Nyheder 2022

Havens rose i Juni

Juni måned 2022:

I sommerens første måned juni har vejret skiftet mellem sol, overskyet, regn og blæst og de fleste dage har temperaturen været under 20 gr. varmt. Sådan et vejr trives markernes afgrøder i, for sjælden har det stået så kraftig og flot. 

I syd Europa er de ramt af ekstrem varme hvor temperaturen sniger sig op over 40 gr., og hedebølgen nærmer sig nu Danmark men dog aftagende og prognosen siger, at vi vil få omkring 28 gr.

Mandag den 20. juni 2022:

Det blev den tredie mandag i måneden, så derfor satte vi atter kursen mod Feldborg. Selv om det var en lun aften var der et flot fremmøde i Sognegården, hvor vi var ialt 115 personer. Det fordelte sig med 95 publikummer, 12 musikere som skulle stå for underholdningen, og til sidst og ikke mindst 8 hjælpere, der skulle servicere os alle.

Hans havde lavet Spillelisten: Vi begyndte med, Venner som jer, derefter fulgte Que sera sera, Tag nu og ring, Du spørger min dreng, Jeg var skinsyg, To mørke øjne, Blomstrende kastanjer, Jeg går langs fjorden, Norsk brudevals, Når de lyse lærker synger, Vestkystens Vals, Liljer, Den sidste ting jeg vil, Gi mig min skat tilbage, Fagre blomst, Hvide Sande, Søde sommer minder, Rosa på bal, og traditionen tro inden pausen: Ålefiskerens vals.

Så var der kaffe, og til det fik vi serveret et stykke( Du ved nok kage) og hjemmebagte småkager fra Edels bageri. Begge dele smagte rigtig dejlig. Imens snakken gik og kaffen gled ned, gik Dorthe rundt ved bordene og indsamlede ønsker til melodier, som vi skulle synger efter pausen. Efter uddeling af lotteri og et par ekstra kopper kaffe, var der klar til sidste afdeling af festen.

Vi begyndte med: Perleporten, derefter - Hils fra mig derhjemme, Det var en lørdag aften, Velkommen til Vestjylland, Dejlig er sommernatten, Fuglene letter, Dagen i dag, Visen om de 18 svaner, Vær glad for hver dag, Dagbogen, Livstræet, Fem røde roser, Så går min tanke hjem. Du er min øjesten, Gyldenlakken, og Lykkeskoen.

Så var klokken næsten blevet 22 og det var til for at synge Afskedsverset og Skuld gammel wenskab, men forinden da rettede Erik en stor tak til alle der støttede op om vore sammenspil i Feldborg Sognegård. Det gjaldt de mange publikummer, musikere som kommer fra nær og fjern for at underholde os alle, og til sidst tak til de frivillige fra Sognegården, som binder alle de praktiske dele sammen.

Det var jo så det første halvår af 2022, der allerede er gået og lige straks er det jo St. Hans og dagene begynder at blive kortere. Årene går bare så hurtig og tiden flyver af sted, så man forstår det næppe, kun når vi kommer forbi spejlet, kan vi godt se, at vi har et vist antal år på dåbsattesten, ellers skulle vi nok en tur forbi til Louis Nielsen, Ha-Ha.

Men ellers har vi sommerferie i juli mdr., men starter op igen den 15. august, samme tid samme sted, nemlig i Feldborg sognegård kl. 19.

Junihilsen fra Anna Grethe

------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

Rapsmark i blomst et flot skue.

Maj måned 2022:

Maj måned startede med solskin, blæst og fortsat køligt om natten, hvor temperaturen flere gange var under frysepunktet. Men  ingen regn selvom både markerne og haverne sukkede efter vand. Det hele stod stadig ligesom på spring for at folde sig helt ud. Så endelig den 11 maj  fik vi ca. 15 mm regn og det gjorde underværker på naturen, som blev dejlig friskt og grønt og et skønt look at skue.

Mandag den 16. maj 2022:

Så kom vi til den tredie mandag her i maj, så derfor skulle vi atter mødes til spilsammen i Feldborg.

Det var en dejlig lun aften, så det var måske lidt bedre at være udendørs end inde, men alligevel kom der ialt 104 personer til Sognegården. Deraf var der 14 musikere til at underholde publikum, og 8 hjælpere som skulle stå for servicen ved kaffen og det praktiske.

Erik havde lavet spillelisten: Og vi begyndte med, Kom Maj du søde milde, dernæst fulgte: Gi en skærv til en fattig spillemand, Du og jeg vil altid være venner, Farmors havehus, Fru Madsen, Glem ikke dine venner, Kufsteiner lied, Seemann, Visne roser, Flyv Prinsesse, Alperosen( Vals), Man skal leve for hinnanden, Det blir aldrig som det var i gamle dage, Nina kære Nina, En dag i maj, Barndomstiden, Velkommen til Vestjylland, Sommer Sommer og til slut inden pausen som sædvanlig Ålefiskerens Vals.

Så var der kaffe, og til det fik vi et stykke gulerodskage fra Edels bageri. Imens publikum hyggede sig og snakken gik, blev der indsamlet ønsker af Mig selv, til melodier der skulle synges i anden halvleg, så efter uddeling af lotterigevinster var vi klar til sidste del af festen.

Vi begyndte med: Jeg er sigøjner, derefter fulgte Solskin om bord, Nu går våren gennem Nyhavn, Livstræet, Åbent Landskab, Den glade vandrer, En lille pige i flade sko, Fuglene letter, Veras vinterven, Dagbogen, Man blir så glad, Når lysene tændes, Fra Esbjerg til Fanø, Gyldenlakken, De nære ting, og Love me tender.

Så var klokken blevet næsten 22 og det var tid at synge afskedsverset og Skuld gammel wenskab.

Endnu et samspil var slut i Feldborg Sognegård, så derfor tak til alle der mødte op, og som var med til at gøre dette til en dejlig oplevelse denne majaften.

Tak til publikum fordi i så trofast kommer, stor tak til alle de gode musikere, som kommer fra nær og fjern og gør et fantastisk stykke musikarbejde, og til slut også en stor tak til personalet i sognegården, I gør det godt og I er både søde og effektive, så atter en aften som alle kun kan være tilfredse med.

Vi ses næste gang den 20. juni 2022 samme tid samme sted, nemlig i Feldborg Sognegård kl. 19,-.

Majhilsen fra Anna Grethe:

------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

Påsken april 2022

April måned 2022:

April startede med ustadigt vejr lige fra snebyger, blæst, regn, slud og nattefrost, men her midt i måneden kom solen atter frem, og i øjeblikket har vi dag temperaturer på omkring 17 grader, så nu begynder det hele at spirer frem og blive grønt igen.

Og så lige et lille tilbageblik på Feldborg Harmonikaklub, som jo her den 18.april har eksisteret i 20 år. 

Det hele startede med lidt samspil i den lille sal i sognegården, som familien Poulsgård tog initiativ til. Første gang kom der 10 tilhører, senere 26, så 50 og til sidst, kom den store sal i brug. Feldborg Harmonikaklubs spilsammen aftener, både den praktiske og musikalske del, blev lagt i faste rammer og opgaverne delt ud.

Der kom rigtig mange publikummer, og som regel var der over 150 hver gang, der var julefrokost i november, hvor alt maden blev lavet fra bunden. Senere blev der arrangeret træf i Feldborg Hallen et par gange, der blev indspillet 2 cder, og det gik bare deruad. Samtidig deltog klubben i rigtig mange træf rundt omkring, og ikke mindst i Bindslev og Dragstrup var klubben med i mange år lige til det lukkede. Esbjerg Festuge i august ikke at forglemme i de sidste ti år. Men så kom corona, som lukkede det hele mere eller mindre i 2 år, samtidig var vi jo også blevet ældre og havde dåbsattesten imod os, og med frafald i hjæper gruppen var vi nødt til at finde på et alternativ for at kunne køre vore spilsammenaftener videre.

Det blev så et samarbejde med Feldborg Sognegård, som herefter står for den praktiske del. Ved det håber vi, at kunne fortsætte nogle år endnu, dog så længe der stadig vil komme musikere og publikummer.

Stor tak til alle der har hjulpet os i de 20 år, det gælder rigtig mange, Edel for det gode brød, hjælperne og alle de dejlige musikere som har underholdt os med den gode musik. Jeg vil lige nævne et par navne, som var med lige fra starten og som gjorde en forskel men jo desværre ikke er her mere.

Ø Larsen som spillede på violin og sang, og selvfølgelig Egon Poulsgård, som var for spiller i klubben.

Mandag, den 18. april 2022:

Ja så kunne vi jo fejre 20 års fødselsdag i klubben og til denne aften var der kommet 109 gæster, hvoraf de 11 var de spillemænd og damer, som skulle underholde os. Bordene var fint dækket med blomster og flag, så rammerne var i orden til en fornøjelig aften.

Jens havde lavet spillelisten: Og det var et dejligt forårsprogram med muntre melodier. Vi begyndte med, Så ser vi altid lyst på livet, Man blir så glad, Her i vores hus, Løkken strand, Sommer i Danmark, Den gamle violinspiller, Lille fregnede Louise, Musik i gården, Eviva i Espania, Fire toget til Nashville, En glad mand som mig, Jeg sender dig et brev med små violer, Er det alt for længe siden, Mor dine øjne, Dans i fiskelejet, Åh lille blomst, En dejlig dag, Sommernat i Froland, og sidst inden pausen Ålefiskerens vals.

Så var der kaffe og i anledning af fødselsdagen blev der traditionen tro serveret boller og lagkage, der var rigelig af begge dele, så imens dette gled ned og samtalen bredte sig, gik Dorthe rundt ved bordene og indsamlede ønsker til melodier, som vi skulle synge efter pausen. Efter afrydning af bordene og uddeling af lotterigevinster var vi klar til at synge med på ønskekoncerten.

Vi begyndte med: En dør til fantasien, Hjemmebrænderiet, Alperosen, Den gamle skærslipper, Som årene går, Gyldenlakken, Åbent landskab, Du lille svale, Se nu danser bedstefar, Velkommen lærkelil, De nære ting, Nordsøbølger. Rødkælkens sang, Mølleåen, og til sidst Perleporten( den mest ønskede melodi).

Så var klokken næsten blevet 22,- og det var tid at synge afskedsverset og Skuld gammel wenskab.

Til sidst tak til alle jer der mødte frem, tak til sognegården og deres hjælpere, og til sidst men ikke mindst tak til musikerne for den gode musik, så det atter blev en vellykket aften i muntret lag.

Vi ses igen den 16. maj samme sted og samme tid.

 

Aprilhilsen fra Anna Grethe

------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

Forårsblomster

Marts måned 2022:

Så er vi kommet til marts, og indtil nu har vejret vist sig fra den allerbedste side, høj solskin om dagen, dog stadig med nattefrost, så foråret har ladet lidt vente på sig. I haven mangler vi stadig forårsblomsterne i fuld flor, men efterhånden er markerne pløjet og mange har skyndt sig at tilså her i det tørre forårsvejr, da nu chancen har budt sig. Coronaen er på tilbagetog, selv om rigtig mange har det i øjeblikket blandt personer vi kender, så vi håber, det lakker mod slutningen.

Værre går det med krigen i Ukraine, hvor masser af uskyldige mennesker flygter fra krigen, millioner af kvinder og børn strømmer til hele den vestlige del af Europa, hvor de bliver mødt af en stor velvillighed til hjælpe dem, så de kan få en hverdag igen, indtil de kan vende tilbage til deres hjemland igen.

Så skifter vi lige spor til vores første spilsammen aften i 2022:

Mandag, den 21. marts 2022.

Så blev det endelig tiden, så vi kunne mødes igen til spilsammen i Feldborg Sognegård. Vi var jo spændte på, hvordan det ville forløbe, da vi jo ikke havde været i gang siden i november. Ville der overhovedet komme nogen publikummer, hvordan ville det gå, nu da vi har overdraget det praktiske af arrangementet til Sognegården og deres hjælpere, ville der komme nogen for at spille med, ja vi havde rigtig mange spørgsmål.

Men vi kunne have sparet alle vore bekymringer. Da vi kom var bordene fint dækket med blomster og forårsservietter, der var styr på baren, køkkenet- kringlerne og ostemadder, og vi blev mødt af et flinkt og sødt personale. Publikummet svigtede heller ikke, der var 88 i salen og sidst og ikke mindst var der 15 musikere til at underholde os allesammen, så rammerne var i orden til en fornøjelig aften.

 

Efter velkomsten holdt vi et minuts stilhed for Frode Madsen, som desværre pludselig døde den 7. marts, det er  stadig svært for os at forstå, at han ikke er her mere, og han vil blive savnet rigtig meget her i klubben.

Derefter fik vi en orientering om det nye tiltag her ved vore spilsammen aftener, hvor vi havde overdraget det praktiske arbejde til Feldborg Sognegård og deres hjælpere, og som vi nu allerede kan se, lover det jo godt, og det vil bevirke, at vi kan fortsætte en tid endnu, så længe der stadig kommer musikere og publikum til at holde os igang.

Derefter gik vi i gang med velkomstsangen og selve underholdningen:

Hans havde lavet spillelisten: Som begyndte med, Drømmen om Elin, derefter fulgte Kom og syng en enkelt sang om frihed ( meget aktuel netop nu) Hej gamle ven, Avenuen, Jeg kan ikke få armene ned, Hjemme er bedst, Isabella, Alle er vi sømænd, Ønskebrønden Kristina fra Vilhelmina, Susanne Birgitte og Hanne, Kære lille Anne, Møllerens Mari, Du lille fugl på min rude, Den lille cafe ved havnen, Mit barndomshjem, Sail along silvery moon, Himmelhunden, og til sidst inden kaffen traditionen tro Ålefiskerens Vals.

Så fik vi kaffe, og dertil fik vi et dejligt stykke Edel kringle, og imens dette gled ned og snakken gik lystig, var Gunner rundt ved bordene for at indsamle ønsker fra publikum til melodier, der skulle synges efter pausen,

Efter afrydning af bordene og uddeling af lotteri gevinster var vi klar til anden del af festen.

Vi begyndte med: Jeg vil bygge en verden, derefter fulgte

Pigen og søndenvinden, Fuglene letter mod vinden, Fregatten Jylland, Hjemmebrænderiet, Marina, Sommernat i Froland, Oppe på bjerget, 5 røde roser, Den glade vandrer, Visen om de 18 svaner, Alperosen, Veras vinterven, Åben landskab, Lidt god musik, De nære ting, og så var klokken næsten 22, og det var tid til afskedsverset og Skuld gammel wenskab( næste gang har de lovet at spille 2 vers med i Østen stige solen op.)

En dejlig aften var slut, så stor tak til alle der mødte frem, det humørfyldte publikum, som sang med på sangene, musikerne der gjorde det forrygende godt, og ikke mindst til personalet og deres hjælpere i sognegården, I gjorde det skisme godt, og I var med til at denne aften blev en stor succes, det kunne ikke have været bedre, og vi ser frem til vores fremtidige samarbejde.

Vi mødes jo næste gang, som er den 18. april( 2. påskedag) hvor vi samtidig også har 20 års fødselsdag, så derfor har Køkkenholdet lovet at servere Boller og Lagkage til Kaffen.

Så vi håber, at der kommer rigtig mange næste gang, og tag gerne naboen med, da vi altid har plads til flere.

På gensyn den 18. april samme tid samme sted.

Marts Hilsen fra Anna Grethe:

------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

Frode med Harmonikaen

Frode Madsen:

Vor gode ven og spillekammerat Frode døde pludselig den 7. marts 2022. 

Det var en meget trist og ufattelig nyhed, vi modtog, og vi havde svært ved at tro, at det kunne være sandt.

Frode efterlader et stort tomrum for os i Feldborg Harmonikaklub, hvor han i over 10 år har været en del af vores gruppe med sit fantastiske harmonikaspil både ved vore spilsammenaftener i Feldborg Sognegård, og til de mange træf vi gennem årene har deltaget i.

Frode var en meget behagelig og positiv person. Han var perfektionist i alt, hvad han foretog sig uden dog at fremhæve sig selv. Det var både i hans erhverv som malermester, særligt det flotte udførte arbejde i kirkerne, som aktiv i håndboldsporten for Hogager GF, Hogager Marked, og de mange projekter han har været involveret i.

Som Hogager Gymnastik -forening skrev:

En Ægte Hogager legende og en Lokal Ildsjæl.

Frode var samtidig et nærværende familie menneske og han havde altid tid, både til stort og småt sammen med børn, svigerbørn, børnebørn og søskende.

Men sagde man Frode, sagde man også Jytte, de fulgtes ad, i arbejdslivet, i fritiden og i familien, både som venner og ægtefolk, og vore tanker er derfor hos Jytte i denne svære tid, og du vil også i fremtiden være velkommen i vores kreds.

Frode vil blive savnet rigtig meget af os i Feldborg Harmonikaklub.

Æret været Frode Madsens minde.

 På vegne af Feldborg Harmonikaklub den 12.3.2022

Anna Grethe

 

----------------------------------------------------------------------------

 

Den 1. marts 2022:

Her ved overgangen til marts måned har vi indgået et samarbejde med Feldborg Sognegård, så de kommer til at stå for den praktiske del ved vore fremtidige spilsammenaftener.

Feldborg Harmonikaklub skal på samme måde som før stadig levere musikken.

Så det hele bliver, som det plejer ved disse sammenkomster.

Vi ses den 21.marts 2022 kl. 19.- i Sognegården.

 

Forårsblomster i februar

Februar 2022:

Som skrevet aflyste vi jo samspillet her i februar, da Coronaen stadig hærgede massivt også her i vores del af landet. Vi syntes, da vi havde nået de 33000 smittede, nu kan det ikke blive værre, men i dagene først i februar nåede tallet over 53.000  om dagen. Endelig nu i skrivende stund begynder det langsom at gå nedad igen, så forhåbentlig har vi set toppen af isbjerget.

Men straks stod der en ny trussel og bankede på vores dør.

Benzin, diesel, gas og el stiger voldsomt, og det ser man straks ikke kun på varme og strøm priserne, men også på alle dagligvarer, der lige får en hak opad. Mange kommer til at stå i en svær situation for at få enderne til at nå sammem.

Men den værste trussel er kommet her i nat den 24. februar, hvor Rusland er gået ind i Ukraine og derved startet en voldsom krig.

Det vil også få konsekvenser for os allesammen både økonomisk og sikkerhedsmæssig både her og nu og i mange år fremover. De indvolverede partner har jo helt andre tekniske og farlige våben, end vi nogensinde før har set og oplevet.

Det var så de meget mørke sider, jeg lige trak frem, men man skal jo også se virkligheden i øjnene engang imellem.

 

Men ellers regner vi jo med at starte op i Feldborg Harmonikaklub med samspil i Sognegården den 21 marts 2022 kl. 19. så mød endelig talstærk op, så vi for en stund kan glemme de mørke skyer, og få en hyggelig aften.

På gensyn allesammen:

 

Februarhilsen fra Anna Grethe

---------------------------------------------------------------------------

 

Hej alle,

Vi aflyser samspillet her i februar 2022.

Men vi starter op igen 

Den 21. marts 2022. kl. 19,-

Så derfor mødes vi allesammen i Feldborg Sognegård på denne dato. 

Parti fra Januar lidt dyster.

Januar 2022:

Rigtig godt nytår til alle Jer, der sidder derude og venter på lysere tider.

Det blev så ikke her i januar, der blev spilsammen i Feldborg Sognegård, og med det høje smittetal, som vi har i dag her den 18. januar, hvor tallet siger 33.400,- så er det nok ikke lige straks, der åbnes op igen, og vi kan da også se at de fleste arrangementer rundt omkring er aflyst, hvad man må sige, også er yderst fornuftigt.

Men hvad er der så sket her i januar måned. 

Dronning Margrethe havde her den 14. januar været regent i Danmark i 50 år. Sikke en præsentation hun har udført, ikke kun har hun været en officel person og været Danmarks ansigt uadtil. Hun er også en dygtig diplomat og har formået at have en stærk tilknytning til folket med en elegant afstand.

Samtidig er hun en stor kunstner, tænk på de mange broderier og flotte håndarbejde hun har udført, flere messehagel, også korreografi indenfor baletten og meget andet, malerkunsten heller ikke at forglemme, så hun vil sætte et stort aftryk for eftertiden.

Ja Dronningen kan vi her i Danmark være rigtig stolte af.

P. t. lige nu er jeg blevet færdig med at læse bogen: Undervejs: hvor Dronning Margrethe fortæller til Tom Buk-Swienty. Det omhandler hendes Erindringer fra 1940-1972.

Atter engang bliver jeg dybt imponeret over hendes fortællerkunst, bl. a. da hun kun er 8 år gammel og er ude at sejle med Dannebrog. Turen foregår i Limfjorden, og sikke en beskrivelse af landskabet, de grønne bakke langs fjorden, Fur og Mors, som står printet så skarp i hendes erindring.

Lidt Royal har man da lov at være.

Så også lige en stor sportbegivenhed, hvor Danmarks herrer har vundet de tre første kampe i EM i Ungarn, det bliver spændende, om de kan stå distancen til slut.

Til sidst her fra redaktionen: Hold øje med hjemmesiden, da vi som skrevet ikke ved hvornår, der bliver åbnet for samspil igen.

 

Januarhilsen fra Anna Grethe.

------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

2022:

 

Feldborg, den 7. januar 2022:

Samspillet den 17. januar er aflyst, og det gælder også indtil videre desværre.

Vi vender tilbage, når der bliver lidt mere normale tider.

Hilsen fra Feldborg Harmonikaklub.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.06 | 07:24
Feldborgharmonikakl. har modtaget 201
21.06 | 11:36
Nyheder 2022 har modtaget 43
12.06 | 08:23
Spilsammen program har modtaget 70
21.03 | 09:24
Her spiller vi har modtaget 23
Du kan lide denne side