Så er Nissebanden klar til at spille.

Rimfrost i februar 2016

🙂 

Her vil der løbende dukke nyheder op for 

2016.

----------------------------

                                                      Så er der pyntet op til jul.

Feldborg den 20.december 2016:

Sidste nyt vedr. spilsammenaftner: Yrsa har haft et telefonmøde med formanden for sognegårdens bestyrelse, og der har vi fået tilsagn om, at vi foreløbig kan fortsætte med det samme koncept som førhen, hvor vi selv står for arrangementet.

Det var da en glædelig nyhed, så mød endelig talstærkt op til den næste spilsammen aften, som er den 16.januar 2017 kl. 19,- i Feldborg Sognegård.

Glædelig jul og godt nytår her fra

Feldborg-Harmonikaklub.

Mandag den 12.december 2016.

Så blev det årets sidste spilsammenaften i Feldborg Sognegård. Det var fint vejr hverken frost, tåge eller sne, så humøret i klubben burde være højt, men mørke skyer havde samlet sig over konceptet til disse aftner, da der er ansat en ny bestyrer, som i fremtiden vil stå for kaffe og salget af drikkevarer, som jo så vil afstedkomme en væsenlig højere pris i entre for vore gæster. I forvejen ville vi her fra 2017 sætte prisen op med 10 kr. pr. person, da vi har haft svært ved at få endene til at nå sammen, hvis der f.eks er håndbold i fjernsynet kan vi sagtnes mangle 20 publikums entre indtægter. Det er jo såden at musikere + hjælperne ikke betaler, da uden dem var der jo ingen spilsammenaftner. Ved siden af sognegårds udgifterne, er der Coda afgift, kørsel, opstilling af borde, og lyd.  Derefter kommer køkkenet med kaffe og brød. Hidtil er det lige løbet rundt, hvis vi ikke kom ud for noget uforuset. 

Så i skrivende stund er situationen uafklaret på dette område. Men forhåbentlig ved vi mere den 16. januar, når vi mødes til næste spilsammenaften.

Og så fra det negative til det positive, der kom alt ialt 146 personer til sognegården denne aften, der var 15 musikere mænd og kvinder og rigtig mange havde flotte hatte på og humøret fejlede ingenting, så der var lagt op til en forrygende aften.

Erik havde lavet spillelisten: Som jo selvfølgelig bar præg af, at det snart var jul, så vi startede med. Der er noget i luften, Jeg havde engang en båd, En hel flaske rom (dejligt her i kulden), Rudolf med den røde tud, Så går vi til enkebal, Hvide Rose fra Athen, Maries drengebarn, Eviva Espania, Rosa på bal, Østersøens perle, Bjældeklang, Hej gamle ven, Alperosen, I Mexicos Land, Nu er det jul igen, Vi har alle brug for kærlighed, På loftet sidder nissen med sin julegrød, Venner som jer, og som sædvanlig sluttede 1. halvleg med Ålefiskerens vals.

Så var der kaffepause og traditionen tro blev der serveret æbleskiver og  hjemmebagte klejner, bagt af Yrsa og Egon, ja sikke et stort arbejde, og så var der indsamling af musikønsker til næste del af festen efter Ø. Larsens Liste, derefter lotteri og uddeling af gevinster og så var vi klar til næste afsnit.

Vi startede med: Sommernat i Froland, Visen om de 18 svaner, Skagens solnedgang, Den glade vandrer, Jeg vil bygge en verden, Violer til mor, Den gamle gartner, Jim og jeg, Fem røde roser, Når lysene tændes , En dør til fantasien, Jeg har en ven, Texas gule rose, Solveig min sommersang, De nære ting, Der hvor roser aldrig dør.

Og det var så denne december spilsammenaften, der lakkede mod enden og det var tid at synge afskedsverset og Skuld gammel wenskab.

Her på falderebet hvor vi snart skriver 2017, vil vi gerne sige vore trofaste publikummer, musikere, Edel, hjælpere, og lydmand tusinde tak for Jer altid trofaste fremmøde og hjælp ved disse arrangementer, uden dem, som vi så tit har sagt, var der ingen spilsammenaftner, og derfor vil vi også her fra klubben kæmpe alt hvad vi kan, for at det kan fortsætte mange år endnu, da vi ser at mange glade mennesker mødes, og har en uforglemmelig aften til rigtig god musik og sang.

Erik og jeg vil også sige mange tak for godt samarbejde og samvær i 2016. Vi har haft rigtig mange gode stunder, vi husker Bindslev, hvor vi druknede i regn, men alligevel var det een af de bedste oplevelse.

Så det der kun er at sige Rigtig glædelig jul og godt nyt til alle vore musikvenner og glade gæster, som vi kender fra Feldborg Sognegård.

Vi ses jo igen den 16.januar 2017, samme tid samme sted, så mød endelig talstærk frem.

Julehilsen fra Anna Grethe

PS: Jeg har lagt foto i albummet for 2016, de ligger nederst.

Sidste nyt. Hvis du går ind på computeren og søger på Mobilholdet og går ned og klikker på sidste nye videoer, kan du finde to videoer med glimt fra mandag aften i tv Midtvest Indslaget er fra Jytte Madsen Hogager.           Hilsen Erik

P.S. De er desværre slettet igen . Erik

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

                           Det mørke og dyster november landskab.

Mandag den 21.november 2016:

Ja sikke et novembervejr, sjældent har vi fået så meget nedbør som i denne måned, så da vi kom hjem efter en tur til Gran Canarie med 30 gr. og høj sol, fik vi noget af et wake up, da vi kom til Billund i 2 gr. frost. Ugen efter skiftede det så til regn- hagl byger og tordenvejr og det var jo meget værre så hellere klart  frostvejr.Men mandag aften var vejret rimeligt og 140 gæster mødte op i Sognegåden til denne spilsammen aften, hvoraf der var 14 spillemænd og kvinder, som var parat til at underholde publikum denne aften.

Hans havde lavet spillelisten: Som startede med Nina kære Nina, På et tæppe, En dag i Biskayen, Vi skal gå hånd i hånd, Hjem til Danmark, Alle er vi sømænd, Sig ikke nej, Øl Polka, Nu falmer skoven, Lidt go musik, Dans i Fiskelejet, Hvis jeg må, og mange flere gode melodier og som traditionen tro sluttede vi første halvleg med Ålefiskerens Vals.

Så var der kaffepause og til kaffen fik vi et dejligt stykke kringle. Efter indsamling af musikønsker til Ø. Larsens liste, afrydning af kaffekopper og uddeling af lotteri gevinster, var vi klar til anden halvleg.

Vi startede med: Fuglene letter mod vinden, Perleporten, Violer til mor, Skomager Anton, Søren Bramfris Lærkesang, En lille ring af guld, Barndomstiden, 5 røde roser, Fiskerpigens sang, Tak for gode som for onde år, Skagens solnedgang, Der er lys i lygten, Velkommen til Vestjylland, Solveig min sommersang, Visen om de 18 svaner, Nyboders pris, Der hvor roser aldrig dør, og wupti så var klokken næsten 22,- og det var tid at synge Afskedsverset og Skuld gammel wenskab.

Endnu en dejlig aften var til ende, og vi her fra klubben vil gerne sige mange tak til vore publikummer,spillemænd og kvinder, hjælpere og lydmand, fordi I så trofast møder op hver gang vi kalder, uden Jer ingen spilsammenaftner.

Så på gensyn næste gang den 12. december, hvor vi som sædvanlig vil servere æbleskiver og klejner.

  Anna Grethe

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                  Hjertelig tillykke med de 70 år.

 Else Kristensen fylder torsdag den 3. november 2016- 70 år, og  Feldborg Harmonikaklub vil ønske dig rigtig hjertelig tillykke med dagen. Samtidig vil vi også sige dig tak for det store arbejde, du gør i køkkenet ved vore samspilsaftner i sognegården. Du styrer jo generel både osten og opvaskevaskinen med stor omhu, pluds alle de andre ting, der er at gøre ved disse sammenkomster. Tak for det gode køkkensamarbejde vi har, og for din altid smilende adfærd over for publikum, når kaffen serveres.

Vi ønsker dig en rigtig god fødselsdag sammen med Jens og resten af din familie.

Hilsen fra klubben og Anna Grethe.

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Nu falmer skoven trindt om land:

Mandag den 17.Oktober 2016

Så blev det oktober med mørke og regn, men indenfor i sognegården  var der fint dækket op til endnu en dejlig spilsammen aften.

Gæsterne mødte op med godt humør 152 stks. ialt, og der var travlhed i baren og snakken gik lystig indtil kl.19.- hvor musikken gik i gang. Af de fremmødte, var der 14 spillemænd og kvinder, som var parate til at underholde os med spil og sang.

Dorthe havde lavet spillelisten: Vi startede med: Brænd mine breve, Glem ikke dine venner, Den sang jeg synger ( en rigtig dejlig melodi og en god tekst), Ingrids vals, Der var dejlig i huset derhjemme, Som en drøm, Klunservalsen, Firetoget til Nashville, Tro håb og kærlighed (Grethe Ingemanns melodi, flot sunget af Dorthe) Lille kammerat, Den gyldne saxofon, Lille sommerfugl, Dejlige drømmende øjne, Åh lille blomst, Danse med dig ind i lykken, Oppe på kvisten hvor svalerne bor, Du er min øjesten, og til sidst inden pausen som sædvanlig Ålefiskerens Vals.

Så var der kaffepause, og som det også er en tradition her i oktober, fik vi boller og æblekage til kaffen, imens gik Ø. Larsen rundt ved bordene og indsamlede ønsker til næste halvleg. Efter afrydning af kopper og uddeling af lotterigevinster var vi klar til næste del af festen.

Vi startede med en melodi, som jo var aktuel for årstiden: Marken er mejet, derefter fulgte Lørdag hele ugen, Lykken er ikke gods eller guld, Fregatten Jylland, Her i vores hus, Afmønstring, Dernede i dalen, Rødkælkens sang, Visen om de 18 svaner, Jeg er Zigøjner, Blå viol, Husker du i høst, Tak for gode som for onde år, En dør til fantasien.

Tiden gik jo rigtig hurtig i godt selskab, og så var det pludselig tiden at synge afskedsverset og Skuld gammel wenskab og det var så den spilsammen i Oktober måned, der var slut.

Her til sidst vil vi rette en stor tak til vor lydmand Torben, for den perfekte lyd denne aften, tak til alle de gode spillemænd og kvinder, der gang på gang kommer langvejs fra for at underholde med sang og musik, tak til hjælperne som yder en stor indsats for at få det hele til at fungere, og til sidst vil vi her fra Feldborg Harmonikaklub sige Aase, der holder op som  bestyrer af sognegården, rigtig mange tak for det gode samarbejde, vi har haft gennem alle de år som vore samspilsaftner i sognegården har fundet sted. Vi vil komme til at savne dig og håber selvfølgelig, der vil komme en rigtig flink person, som din afløser.

Men ellers ses vi jo igen den 21. november, samme tid samme sted.

Anna Grethe:

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Feldborg på scenen ved Mejrup Harmonikatræf lørdag kl.18.10-

Der blev afholdt harmonikatræf i Mejrup fredag den 7. og lørdag den 8. oktober og især lørdag var rigtig godt besøgt og danselysten var stor. Dagen igennem var der skiftende orkestrer som underholdt med god musik.

Efter Feldborgs optræden, fulgte Preben Andersen fra Odense, Vestkystens Spillemænd, Sydmors Harmonikalaug og Handbjerg Harmonikalaug som sluttede festen med: Når det igen er slut på en dejlig dag og Skuld gammel Wenskab.

Jeg har lagt foto i albummet for 2016.

Hilsen fra Anna Grethe

-----------------------------------------------------------------------------------------------

 Feldborg Harmonikaklub med venner.

 Stor tak til vore musikvenner, der spillede nogle dejlige melodier for os til vort Guldbryllup i Borbjerg Sognegård den 30.9.2016, imens Limfjordstrioen holdt pause.

Samtidig tak for den fine kurv fra klubben og tak for pengegaven i den gule rejsekuffert fra vore gæster i Feldborg og Bindslev regi.

For os, kunne vi ikke have ønsket en bedre fest, hvor ikke mindst I bidrog til den gode stemming, som var gennem hele aftenen.

Også tak til Dorthe og Hans for de pæne ord, der er lagt ind her på hjemmesidens gæstebog.

Mange tak for det, og på gensyn i Mejrup til træffet hos Gunner her den 8.10.2016.

Jeg har lagt lidt foto i Albummet 2016 af Jer fra Feldborg og Bindslev fra vores fest, da vi synes, de er rigtig gode.

 Hilsen og tak fra Anna Grethe og Erik

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Havnen i Struer da de mange træskibe besøgte byen under deres tur rundt i Limfjorden her i september.

--------------------------------------------

Så blev det september og selv om det var blevet efterår efter kalenderen havde det i de sidste 14 dage været rigtig godt sommervejr med helt op til 29 gr. Derfor var det også et flot syn, da de mange træskibe fra Limfjorden rundt anløb Struer havn her den 7. september. Mange glade mennesker var samlet på kajen i det gode vejr, der var både var musik, udskænkning af drikkevarer, forskellige boder med mad og mange andre tiltag, så der var  hel sydlandsk stemming på havnen.

Og så tilbage til Feldborg og det blev mandag den 19.september 2016.og det var jo den 3.mandag, så 137 gæster deriblandt en del nye var mødt op i Sognegården. Der var 15 spillekvinder og mænd til at underholde det  veloplagte publikum.

Jens havde lavet spillelisten, som begyndte med: Septembers himmel er så blå, smukt sunget af Ø. Larsen, derefter fulgte Farmors havehus, Vaya Condios på gensyn, Liljekonvallens farvel, Facebook, På et tæppe, Gi mig min skat tilbage, Sommernat i Froland, Vore allerbedste år, Rødkælkens sang, Velkommen til Vestjylland, Du lille fugl på min rude, El Baion, Min hjemby og mange flere, og første halvleg sluttede som sædvandlig med Ålefiskerens Vals.

Så var der kaffe, hvor vi fik et dejligt stykke Krydderkage til. I pausen gik Ø. Larsen rundt ved bordene og indsamlede melodiønsker til næste del af festen. Efter afrydning af kopper og uddeling af lotterigevinster var vi klar til næste halvleg.

Vi begyndte med: Fuglene letter mod vinden, Alperosen, Perleporten, Fem røde roser, Nordsøbølger, En dejlig dag, Fiskerpigens Sang, Tak for gode som for onde år, Jeg er Zigøjner, Sømandens Hjemve, Visen om de atten svaner, Når lysene tændes derhjemme, Nyboders pris og så var det tid til afskedsverset og Skuld gammel wenskab.

Endnu en dejlig aften var til ende, og en rigtig stor tak til alle fremmødte i Sognegården, publikummer, musikere, lydmand, hjælpere og alle der giver en hånd med.

Og så lidt reklame for træffet i Mejrup som afholdes den 7-8 oktober 2016., Feldborg skal spille lørdag den 8.oktober fra kl. 18.10-18.45. Vi har lagt mere omtale under Hamonikatræf 2016.

Men så er der ellers kun at sige, at vi ses jo næste den 17.oktober samme tid samme sted, og da vil vi traditionen tro servere boller og æblekage til kaffen.

Hilsen fra Anna Grethe

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

             Tillykke med de 80 år.

 Søndag den 11.september 2016 fylder Egon Poulsgård 80 år. Stort tillykke til vor gode ven og kammerat med tak for en masse god musik og mange gode historier. Egon har været med til at starte klubben i 2002, og er forspiller i Feldborg Harmonikaklub. Vi håber du og din familie får en rigtig god dag.

Tillykke og hilsen fra Anna Grethe og Erik:

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------     

 Dronning Ingrid Pelargonia.

Mandag den 15.august 2016:

Ja så er ferien slut, og det var atter tid for spilsammen i Feldborg, vi var spændte på hvor mange, der ville komme, da der jo var skarp konkurrence fra Håndbold mellem Frankrig og Danmark fra Olympiaden i Rio.

Men det var rigtig dejligt, der var 136 gæster, som havde fundet vej til Sognegården, deriblandt var der 15 musikere, og en del nye ansigter mellem publikum var mødt frem.

Erik havde lavet spillelisten. Da nu høsten er på sit højeste, startede vi med, Nu er det længe siden, som Ø. Larsen så smukt sang, vi fortsatte med Sommer i Danmark, Så går min tanke hjem, Som en drøm, Glitrende hav, En dør på klem, Aloha, Eviva Espania, Lille kammerat, Alle er vi sømænd, Hej gamle ven, Drømmen om Elin og mange flere gode melodier, og som sædvanlig sluttede vi første halvleg med Ålefiskerens Vals.

Så blev der serveret kaffe med Edels dejlige kringle, derefter var der uddeling af lotteri gevinster, afrydning af kopper, alt imens havde Ø.Larsen været rundt ved bordene og indsamlet sangønsker til anden del af festen.

Anden halvleg og de ønskede melodier startede med: Her i vores hus, Heksedansen, Vær glad for hver dag du har, Perleporten, Nordsøbølger, Kald det kærlighed, Skagens solnedgang, Fem røde roser, Fuglene letter mod vinden, En dør til fantasien, Som årene går, Dagen i dag, Sålænge du er til, Gyldenlakken, Dejlig er sommernatten, ja bare for at nævne nogen af sangene.

Så var det jo, som det altid er, alting får en ende, og det var tid at synge afskedsverset og Skuld gammel wenskab.

 En rigtig stor tak til vore trofaste publikummer, spillemænd og kvinder, lydmand, hjælpere og alle der giver en hånd med til vore spilsammen aftner, uden dem ingen hyggelige samvær.

Der er jo så kun tilbage at sige, vi ses igen næste gang den 19.september samme tid, samme sted. 

Hilsen fra Anna Grethe

----------------------------------------------------------------------------------- 

 Sol over Esbjerg lørdag eftermiddag.

Esbjerg Festuge:

Hvert år i august afholdes Esbjerg festuge. Der er en masse musik og kunst over hele byen ikke mindst på havnen, hvor der er opstillet en masse containere, man kan se på forskellige ting, bl. a. masse af kunst. Der er desuden opstillet telte foran Marineforeningen og Sydvesten, som er en restaurant som ligger nabo til Marineforeningens hus.

Feldborg Harmonikaklub har i mange år været med til at spille i Marineforeningen med et reduceret hold, da der er meget lidt plads. Også i år var vi dernede og var på programmet både lørdag og søndag. Vi var meget spændte på om fingre og sang stemmer kunne holde til 14 timers musik i to på hinanden følgende dage, men det gik nu fint måske var stemmerne lidt slidte søndag eftermiddag.

Vejret var ikke det allerbedste lørdag lige da vi startede kl 11.00, men det rettede sig op ad eftermiddagen, og efter adskillige aftørringer af de udvendige borde blev telt dugen slået op ud til havnen og alle borde blev fyldt, og der blev nydt en øl og sunget med på bl.a. Esbjerg valsen, som vi måtte spille flere gange begge dage.

Vi aftalte så med Henning (Formanden) at vi blev ved en time længere lørdag aften, mod så at starte en time senere søndag, som blev en fin dag også med næsten tørvejr, måske kom der et par enkelte byger, men der skulle mere til at skræmme Esbjerggenserne væk.

Begge dage boede nogle af os i vores campingvogne på Triple Nines område på havnen, hvor der er toilet og et rum med borde og stole, hvor vi hyggede os om aftenen med mad, lidt vin samt kaffe og en enkelt shot eller var det to ?

Stor tak til Marineforenningen og den fine behandling vi altid får, heller ikke i år manglede der noget, der var som sædvanlig både smørrebrød og hjemmebagt Drømmekage fra Browst, så vi glæder os allerede til næste år.

Hilsen Erik

 --------------------------------------------------------

 Parti fra Skagen mandag formiddag i høj solskin.

 Ja så blev det uge 30 og, vi tog atter til Bindslev Harmonikatræf, som efterhånden er en god tradition hvert år. Vi startede i flot vejr om søndagen, hvor mange af os ankom, og fik campingvognen og forteltet stillet op. Mandag formiddag var nogle af os en tur i Skagen, og nåede lige hjem før et kraftigt skybrud ramte pladsen, og det fortsatte i 3 timer, hvor vi fik omkring 70 mm vand, det bevirkede at mange fortelter blev oversvømmet pladsen lignede flere steder en sø. I festtelterne stod der blank vand under gulvbrædderne. Det var synd for både os og Træffet. Bindslev fik hjælp fra Beredsskabstyrelsen som sugede vand hele natten, så det blev rimelig at færdes i de følgende dage.

 Pladsen blev omdannet til en sø mange steder.

Tirsdag aften havde Frede arrangeret Fællesspisning i Container teltet, hvor vi var 20 som deltog. Efter den gode middag spillede Feldborg op til musik og sang og mange benyttede lejligheden til at komme enten til at spille eller synge med. En rigtig fin aften og tak for det gode initiativ. Det skal lige siges, at vejret var fint om tirsdagen, kun en enkelt byge.

 Så er der gang i musikken efter fællesspisningen.

Onsdag var vi ca 400 der havde købt billet til Kandis. Og efter vi havde spist den bestilte mad, spillede Kandis op til dans til kl. 23.- afbrudt af et par pauser. Der var en rigtig god danselyst og stemmingen var i top, og os som var mødt frem fik en rigtig god aften, men der var plads til 200 mere, så det var lidt en skam, men det skyldes måske vejret, regnen strømmede nemlig ned hele onsdag aften.

 Kandis på scenen onsdag aften.

Så er vi fremme ved torsdag, da var der jo som sædvanlig fortræf, hvor der kom forskellige orkestre og spiller, så de kan få lyden indstillet og prøvet af. Vejret var fint med kun en enkelt byge.

Egon, Jens og Erik var med ved Vestkysten sammen med Gunnar fra Hjørring og Preben fra Vindstyrken på Bas, der blev spillet nogle gode melodier, og danselysten var stor. De efterfulgtes af flere forskellige grupper og aftenen sluttede kl.23.-

  Vestkysten fra Harboøre sammen med vennerne.

Fredag eftermiddag åbnede træffet så med tale af borgmesteren og formanden hvorefter alle fremmødte med instrumenter og publikum startede med.

Livet i Finnskogarne, Amerikansk træskopolka, og Herlig er sommernatten.

Og atter engang blev Bindslev mødt af et massivt regnvejr, som varede til langt ud på aftenen.

Derefter fortsatte de programsatte grupper på de 2 scener, hver med en 1/2 timers optræden.

Feldborg Harmonikaklub med hjælp fra Hanne og Dorthe på Harmonika og Knud på Bas, var på  kl. 19.30, og de havde sammensat et program med  gode lystige danse melodier, som fik folk på gulvet til en svingom.

 Feldborg på scene C kl. 19.30 fredag aften.

The Early Birds og senere No Name var også sammensatte grupper som Niels fra Brande havde samlet af folk bl. a. fra Vestkysten, Feldborg, Fyn, Tårs, Langeland, Sjælland, begge hold var også på scenen fredag aften, og spillede et program, som de kun havde øvet i Bindslev godt gået.

Vestkystens Spillemænd, Torben på trommer og Flemming på Bas sluttede som sidste gruppe med et rigtig godt danseprogram, og vi så atter engang, at der var rigtig godt fyldt på dansegulvet, så det var en fin afslutning.

 Vestkystens Spillemænd på scenen kl.22.30 fredag aften

Så var vi fremme ved Lørdag formiddag, hvor vejret viste sig fra den allerpæneste side med høj blå himmel og solskin, så da kl. var 10.- var en stor gruppe samlet ved alleen og klar til at gå spillende i procession ned til Torvet i Bindslev. En rigtig stor fornøjelse og godt humør var kendetegnet.

Ved torvet delte grupperne sig på tværs og fandt evt nye at spille med samtidig med at en leben af boder og folk i een stor blanding var med til at give en sydlands stemming i Bindslevs Midtby.

 Så er vi klar til torvedag, Jens får lige fingeren af Else. Så kan du lære det.

 Erik spillede på Torvet sammen med Jan Weje og flere.

Så blev det lørdag eftermiddag og vejret viste sig stadig fra den pæne side, så en masse fortelte blev pakket sammen i det gode vejr, inden vi gik i gang med at høre de sidste grupper,og hvor så Odd Arne Halaas fra Norge sluttede aftenen kl. 24.- med et forrygende program.

Smedene var som sædvanlig godt spillende med Majken i front og Lars på trommer.

Søndag formiddag var det bygevejr, og vi vendte atter snuden hjemad mod det vestjyske.

Stor tak til alle de flinke mennesker, vi var sammen med på pladsen, vi ser dem jo år efter år, nogle falder fra og nye kommer til heldigvis. Rigtig stor tak til Ledelsen i Bindslev og tak til alle de frivillige- Scenefolk, Bar- folk, Catering, Lydmænd, Kontrol og alle der var med til at gøre træffet til noget særligt og virkelig godt tilrettelagt hele vejen fra start til slut.

Et rigtig godt træf, også selv om vejret ikke viste sig fra sin pæne side.

Vi håber vi ses til næste år og så lidt mere solskin ja tak.

Mange hilsner fra Anna Grethe også hilsen fra Erik.

Jeg har lagt foto i fotoalbummet 2016 fra træffet i Bindslev

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Kristian Ø. Larsen fyldte 95 år den 18.7.2016

 Stort tillykke herfra Feldborg Harmonikaklub og tusind tak for det fine arrangement på Handbjerg Marine søndag eftermiddag, hvor du havde inviteret din familie og dine musikvenner til en overdådig fiskeanretning med øl og vin, dejlige sange, og vi sluttede dagen med kaffe og kringle.

En rigtig hyggelig eftermiddag, som vi sent vil glemme.

Hilsen fra Klubben og Anna Grethe

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Sommerblomst i juni 2016

Mandag den 20.juni 2016:

Så gik turen atter til Feldborg denne aften med den længe ventende regn, men det var jo heldigvis tørvejr indendørs. 135 havde fundet vej til sognegården, og det var rigtig fint, da vi havde skarp konkurrence fra Studenterfester og EM i foldbold. Af det samlede tal var der 18 spillekvinder og mænd, som var parat til at underholde os de næste 3 timer.

Dorthe havde lavet listen: Og da vi jo nærmer os Sct.Hans var det oplagt at begynde med Midsommervisen, dernæst fulgte Solveig min sommersang, Hvide Sande, Kære lille Anna, Det er så længe siden, Sømanden og stjernen, Når det blomstrer i Hardanger, Flyv prinsesse, og mange flere, og til sidst som sædvanlig sluttede vi 1. halvleg med Ålefiskerens Vals.

Så var der kaffepause, hvor vi fik et stykke mandelkage til kaffen, dernæst gik Ø. Larsen rundt ved bordene og samlede musikønsker til resten af aftenen. Efter afrydning af bordene og uddeling ag lotterigevinster var vi klar til at tage fat på 2. halvleg.

Vi startede med :Jeg er Zigøjner, dernæst fulgte Love me tender, Sømandens hjemve, I huset derhjemme, Alperosen, Velkommen til Vestjylland, Dagen i dag, Fuglene letter mod vinden, Perleporten, Glem ikke dine venner, Rødkælkens sang, Dejlig er sommernatten og en del flere.

Så var tiden gået og klokken var næsten 22.- og det var tid at slutte med Afskedsverset, og Skuld gammel wenskav.

Endnu en dejlig aften var til forbi, og herfra klubben skal der lyde en stor tak til alle vore trofaste publikummer, musikere, hjælpere, lydmand og alle andre der altid er flinke at give en hånd med ved afrydning og oprydning, uden Jer ingen spilsammen aftner.

Men ellers vil vi ønske alle en god sommer, og endnu engang tak for Jeres opbakning til vores arrangementer, og vi ses igen den 15. august samme tid samme sted.

Sommerhilsen fra Klubben og Anna Grethe

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                     Harmonikatræf i Ø. Jølby.

Morsø Folkeblad kom lige forbi på campingpladsen, hvor Feldborg Harmonikaklub og vennerne fra Vestkysten øvede på de melodier, der skulle spilles lørdag eftermiddag i hallen. På billedet er det på harmonika, Niels Peder, Helge, Gunnar fra Hjørring, Henry, Jens på banjo, og Erik på trommer. Om lørdagen kom der yderlig  5 harmonika spillere og en guitarist, som stødte til flokken, da de skulle på scenen.

Men ellers har alle befundet sig godt på den velindrettede plads, med dejlig musik, råhygge, måske en god frokost med snaps, eller sågar et herremåltid fabrikeret af Lis, måltidet bestod af gammeldaws gule ærter med flæsk og pølse, som f.eks. Vestkystens Spillemænd nød fredag aften i Helges fortelt.

Torsdag åbnede selve træffet med de program satte grupper i hallen, hvor der var mulighed for at købe mad og drikke til særdeles rimelige priser.

Fredag og lørdag fortsatte det med god musik, underholdning og ikke mindst den store danselyst.

Så et rigtig godt træf, med rimeligt vejr på nær om lørdagen, som bød på regnvejr, så de fleste fik nok en våd fortelt med hjem.

Stor ros til funktionen af strøm på pladsen, den gode og perfekte lyd i hallen til musikerne, og tak og ros til de mange frivillige hjælpere, der gjorde det muligt at afholde sådan et perfekt træf.

På gensyn, vi ses igen til næste år.

Hilsen fra Erik og Anna Grethe fra Feldborg Harmonikaklub.

                      Feldborg Harmonikaklub med venner på scenen lørdag eftermiddag.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

       Blomstrende Clivia i Maj

Mandag den 16.maj 2016.

Til pinse når skoven blir rigtig grøn passede rigtig godt til denne aften, da der igen var spilsammen aften i Feldborg. For det første var det 2. pinsedag og det lune vejr i sidste uge havde fået alle træer og buske til at springe ud, så det hele stod fint lysegrønt. 139 gæster havde fundet vej til sognegården, deraf var de 20 spillemænd og kvinder, som var parat til at underholde os  med godt humør og munter musik.

Jens havde lavet listen. Vi startede med: En dag i maj, Sømandens Hjemve, El Baion, Esbjerg Valsen, Gi mig min skat tilbage, Jeg vil ha en blå ballon, Kære lille Anna, Norsk brudevals, Skomager Anton og mange flere gode melodier, og til sidst inden pausen som sædvanlig Alefiskerens Vals.

Så var der kaffepause med Edels dejlig kringle, efter afrydning af kopper og uddeling af lotterigevinster, var vi klar til anden halvleg, hvor vi skulle synge de indsamlede ønsker fra Ø. Larsens liste.

De ønskede melodier var: Fuglene letter mod vinden, Visen om de atten svaner, Jens Vejmand, Afmønstring, Livstræet, Vore allerbedste år, Velkommen til Vestjylland, Love me Tender, Rødkælkens sang, Vi skal gå hånd i hånd, Fem røde roser, og inden vi fik set os om, var kl. næsten 22,- og det var tid for Afskedsverset, og Skuld gammel wenskab.

Endnu en dejlig aften var til ende, og stor tak til alle fremmødte publikummer, spillemænd og kvinder, hjæpere, og lydmand, som trofast mødte op, selv om det var 2. pinsedag.

N.B. Der er  træf i Øster Jølby hallen, hvor Feldborg med venner, skal spille lørdag den 21.5. kl 13.30.

Men ellers ses vi jo samme sted og samme tid i Feldborg den 20.6.2016 til næste spilsammen.

hilsen fra Anna Grethe

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

                       Koncert med Lindesnes i Viborg

Lørdag den 30.april 2016 var Feldborg Harmonikaklub samlet i Tinghallen i Viborg for at høre de berømte spillemænd fra Norge. Efter et godt tag selv bord var vi klar til at høre aftenens program fra Lindesnes.

Og det blev som forventet en meget fin koncert, uden at det var en gentagelse af sidste år. Efter velkomst fra Claus fra Viborg Harmonikaklub var der tale af Viborgs Turist chef, der også bød os alle velkommen til Viborg og ønskede os en god koncert, hvorefter hun blev budt op til dans af en veloplagt Ståle Kongsvik, der valsede hende rundt til deres kendingmelodien Vigelands valsen, den vi kender som Løkken strand. 

Og så bød koncerten ellers på en perlerække af melodier i forskellig indpakning med masser af fin harmonikamusik og sang og ind imellem også klovnenumre, som dog ikke gik ud over musikken.

Frem hæves fortjener også ud over harmonikaerne den meget fine rytmegruppe, der også blev krydret med en fin Steelguitar samt Charlie Blackwatter på mundharmonika. De to ting pluds harmonikaerne smeltede sammen til bl.a. en fantastisk udgave af " Jeg har hørt om en stad".

Også `Flygtningen,`som de kalder ham Kazim Gerzic fra Bosnien, optrådte som solist og sang og spillede bl.a. O sole mio.

Også Countryen var godt repræsenteret i programmet i år, med en amerikansk sanger og den søde violinist Olivia, og de bød mange ting lige fra Elvis Presley til Jim Reeves.

Til slut et par timers dans med rigtig god dansemusik, hvor alle fra orkestret skiftedes til at spille, og det betød, at både vi og de medrejsende fans Norge (fire busser incl musikere) fik en rigtig hyggelig aften ud af det.

hilsen fra Anna Grethe og Erik 

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mandag den 11. april 2016.

Ja, så var atter et år gået og vi havde nu den glæde at fejre 14 års fødselsdag denne dejlige forårsaften, 157 gæster mødte op for at deltage i festlighederne, heraf var de 18 spillekvinder og mænd. Vi var rigtig glade for det store fremmøde, da vi jo som omtalt havde rykket spilsammen en uge frem.

Hans havde lavet spillelisten: Vi startede med Sommer i Danmark, Den gamle redningsbåd, Isabella, Bella Bella Mari, Alle vi sømænd, Tak for alle kyssene, Lykkeskoen, En dejlig dag og mange, mange flere gode melodier, og til sidst inden pausen som sædvanlig Ålefiskerens vals.

Så var der kaffepause og i anledningen af fødselsdagen var der traditionen tro boller og festlige pyntede lagkager. Efter afrydning af kopper og indsamling af musikønsker til anden halvleg efter Ø. Larsens liste, var der uddeling af lotterigevinster, og så var der klar til anden del af festen.

Vi startede med at synge fødselsdagsang og Kære lille Anne, for Anne fra Videbæk een af vore trofaste gæster, det var vist godt nok først om tirsdagen hun fyldte år, dernæst gik vi i gang med den ønskede liste:

Fuglene letter mod vinden, Her i vores hus, Oh Marie , Du er min øjesten, I huset derhjemme, Fem røde roser, Velkommen lærkelil, Blå viol, En dør til fantasien, og en del flere ønskede melodier, og så var klokken blevet næsten 22 og det var tid til at synge afskedsversel og Skuld gammel wenskab.

En stor tak til alle vore trofaste publikummer, musikere, hjælpere, lydmand og alle andre der altid er flinke at give en hånd med til vore spilsammenaftener, uden dem kunne det ikke lade sig gøre, og endnu engang tak, fordi så mange mødte op og var med til at fejre endnu en fødselsdag.

Men ellers ses i igen den 16. maj  (2. pinsedag) samme tid samme sted.🤩

Hilsen fra Anna Grethe😀

       -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                      Forårs stemming i marts 2016

Mandag den 21.marts 2016:

Så var vi atter samlet i Feldborg sognegård alt skrot og skrammel, som vi synger i velkomstsangen, 143 var mødt op denne forårsaften her i marts, heraf var de 19 musikere, som var med til at gøre denne aften til en dejlig oplevelse.

Erik havde lavet spillelisten til aftenens samspil: Vi startede med Den blå Anemone, Aldrig mere må jeg se dig, Bjørnen vågner, Norsk Brudevals, En smule fred, Når det blomster i Hardanger, Kun med dig, og så videre med mange muntre melodier, og til sidst i første halvleg Ålefiskerens Vals.

Så var der pause med kaffe og et stykke sirupskage, indsamling af ønsker til anden halvleg efter Ø. Larsens liste. Efter en hyggelig snak og afrydning af kopper, var der uddeling af lotteri gevinster, og så var der klar til lidt musik igen efter de indsamlede ønsker.

Anden halvleg startede med at vi sang fødselsdagssang for to af vore trofaste gæster, en god ide at fejre fødselsdag på denne måde.

Vi fortsatte med en dejlig melodi: Sommernat i Froland, derefter fulgte en perlerække af melodier, Glem ikke dine venner, Jeg vil vente ved telefonen, Nu går våren gennem Nyhavn, Velkommen Lærkelil, Man blir så glad, når solen solen skinner, Tak for gode som for onde år, Fuglene letter mod vinden og  mange mange flere.

Ja så var klokken blevet 22- og det var tid at slutte med afskedsverset og Skuld gammel wenskab.

En rigtig stor tak til alle vore fremmødte gæster, musikere og hjælpere, som var med til at gøre denne aften til endnu en dejlig oplevelse. Også en stor tak til Torben lydmand, der afser tid til vore arrangementer, da han jo må videre på natarbejde i Holstebro, når vi er færdige med aftenens program.

Men ellers god påske til alle, og vi ses jo den 11. april til 14 års fødselsdag i klubben, samme tid samme sted.

Hilsen fra Anna Grethe

              Og så er det påske

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------                                                                                  

Mandag den 15. februar 2016:

Så kom vi til februar og vejret viste sig fra sin pæne side, det var klart og let frost, og derfor var der ingen undskyldning for ikke at møde op til spilsammen: Jo, der var selvfølgelig sidste afsnit af Badehotellet i denne sæson, men alligevel var der 142 personer, der havde fundet vej til sognegården, hvoraf der var 17 spillekvinder og mænd, som var parate til at underholde os en 3 timers tid.

Dorthe havde lavet spillelisten: som startede med: Den gamle gartner, Du er min øjesten, Lille sommerfugl, Oasen, Snevalsen,Min hjemby, En hel flaske rom, Den gyldne saxofon, Sct Bernhardts Vals og mange flere lystige melodier, og så selvfølgelig Ålefiskerens Vals, og dermed var første halvleg slut, og der var kaffepause.

Så var der kaffe med et stykke Drømmekage fra Brost, uddeling af lotteri gevinster, vin og kaffe, og ønsker til næste afsnit indsamlet af Ø. Larsen og efter afrydning af bordene, var vi parate til anden halvleg af forstillingen.

Der startedes med: Som årene går, Vore allerbedste år, Fem røde roser, Sommernat i Froland, Perleporten, Rødkælkens sang, Glem ikke dine venner, Fisker pigens sang, Visen om de 18 svaner, og en del flere sange, og så var det tid at synge Afskedsverset og Skuld gammel wenskab.

Endnu en dejlig aften var sluttet, og stor tak til alle fremmødte, det være sig publikum, musikere, lydmand, hjælpere og alle der giver en hånd med, uden Jer ingen spilsammen aftner.

Så lige en lille historie her på falderebet fortalt af Bendt, som havde været til underholdning med Lis og Per.

Per fortalte, at han havde købt en ny harmonika, og for ikke at forstyrre inde i huset, havde han sat sig på terrassen og øvet sig i at spille, og det havde han nok gjort i en uges tid.

Så en dag kom naboen over og spurgte, om han ikke godt ville komme og spille over hos ham. Jo Per ville da gerne gøre ham den glæde, men så ødelagde naboen det hele ved at fortælle, at det var fordi alle muldvarperne var flyttet over i hans have siden Per var begyndt at spille, så hvis han nu spillede hos naboen, ville muldvarperne måske flytte hjem igen.

Og så kom jeg til at tænke på, hvis nu alle muldvarper omkring Feldborg sognegård efter sådan en spilsammen aften flyttede over i den nye BMX hal, så ville det da give nogle ekstra bump.

Men ellers husk at april spillet er den 2. mandag den 11.april.

Vi mødes igen den 21. marts samme tid samme sted.

 Hilsen fra Anna Grethe

Mandag den 18. januar 2016.

Ja, så var vi jo parate til at tage hul på et helt nyt år, og gå i krig med 2016 og forhåbentlig mange gode sammenkomster.

Først rigtig godt nytår til alle her til årets første samspil i Feldborg Sognegård. Vi var spændte på hvor mange, der ville komme, vi havde jo skarp konkurrence fra herrehåndbold kampen Danmark-Montenegro, og vejr udsigten var da heller ikke den allerbedste med sne og slud, så vi var faktisk godt tilfredse med 100 fremmødte, deriblandt var der 15 spilledamer og mænd.

Jens havde lavet spillelisten: Den startede med El Baion, Flyv prinsesse, Kun med dig, Østersøens perle, Veras vinter ven, Hver gang jeg kommer i havn, Blå ballon, Dans i fiskelejet, Rosa på bal og mange flere skjønne melodier, og første halvleg sluttede med som sædvanlig med Ålefiskerens vals.

Så var der kaffepause med Edels prima kringle, lotteri og melodier til den næste time efter ønsker indsamlet af Ø. Larsen.

Anden halvleg startede med: Jeg er Zigøjner, Alperosen, Fuglene letter mod vinden, Sneflokker kommer vrimlende, Skagens solnedgang, Fem røde rose, En dør til fantasien, Lidt go musik, Love me tender, Vore allerbedste år, Rødkælkens sang, Perleporten. Og til slut som sædvanlig Afskedsverset og Skuld gammel wenskab.

Og endnu en dejlig aften var til ende og stor tak til alle der kom til Feldborg, trods kulde, sne og håndbold, kampen vandt Danmark  over Montenegro med 2 mål.

Vi ses igen 15. februar, samme tid samme sted.

Hilsen fra Anna Grethe

Så er der pyntet til jul.

Nyeste kommentarer

12.11 | 07:20

Husk nodestativ. Ikke til noder, da vi mest spiller gehør, men for at...

18.10 | 06:11

Tak for de smukke ord. Hilsen Erik

17.10 | 17:19

Sikke dejlige sange