik.
Nyheder 2022

Så er Julenissen klar i Feldborg Sognegård

December 2022:

Så er vi kommet til årets sidste måned, og til forskel for det sædvanlig gråvejr, er det blevet hvidt derude 

med sne og frostgrader.

Der er knap så festligt pyntet op udenfor med lys, hvad der nok skyldes de høje elpriser.


Det blev så den anden mandag i december og det var så tiden at drage til Feldborg til samspil. Denne aften kom der 61 gæster, der var 13 spille -mænd og kvinder, der skulle underholde publikum. Deruover var der lydmand Torben, og så hjælperne fra sognegården, som stod for servicen.

Hans havde lavet spillelisten:

Vi begyndte med: Drømmen om Elin, dernæst fulgte, Kom om syng en enkellt sang om frihed, Hej gamle ven, Marias drenebarn, Jeg kan ikke få armene ned, Hjemme er bedst, Isabella, Alle er vi sømænd, Nu har vi altså jul igen, Kristina fra Vilhelmina,( og da Erik jo fyldte 75 år i november, blev der sunget en forsinket fødselsdags sang for ham,) videre til Guldkorset, Kære lille Anne, Bjældeklang, Vi skal gå hånd i hånd, Den lille cafe ved havnen, På loftet sidder nissen, Barndomstiden, Rudolf med den røde tud, Lille fregnede Louise, og traditionen tro inden pausen: Ålefiskerens vals.

Så var der kaffe og til det, fik vi serveret æbleskiver med tilbehør og brune kager. Imens vi hyggede os med det, gik Dorthe rundt og indsamlede ønsker til melodier, som vi skulle synge efter pausen. Efter uddeling af lotteri gevinster var vi klar til sidste del af aftenens program.

Publikum havde ønsket at synge med på.Snevalsen, Sneflokker kommer vrimlende, En duftende jasmin, Jeg vil bygge en verden, Jeg havde engang en båd, Åbent landskab, Jeg er sigøjner, Veras vinterven, Fuglene letter, Der hvor roser aldrig dør, I sne står urt og busk, Lykken er ikke gods eller guld, Fem røde roser, Heksedansen, Vær glad for hver dag, De nære ting, Dagen i dag, Og til sidst Glem ikke dine venner, og så var klokken næsten blevet 22,- og det var tid til Afskedsverset og Skuld gammel wenskab.

Men inden da rettede Erik en stor tak til de der var kommet denne kolde aften, til publikummet, til musikerne for underholdningen og sidst personalet i Sognegården for det fine traktement. Men som alle jo nok kan se, er der  plads til det dobbelte antal gæster i Sognegården.

Det er selvfølgelig bekymrende med det lave antal publikum til vore spilsammen aftner, fordi Feldborg Sognegård, skal jo have en forretning ud af disse arrangementer, ellers går det ikke meget længere.

Så derfor er dette en stor opfordring til at møde talstærk op næste gang den 16.januar 2023,


ELLERS SYNGER VI SNART PÅ SIDSTE VERS:


På gensyn samme tid samme sted, nemlig i Feldborg Sognegård.

Samtidig her fra redaktionen RIGTIG GLÆDELIG JUL til jer alle, og tak fordi rigtig mange har fulgt os på Hjemmesiden.


Decemberhilsen fra Anna Grethe og også fra Erik


________________________________________
Så er vi kommet i gang med den nye udbyder, som er one.com og p.t.går det ikke særlig godt for mig, men jeg har da lidt tid at øve mig på, så jeg håber det vil lykkedes med tiden.

Vi ses den 12. december i Sognegården.

Hilsen fra Anna Grethe.


Så er min November kaktus i blomst.

November 2022:

Ja, så er vi så kommet ind i November, med gråvejr og regn og det hele er blevet så mørkt derude. Men vi nærmer os jo også snart jul og i dag den 23. november, syntes jeg ærlig talt, det har været mørkt hele dagen. 

Hjemmesiden, har vi ikke kunnet skrive på siden den 8. november, men for lidt siden fik vi mail om, at det atter var glippet for den nye Udbyder, som hedder one.com, at migreringen af hjemmesiden var gået galt, så vi kunne skrive på den igen, indtil vi fik en ny besked, så jeg skynder mig lige at få skrevet et referat fra sidste samspil.

Det blev så den 21. november 2022, og dermed den 3. mandag i måneden. Så det var atter tid at samles i sognegården til lidt musik og sang. Der var 66 publikummer som mødte frem denne kolde aften, og der var 12 musikere,som skulle stå for underholdningen, derudover var der selvfølgelig alle de gæve hjælpere i Sognegåden.

Jens havde lavet spillelisten: Og vi begyndte med. En dør til fantasien, dernæst fulgte, Det lille fiskeleje, Hallo Mary Lou, Alle sømænd er glade for piger, Afmønstring, Manden på risten, En hel flaske rom, Skomager Anton, Så går vi til enkebal, Hvem er det der banker, Sømandens hjemve, Det er Hammer Hammer fedt, En glad mand som mig, Jim Johnny og Jonas, Firetoget til Nashville, Brænd min breve, og til sidst inden pausen Ålefiskerens Vals.

Så var der kaffe, og til det fik vi serveret et dejligt stykke bagt æblekage og hjemmebagte brunekager. Imens snakken gik, og det hele gled ned, gik Dorthe rundt ved bordene og indsamlede ønsker til melodier, som vi skulle synge efter pausen, og efter uddeling af gevinster var vi klar til sidste halvleg af festen.

Vi begyndte med: Vore allerbedste år, dernæst fulgte, Lille Alvilda, Fregatten Jylland, Sneflokke kommer, Åbent Landskab, Så længe du er til, Se nu danser Bedstefar, Nu falmer skoven, Musens sang, Rødkælkens sang, Fem røde roser, Skagens solnedgang, Send en hilsen hjem, Den gamle gartner, Gyldenlakken, En dejlig dag, og så var klokken næsten blevet 22. og det var tid at slutte denne aften, og som sædvanlig sang vi afskedsverset og Skuld gammel venskab.

Tusind tak til alle jer, der kom denne kolde november aften, tak til publikum, tak til alle musikere fra nær og fjern og stor tak til sognegården for rigtig god service også denne aften. 

Næste gang er jo den 12. december, at der er samspil, og da får vi serveret æbleskiver til kaffen, så mød endelig talstærk op, så vi kan få en rigtig hyggelig aften med julemelodier og en god snak.

Så på gensyn den 12. december i Feldborg Sognegård.

Novemberhilsen fra Anna Grethe

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Erik 75 år

Hej Erik:

Vi ønsker dig hjertelig tillykke med din 75 års fødselsdag, tirsdag den 8.11.2022.

Samtidig siger vi tak for din store indsats i Sognegården med at tilrettelægge vores spilsammen aftener, og samle musikken med tromme og sang.

Hilsen og tillykke, og alt muligt held i tiden fremover.

Feldborg Harmonikaklub.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Solopgang den 17.10.2022

Oktober 2022:

Vi kom så til oktober, og p.t. er det uge 42, som også er skolernes efterårsferie. Vi synes det gode vejr, som vi iflg. tv. vejrudsigten blev lovet, lader vente på sig. Da både søndag, mandag og i dag har budt på nogle voldsomme regnbyger. Men det er jo nok, som det plejer her i oktober.

Så lidt politik, der skal være valg den 1. november, og selv om de fleste partier lover guld og grønne skove, både indenfor sundhedsvæsenet og den grønne omstilling, er der dog ingen, der kan garantere, at inflationen umiddelbart på den korte bane kan stoppes, da ingen kan forudsige, hvor energipriserne ender, ligesom hvornår krigen i Østeuropa slutter. Alle bliver i disse tider ramt på pengepungen både rig og fattig, og selv de mest positive fornemmer de mørke skyer, der truer i horisonten.

Men så til noget mere muntret.

Det var blevet den tredie mandag i oktober, og derfor var der selvfølgelig spilsammen aften i Feldborg Sognegård. Selv om, der dersværre var mange afbud med sygdom blandt musikerne, lykkedes det med lidt justeringer af spillelisten at gennemføre aftenens program ganske godt og kun med et par enkelte ridser i lakken, så rigtig godt gået til underholdnings teamet.

Denne aften var vi 74 publikummer, og et par af vores gamle stamkunder var kommet helt fra Randers sikke en overraskelse, der var 8 spillemænd og en enkelt spillekvinde, derudover var der selvfølgelig alle de flinke hjælpere i sognegården.

Dorthe som Bakke sangerinde.

Hans havde lavet spillelisten( han var desværre selv blevet syg) så listen blev justeret lidt og suppleret med nogle andre melodier.

Inden vi gik i gang med programmet sang vi fødselsdags sang for Inger Nielsen, da hun havde valgt at fejrer dagen sammen med os i Feldborg sognegård.

Vi startede med: Den arbejdsløses sang, Himmelhunden, Jeg sender dig et brev med små violer, Han var trods alt deres dreng, Karl Herman og jeg, Pigen og søndenvinden, Åh disse minder, og så blev det Dorthes tur til at synge :I den gamle Pavillion: og sikke en Bakke sangerinde, der kom til mikrofonen, med den flotteste hat og sangstemme, det gjorde du sørme rigtig godt Dorthe. Dernæst fulgte I den gamle Kastanje Alle, Det kan godt vær a lowter lidt af fisk i daw, Hos mor derhjemme i Kerteminde, De nære ting, Der hvor roser aldrig dør, Hvide roser fra Athen, Kald det Kærlighed, Og til sidst inden pausen, og som er en tradition Ålefiskerens Vals.

Så var der kaffe, og til det blev der serveret et dejligt stykke gulerodskage, og hjemmebagte småkager fra Edels bageri. Imens vi hyggede os med det, gik Dorthe rundt og indsamlede ønsker til melodier, som der skulle synges efter kaffen. Efter uddeling af lotteri var vi klar til at tage fat igen.

Vi startede med Livstræet, derefter fulgte Fiskepigens sang, Fem røde roser, Du lille svale, Den sorte sejler, Glem ikke dine venner, Hjemmebrænderiet, Veras vinterven, Fuglene letter, Dagen i dag, Nordsøbølger, og så kom endnu en overraskelse, da Dorthe skulle synge Rødkælkens sang, for da havde hun medbragt sin egen lille blå rødkælk, som kvidede hver gang inden omkvædet, dette udløste også stor begejstring fra publikum og var et festligt indslag i programmet, vi fortsatte videre til Sømandens hjemve, Skagens solnedgang, Den gamle skærslippers forårssang, som blev flot sunget af Aage fra Glyngøre.

Så var klokken næsten blevet 22,- og det var tid til afskedsverset og Skuld gammel venskab.

Endnu er dejlig aften var sluttet i Feldborg sognegård.

Tusind tak til alle Jer der mødte frem denne mørke regnfulde oktober aften, tak til Musikerne for indsatsen, til Publikummet for støtten og den positive stemming, og til sidst og ikke mindst til personalet og hjælperne i sognegården for rigtig god service.

Vi ses igen den 21. november 2022, samme tid samme sted, nemlig i Feldborg Sognegård kl. 19.-

Oktoberhilsen fra Anna Grethe

------------------------------------------------------------------------------

Septembers himmel er så blå.

September 2022:

Efter vi jo er kommet ind i efteråret, har vejret levet fuldt op til hvad, der er typisk for årstiden. Det startede med regn og blæst i den første del af måneden, men nu er det vendt til solskinsvejr med sol og blå himmel, og det gør så, at vi får lave grader om natten.

Mandag den 19. september:

Det blev så den tredie mandag i måneden, og det var atter tid til spilsammen i Feldborg.Vi var alle spændte på hvor mange, der ville komme. 

I det gode vejr denne aften kom der til sognegården 74 publikummer, og til at underholde dem var der ankommet 8 spillemænd og 2 spillekvinder fra fjern og nær, og så var der selvfølgelig alle de flinke hjælpere fra sognegården. Der var en del nye ansigter imellem de kendte, så nogen havde nok fulgt opfordringen og taget naboer og bekendte med. Men der er plads til mange flere i salen, og vi håber så, de kommer næste gang.

En del af musikerne

 Erik havde lavet spillelisten: Som begyndte med Marina, dernæst fulgte Ingrids vals, Så ser vi altid lyst på livet, Vi mødes på internet, Visne roser, Solveig min sommersang, El Baion, Når det blomstrer i Hardanger, Liljekonvallens farvel, Den gamle kastanje alle, Blue Hawaii, Malaika, Tro håb og kærlighed, Du lille fugl bag min rude, En smule fred, Sæt dig ned i en vejgrøft, Kufsteiner Lied, ( flot jodlet af Lene) Goodnight my love, og så til slut inden pausen Ålefiskerens Vals.

Så var der kaffe, og til det vi fik et dejligt stykke Edel Kage med æbler og hjemmebagte småkager. Imens vi hyggede os med det, var Gunner rundt ved bordene og samlede ønsker til melodier, som skulle synges i anden halvleg. Efter udtrækning af lotteri, var vi klar til anden del af festen.

Vi begyndte med: Nu falmer skoven( da vi jo er kommet ind i efteråret.) Skomager Anton, Veras Vinterven, Blå Viol, Musens sang, Livstræet, Fem røde roser, Dernede i dalen, Velkommen til Vestjylland, Når jeg står ved en bar, Visen om de 18 svaner, Vore allerbedste år, Som årene går, Afmønstring, De nære ting, Åbent landskab, Glem ikke dine venner, og så var klokken blevet næsten 22,- og det var tid til afskedsverset, og Skuld Gammel wenskab.

Tak til alle fordi i kom til Feldborg sognegård og deltog i vores spilsammen aften. Stort tak til publikum, tak til alle de gæve musikere, og til Edel for det gode brød, og ikke mindst for den gode service i den hyggelige sognegård.

Så husk det nu, mød rigtig talstærk op næste gang den 17. oktober, der er masser af plads i salen, og tidspunktet er det samme nemlig kl. 19. Vi glæder os til at se rigtig mange.

Som jeg skrev på forsiden, så må I da meget gerne lægge det op på Facebook, når vi skal mødes næste gang, hvis det kan hjælpe med at få hele sognegården fyldt.

Jeg er ikke selv på Facebook.

September hilsen fra Anna Grethe.

------------------------------------------------------------------------------

Mennesket ved havet i Esbjerg.

August måned 2022:

Hvor tiden dog flyver afsted, og vi er allerede i den sidste del af august. Det meste korn er høstet og markerne er sorte. Vi forstår godt, at der har været travlhed med at få avlen i hus, da der efter uger med kraftige byger kom hedebølge med op til 31 gr.

Det er ikke bare tiden der løber, men også energi priserne er tårnhøje. I øjeblikket er el- prisen for en KW på ca. 8,-kr, så det kan blive en lang vinter vi går i møde.

I lørdags den 13. august var vi en tur i Esbjerg, bl.a. for at hilse på, men også samtidig for at høre nogle af Feldborg holdet spille på Marine Foreningen.  I de sidste 12 år har der været skiftende besætninger fra Feldborg Harmonikaklub på havnen ved Esbjerg Festuge for at underholde de mange stamgæster. Mange år har det været med regn og blæst, men i denne weekend var det solen og varmen, der holdt publikum på afstand. Men holdet gjorde det godt, selv om der var 40 gr. inde i teltet.

Mandag den 15. august 2022:

Det blev så den tredie mandag i august og dermed tid til spilsammen i Feldborg sognegård. Det var ekstremt varmt og alle var spændte på hvor mange, der ville komme. Resultatet kunne være bedre, man trods det var der 63 publikummer, 13 musikere, lydmanden Torben, og så selvfølgelig hjælperne fra sognegården.

Jens havde lavet spillelisten: Som begyndte med :Marken er mejet ( som jo passer netop nu ), dernæst fulgte Bella Bella Mari, Sig ikke nej, Kun for dig, Sommernat i Froland, Stræk op mod himlen, Vi tar en lille een ( En satans kælling), Skræddervisen, Lykken kommer lykken går, Min hjemby, Kære lille Anna, Hver gang jeg kommer i havn, D`Angleterre, Sejlet foran masten, Facebook, Esbjergvalsen, En lille ring af guld, Jeg var skinsyg, Hvide Sande, og til sidst som traditionen er inden pausen Ålefiskerens Vals.

Så var der kaffe og til det fik vi serveret et dejligt stykke Edel kringle og hjembagte småkager. Dorthe gik rundt ved bordene og indsamlede ønsker til melodier, som skulle synges efter pausen, der blev uddelt lotterigevinster og så var vi klar til til sidste del af festen efter vi havde fyldt op med kolde drikkevarer.

Vi begyndte med: Alperosen, dernæst fulgte Rødkælkens sang, En dør til fantasien, Mellem Esbjerg og Fanø, Som årene går, Vær glad for hver dag du har, Perleporten, Send en hilsen hjem, Veras vinterven, Mølleåen, Dagen i dag, Fuglene letter, De nære ting, Dagbogen, Den glade vandrer, En Dejlig dag, Fem røde roser, og så var klokken blevet næsten 22,- og det var tid til afskedsverset og Skuld gammel wenskab.

Inden det rettede Erik en "VARM TAK" til alle der trods vejret var mødt op denne aften, særlig til alle de gæve musikere, som var gennemblødte af sved, men alligevel formåede at præstere en flot underholdning, til tilhørende som kom, og ikke mindst til personalet  i sognegården for endnu en fin aften.

Så vi ses næste gang den 19. september, så mød endelig talstærk op, og tag gerne naboen med, da der er plads til mange i sognegården.

Augusthilsen fra Anna Grethe

------------------------------------------------------------------------------

Havens rose i Juni

Juni måned 2022:

I sommerens første måned juni har vejret skiftet mellem sol, overskyet, regn og blæst og de fleste dage har temperaturen været under 20 gr. varmt. Sådan et vejr trives markernes afgrøder i, for sjælden har det stået så kraftig og flot. 

I syd Europa er de ramt af ekstrem varme hvor temperaturen sniger sig op over 40 gr., og hedebølgen nærmer sig nu Danmark men dog aftagende og prognosen siger, at vi vil få omkring 28 gr.

Mandag den 20. juni 2022:

Det blev den tredie mandag i måneden, så derfor satte vi atter kursen mod Feldborg. Selv om det var en lun aften var der et flot fremmøde i Sognegården, hvor vi var ialt 115 personer. Det fordelte sig med 95 publikummer, 12 musikere som skulle stå for underholdningen, og til sidst og ikke mindst 8 hjælpere, der skulle servicere os alle.

Hans havde lavet Spillelisten: Vi begyndte med, Venner som jer, derefter fulgte Que sera sera, Tag nu og ring, Du spørger min dreng, Jeg var skinsyg, To mørke øjne, Blomstrende kastanjer, Jeg går langs fjorden, Norsk brudevals, Når de lyse lærker synger, Vestkystens Vals, Liljer, Den sidste ting jeg vil, Gi mig min skat tilbage, Fagre blomst, Hvide Sande, Søde sommer minder, Rosa på bal, og traditionen tro inden pausen: Ålefiskerens vals.

Så var der kaffe, og til det fik vi serveret et stykke( Du ved nok kage) og hjemmebagte småkager fra Edels bageri. Begge dele smagte rigtig dejlig. Imens snakken gik og kaffen gled ned, gik Dorthe rundt ved bordene og indsamlede ønsker til melodier, som vi skulle synger efter pausen. Efter uddeling af lotteri og et par ekstra kopper kaffe, var der klar til sidste afdeling af festen.

Vi begyndte med: Perleporten, derefter - Hils fra mig derhjemme, Det var en lørdag aften, Velkommen til Vestjylland, Dejlig er sommernatten, Fuglene letter, Dagen i dag, Visen om de 18 svaner, Vær glad for hver dag, Dagbogen, Livstræet, Fem røde roser, Så går min tanke hjem. Du er min øjesten, Gyldenlakken, og Lykkeskoen.

Så var klokken næsten blevet 22 og det var til for at synge Afskedsverset og Skuld gammel wenskab, men forinden da rettede Erik en stor tak til alle der støttede op om vore sammenspil i Feldborg Sognegård. Det gjaldt de mange publikummer, musikere som kommer fra nær og fjern for at underholde os alle, og til sidst tak til de frivillige fra Sognegården, som binder alle de praktiske dele sammen.

Det var jo så det første halvår af 2022, der allerede er gået og lige straks er det jo St. Hans og dagene begynder at blive kortere. Årene går bare så hurtig og tiden flyver af sted, så man forstår det næppe, kun når vi kommer forbi spejlet, kan vi godt se, at vi har et vist antal år på dåbsattesten, ellers skulle vi nok en tur forbi til Louis Nielsen, Ha-Ha.

Men ellers har vi sommerferie i juli mdr., men starter op igen den 15. august, samme tid samme sted, nemlig i Feldborg sognegård kl. 19.

Junihilsen fra Anna Grethe

------------------------------------------------------------------------------

Rapsmark i blomst et flot skue.

Maj måned 2022:

Maj måned startede med solskin, blæst og fortsat køligt om natten, hvor temperaturen flere gange var under frysepunktet. Men  ingen regn selvom både markerne og haverne sukkede efter vand. Det hele stod stadig ligesom på spring for at folde sig helt ud. Så endelig den 11 maj  fik vi ca. 15 mm regn og det gjorde underværker på naturen, som blev dejlig friskt og grønt og et skønt look at skue.

Mandag den 16. maj 2022:

Så kom vi til den tredie mandag her i maj, så derfor skulle vi atter mødes til spilsammen i Feldborg.

Det var en dejlig lun aften, så det var måske lidt bedre at være udendørs end inde, men alligevel kom der ialt 104 personer til Sognegården. Deraf var der 14 musikere til at underholde publikum, og 8 hjælpere som skulle stå for servicen ved kaffen og det praktiske.

Erik havde lavet spillelisten: Og vi begyndte med, Kom Maj du søde milde, dernæst fulgte: Gi en skærv til en fattig spillemand, Du og jeg vil altid være venner, Farmors havehus, Fru Madsen, Glem ikke dine venner, Kufsteiner lied, Seemann, Visne roser, Flyv Prinsesse, Alperosen( Vals), Man skal leve for hinnanden, Det blir aldrig som det var i gamle dage, Nina kære Nina, En dag i maj, Barndomstiden, Velkommen til Vestjylland, Sommer Sommer og til slut inden pausen som sædvanlig Ålefiskerens Vals.

Så var der kaffe, og til det fik vi et stykke gulerodskage fra Edels bageri. Imens publikum hyggede sig og snakken gik, blev der indsamlet ønsker af Mig selv, til melodier der skulle synges i anden halvleg, så efter uddeling af lotterigevinster var vi klar til sidste del af festen.

Vi begyndte med: Jeg er sigøjner, derefter fulgte Solskin om bord, Nu går våren gennem Nyhavn, Livstræet, Åbent Landskab, Den glade vandrer, En lille pige i flade sko, Fuglene letter, Veras vinterven, Dagbogen, Man blir så glad, Når lysene tændes, Fra Esbjerg til Fanø, Gyldenlakken, De nære ting, og Love me tender.

Så var klokken blevet næsten 22 og det var tid at synge afskedsverset og Skuld gammel wenskab.

Endnu et samspil var slut i Feldborg Sognegård, så derfor tak til alle der mødte op, og som var med til at gøre dette til en dejlig oplevelse denne majaften.

Tak til publikum fordi i så trofast kommer, stor tak til alle de gode musikere, som kommer fra nær og fjern og gør et fantastisk stykke musikarbejde, og til slut også en stor tak til personalet i sognegården, I gør det godt og I er både søde og effektive, så atter en aften som alle kun kan være tilfredse med.

Vi ses næste gang den 20. juni 2022 samme tid samme sted, nemlig i Feldborg Sognegård kl. 19,-.

Majhilsen fra Anna Grethe:

------------------------------------------------------------------------------

Påsken april 2022

April måned 2022:

April startede med ustadigt vejr lige fra snebyger, blæst, regn, slud og nattefrost, men her midt i måneden kom solen atter frem, og i øjeblikket har vi dag temperaturer på omkring 17 grader, så nu begynder det hele at spirer frem og blive grønt igen.

Og så lige et lille tilbageblik på Feldborg Harmonikaklub, som jo her den 18.april har eksisteret i 20 år. 

Det hele startede med lidt samspil i den lille sal i sognegården, som familien Poulsgård tog initiativ til. Første gang kom der 10 tilhører, senere 26, så 50 og til sidst, kom den store sal i brug. Feldborg Harmonikaklubs spilsammen aftener, både den praktiske og musikalske del, blev lagt i faste rammer og opgaverne delt ud.

Der kom rigtig mange publikummer, og som regel var der over 150 hver gang, der var julefrokost i november, hvor alt maden blev lavet fra bunden. Senere blev der arrangeret træf i Feldborg Hallen et par gange, der blev indspillet 2 cder, og det gik bare deruad. Samtidig deltog klubben i rigtig mange træf rundt omkring, og ikke mindst i Bindslev og Dragstrup var klubben med i mange år lige til det lukkede. Esbjerg Festuge i august ikke at forglemme i de sidste ti år. Men så kom corona, som lukkede det hele mere eller mindre i 2 år, samtidig var vi jo også blevet ældre og havde dåbsattesten imod os, og med frafald i hjæper gruppen var vi nødt til at finde på et alternativ for at kunne køre vore spilsammenaftener videre.

Det blev så et samarbejde med Feldborg Sognegård, som herefter står for den praktiske del. Ved det håber vi, at kunne fortsætte nogle år endnu, dog så længe der stadig vil komme musikere og publikummer.

Stor tak til alle der har hjulpet os i de 20 år, det gælder rigtig mange, Edel for det gode brød, hjælperne og alle de dejlige musikere som har underholdt os med den gode musik. Jeg vil lige nævne et par navne, som var med lige fra starten og som gjorde en forskel men jo desværre ikke er her mere.

Ø Larsen som spillede på violin og sang, og selvfølgelig Egon Poulsgård, som var for spiller i klubben.

Mandag, den 18. april 2022:

Ja så kunne vi jo fejre 20 års fødselsdag i klubben og til denne aften var der kommet 109 gæster, hvoraf de 11 var de spillemænd og damer, som skulle underholde os. Bordene var fint dækket med blomster og flag, så rammerne var i orden til en fornøjelig aften.

Jens havde lavet spillelisten: Og det var et dejligt forårsprogram med muntre melodier. Vi begyndte med, Så ser vi altid lyst på livet, Man blir så glad, Her i vores hus, Løkken strand, Sommer i Danmark, Den gamle violinspiller, Lille fregnede Louise, Musik i gården, Eviva i Espania, Fire toget til Nashville, En glad mand som mig, Jeg sender dig et brev med små violer, Er det alt for længe siden, Mor dine øjne, Dans i fiskelejet, Åh lille blomst, En dejlig dag, Sommernat i Froland, og sidst inden pausen Ålefiskerens vals.

Så var der kaffe og i anledning af fødselsdagen blev der traditionen tro serveret boller og lagkage, der var rigelig af begge dele, så imens dette gled ned og samtalen bredte sig, gik Dorthe rundt ved bordene og indsamlede ønsker til melodier, som vi skulle synge efter pausen. Efter afrydning af bordene og uddeling af lotterigevinster var vi klar til at synge med på ønskekoncerten.

Vi begyndte med: En dør til fantasien, Hjemmebrænderiet, Alperosen, Den gamle skærslipper, Som årene går, Gyldenlakken, Åbent landskab, Du lille svale, Se nu danser bedstefar, Velkommen lærkelil, De nære ting, Nordsøbølger. Rødkælkens sang, Mølleåen, og til sidst Perleporten( den mest ønskede melodi).

Så var klokken næsten blevet 22,- og det var tid at synge afskedsverset og Skuld gammel wenskab.

Til sidst tak til alle jer der mødte frem, tak til sognegården og deres hjælpere, og til sidst men ikke mindst tak til musikerne for den gode musik, så det atter blev en vellykket aften i muntret lag.

Vi ses igen den 16. maj samme sted og samme tid.

Aprilhilsen fra Anna Grethe

------------------------------------------------------------------------------

Forårsblomster

Marts måned 2022:

Så er vi kommet til marts, og indtil nu har vejret vist sig fra den allerbedste side, høj solskin om dagen, dog stadig med nattefrost, så foråret har ladet lidt vente på sig. I haven mangler vi stadig forårsblomsterne i fuld flor, men efterhånden er markerne pløjet og mange har skyndt sig at tilså her i det tørre forårsvejr, da nu chancen har budt sig. Coronaen er på tilbagetog, selv om rigtig mange har det i øjeblikket blandt personer vi kender, så vi håber, det lakker mod slutningen.

Værre går det med krigen i Ukraine, hvor masser af uskyldige mennesker flygter fra krigen, millioner af kvinder og børn strømmer til hele den vestlige del af Europa, hvor de bliver mødt af en stor velvillighed til hjælpe dem, så de kan få en hverdag igen, indtil de kan vende tilbage til deres hjemland igen.

Så skifter vi lige spor til vores første spilsammen aften i 2022:

Mandag, den 21. marts 2022.

Så blev det endelig tiden, så vi kunne mødes igen til spilsammen i Feldborg Sognegård. Vi var jo spændte på, hvordan det ville forløbe, da vi jo ikke havde været i gang siden i november. Ville der overhovedet komme nogen publikummer, hvordan ville det gå, nu da vi har overdraget det praktiske af arrangementet til Sognegården og deres hjælpere, ville der komme nogen for at spille med, ja vi havde rigtig mange spørgsmål.

Men vi kunne have sparet alle vore bekymringer. Da vi kom var bordene fint dækket med blomster og forårsservietter, der var styr på baren, køkkenet- kringlerne og ostemadder, og vi blev mødt af et flinkt og sødt personale. Publikummet svigtede heller ikke, der var 88 i salen og sidst og ikke mindst var der 15 musikere til at underholde os allesammen, så rammerne var i orden til en fornøjelig aften.

Efter velkomsten holdt vi et minuts stilhed for Frode Madsen, som desværre pludselig døde den 7. marts, det er  stadig svært for os at forstå, at han ikke er her mere, og han vil blive savnet rigtig meget her i klubben.

Derefter fik vi en orientering om det nye tiltag her ved vore spilsammen aftener, hvor vi havde overdraget det praktiske arbejde til Feldborg Sognegård og deres hjælpere, og som vi nu allerede kan se, lover det jo godt, og det vil bevirke, at vi kan fortsætte en tid endnu, så længe der stadig kommer musikere og publikum til at holde os igang.

Derefter gik vi i gang med velkomstsangen og selve underholdningen:

Hans havde lavet spillelisten: Som begyndte med, Drømmen om Elin, derefter fulgte Kom og syng en enkelt sang om frihed ( meget aktuel netop nu) Hej gamle ven, Avenuen, Jeg kan ikke få armene ned, Hjemme er bedst, Isabella, Alle er vi sømænd, Ønskebrønden Kristina fra Vilhelmina, Susanne Birgitte og Hanne, Kære lille Anne, Møllerens Mari, Du lille fugl på min rude, Den lille cafe ved havnen, Mit barndomshjem, Sail along silvery moon, Himmelhunden, og til sidst inden kaffen traditionen tro Ålefiskerens Vals.

Så fik vi kaffe, og dertil fik vi et dejligt stykke Edel kringle, og imens dette gled ned og snakken gik lystig, var Gunner rundt ved bordene for at indsamle ønsker fra publikum til melodier, der skulle synges efter pausen,

Efter afrydning af bordene og uddeling af lotteri gevinster var vi klar til anden del af festen.

Vi begyndte med: Jeg vil bygge en verden, derefter fulgte

Pigen og søndenvinden, Fuglene letter mod vinden, Fregatten Jylland, Hjemmebrænderiet, Marina, Sommernat i Froland, Oppe på bjerget, 5 røde roser, Den glade vandrer, Visen om de 18 svaner, Alperosen, Veras vinterven, Åben landskab, Lidt god musik, De nære ting, og så var klokken næsten 22, og det var tid til afskedsverset og Skuld gammel wenskab( næste gang har de lovet at spille 2 vers med i Østen stige solen op.)

En dejlig aften var slut, så stor tak til alle der mødte frem, det humørfyldte publikum, som sang med på sangene, musikerne der gjorde det forrygende godt, og ikke mindst til personalet og deres hjælpere i sognegården, I gjorde det skisme godt, og I var med til at denne aften blev en stor succes, det kunne ikke have været bedre, og vi ser frem til vores fremtidige samarbejde.

Vi mødes jo næste gang, som er den 18. april( 2. påskedag) hvor vi samtidig også har 20 års fødselsdag, så derfor har Køkkenholdet lovet at servere Boller og Lagkage til Kaffen.

Så vi håber, at der kommer rigtig mange næste gang, og tag gerne naboen med, da vi altid har plads til flere.

På gensyn den 18. april samme tid samme sted.

Marts Hilsen fra Anna Grethe:

------------------------------------------------------------------------------

Frode med Harmonikaen

Frode Madsen:

Vor gode ven og spillekammerat Frode døde pludselig den 7. marts 2022. 

Det var en meget trist og ufattelig nyhed, vi modtog, og vi havde svært ved at tro, at det kunne være sandt.

Frode efterlader et stort tomrum for os i Feldborg Harmonikaklub, hvor han i over 10 år har været en del af vores gruppe med sit fantastiske harmonikaspil både ved vore spilsammenaftener i Feldborg Sognegård, og til de mange træf vi gennem årene har deltaget i.

Frode var en meget behagelig og positiv person. Han var perfektionist i alt, hvad han foretog sig uden dog at fremhæve sig selv. Det var både i hans erhverv som malermester, særligt det flotte udførte arbejde i kirkerne, som aktiv i håndboldsporten for Hogager GF, Hogager Marked, og de mange projekter han har været involveret i.

Som Hogager Gymnastik -forening skrev:

En Ægte Hogager legende og en Lokal Ildsjæl.

Frode var samtidig et nærværende familie menneske og han havde altid tid, både til stort og småt sammen med børn, svigerbørn, børnebørn og søskende.

Men sagde man Frode, sagde man også Jytte, de fulgtes ad, i arbejdslivet, i fritiden og i familien, både som venner og ægtefolk, og vore tanker er derfor hos Jytte i denne svære tid, og du vil også i fremtiden være velkommen i vores kreds.

Frode vil blive savnet rigtig meget af os i Feldborg Harmonikaklub.

Æret været Frode Madsens minde.

 På vegne af Feldborg Harmonikaklub den 12.3.2022

Anna Grethe

----------------------------------------------------------------------------

Den 1. marts 2022:

Her ved overgangen til marts måned har vi indgået et samarbejde med Feldborg Sognegård, så de kommer til at stå for den praktiske del ved vore fremtidige spilsammenaftener.

Feldborg Harmonikaklub skal på samme måde som før stadig levere musikken.

Så det hele bliver, som det plejer ved disse sammenkomster.

Vi ses den 21.marts 2022 kl. 19.- i Sognegården.

Forårsblomster i februar

Februar 2022:

Som skrevet aflyste vi jo samspillet her i februar, da Coronaen stadig hærgede massivt også her i vores del af landet. Vi syntes, da vi havde nået de 33000 smittede, nu kan det ikke blive værre, men i dagene først i februar nåede tallet over 53.000  om dagen. Endelig nu i skrivende stund begynder det langsom at gå nedad igen, så forhåbentlig har vi set toppen af isbjerget.

Men straks stod der en ny trussel og bankede på vores dør.

Benzin, diesel, gas og el stiger voldsomt, og det ser man straks ikke kun på varme og strøm priserne, men også på alle dagligvarer, der lige får en hak opad. Mange kommer til at stå i en svær situation for at få enderne til at nå sammem.

Men den værste trussel er kommet her i nat den 24. februar, hvor Rusland er gået ind i Ukraine og derved startet en voldsom krig.

Det vil også få konsekvenser for os allesammen både økonomisk og sikkerhedsmæssig både her og nu og i mange år fremover. De indvolverede partner har jo helt andre tekniske og farlige våben, end vi nogensinde før har set og oplevet.

Det var så de meget mørke sider, jeg lige trak frem, men man skal jo også se virkligheden i øjnene engang imellem.

Men ellers regner vi jo med at starte op i Feldborg Harmonikaklub med samspil i Sognegården den 21 marts 2022 kl. 19. så mød endelig talstærk op, så vi for en stund kan glemme de mørke skyer, og få en hyggelig aften.

På gensyn allesammen:

Februarhilsen fra Anna Grethe

---------------------------------------------------------------------------

Hej alle,

Vi aflyser samspillet her i februar 2022.

Men vi starter op igen 

Den 21. marts 2022. kl. 19,-

Så derfor mødes vi allesammen i Feldborg Sognegård på denne dato. 

Parti fra Januar lidt dyster.

Januar 2022:

Rigtig godt nytår til alle Jer, der sidder derude og venter på lysere tider.

Det blev så ikke her i januar, der blev spilsammen i Feldborg Sognegård, og med det høje smittetal, som vi har i dag her den 18. januar, hvor tallet siger 33.400,- så er det nok ikke lige straks, der åbnes op igen, og vi kan da også se at de fleste arrangementer rundt omkring er aflyst, hvad man må sige, også er yderst fornuftigt.

Men hvad er der så sket her i januar måned. 

Dronning Margrethe havde her den 14. januar været regent i Danmark i 50 år. Sikke en præsentation hun har udført, ikke kun har hun været en officel person og været Danmarks ansigt uadtil. Hun er også en dygtig diplomat og har formået at have en stærk tilknytning til folket med en elegant afstand.

Samtidig er hun en stor kunstner, tænk på de mange broderier og flotte håndarbejde hun har udført, flere messehagel, også korreografi indenfor baletten og meget andet, malerkunsten heller ikke at forglemme, så hun vil sætte et stort aftryk for eftertiden.

Ja Dronningen kan vi her i Danmark være rigtig stolte af.

P. t. lige nu er jeg blevet færdig med at læse bogen: Undervejs: hvor Dronning Margrethe fortæller til Tom Buk-Swienty. Det omhandler hendes Erindringer fra 1940-1972.

Atter engang bliver jeg dybt imponeret over hendes fortællerkunst, bl. a. da hun kun er 8 år gammel og er ude at sejle med Dannebrog. Turen foregår i Limfjorden, og sikke en beskrivelse af landskabet, de grønne bakke langs fjorden, Fur og Mors, som står printet så skarp i hendes erindring.

Lidt Royal har man da lov at være.

Så også lige en stor sportbegivenhed, hvor Danmarks herrer har vundet de tre første kampe i EM i Ungarn, det bliver spændende, om de kan stå distancen til slut.

Til sidst her fra redaktionen: Hold øje med hjemmesiden, da vi som skrevet ikke ved hvornår, der bliver åbnet for samspil igen.

Januarhilsen fra Anna Grethe.

------------------------------------------------------------------------------

2022:

Feldborg, den 7. januar 2022:

Samspillet den 17. januar er aflyst, og det gælder også indtil videre desværre.

Vi vender tilbage, når der bliver lidt mere normale tider.

Hilsen fra Feldborg Harmonikaklub.

Nyeste kommentarer

12.11 | 07:20

Husk nodestativ. Ikke til noder, da vi mest spiller gehør, men for at...

18.10 | 06:11

Tak for de smukke ord. Hilsen Erik

17.10 | 17:19

Sikke dejlige sange