Her vil der løbende kommer nyheder fra året 2018.

                         Så blev det atter næsten jul i Feldborg.

 

                                Jens og Ø. Larsen var parate.

 

                             Publikum var også mødt frem og klar.

 

Mandag den 10.december 2018: Så blev det december, og indtil nu har det været en usædvanlig mild måned med meget regn og temp på + 7-8 gr. Men nu er der vist et vejrskifte undervejs, for det er blevet køligere, men til gengæld er solen kommet frem, hvilket er rigtig dejlig her i den ellers mørke tid, hvor influenzaen florerer og Danmarks Kvindehold klarer sig meget skidt i EM turneringen. Men det går jo nok, hvis vi ikke har større problemer at slås med.

Så til spilsammenaften i Feldborg hvor 112 publikummer mødte op for at deltage i året 2018`s sidste arrangement, der kom også 17 spillemænd og kvinder, som skulle stå for underholdningen med musik og sang, og til at servicere publikum var vi 11 hjælpere, så alt ialt var der 140 fremmødte, det var mega flot, da der som sagt var kvinde Håndbold kamp mellem Danmark og Rusland kl. 18,-, men hvor Danmark atter tabte stort.

Hans havde lavet spillelisten, og da det snart var jul var der selvfølgelig en del julemelodier på programmet.

Vi begyndte med: Rudolf med den røde tud, derefter fulgte Du lille fugl i min rude, Hej gamle ven, Marias Drengebarn, Blomstrende kastanjer, Carl Philips Vals, Når de lyse lærker synger over Danmark, Nu har vi altså jul igen, Et lille hus på landet, Man skal leve for hinanden, Ann Mari, Bjældeklang, Kufsteiner Lied, Der hvor roser aldrig dør, På loftet sidder nissen med sin julegrød, Musik i gården, Et brev betyder så meget, og det var så første del og den sluttede som sædvanlig med Ålefiskernes Vals.

                                           2 søde nissepiger

 

                                      Der var sørme 3 nissepiger mere.

 Så var der kaffepause, og tradition tro blev der serveret æbleskiver til kaffen, og selvfølgelig dernæst klejner bagt af Yrsa og Egon, sikke et arbejde at gøre, men de var gode. I pausen gik Ø. Larsen rundt ved bordene og indsamlede ønsker fra publikum til melodier, som vi skulle synge i anden halvleg. Efter afrydning af bordene og uddeling af lotterigevinster var vi klar til sidste del af festen.

Men først lidt foto af publikum.

 

 

 Anden halvleg startede med: Livstræet, derefter fulgte: En lille pige i flade sko, Fregatten Jylland, Se nu danser Bedstefar, Den sorte sejler, Veras vinterven, Perleporten, En lille ring af guld, Som årene går, Lidt god musik, Snevalsen, Den gamle gartner, Afmønstring, Rødkælkens sang, Fem røde roser og så var klokken blevet 22- og det var tid at slutte for i år.

Men inden da rettede Erik en stor tak fra Klubben for året 2018: Tak til det altid trofaste og veloplagte publikum, som kommer og lytter på til vore spilsammen aftner, tak til alle musikerne, der kommer fra nær og fjern for at deltage i disse arrangenter,Tak til alle hjæperne som sørger for bordopstlling, dækning og afrydning, til køkkenet der sørger for kaffe og brød, til Torben der sørger for at lyden fungerer, og til Edel for det gode kaffebrød.

UDEN ALLE JER VAR DER INGEN SPILSAMMENAFTNER.

Så vi håber fortsat på Jeres støtte næste år, og vi har allerede lejet Sognegården for 2019, og med ønsket om en glædelig jul og et godt nytår, så var det  derefter tid for afskedsverset og Skuld gammel wenskab.

Så vi ses igen i 2019 den 21.Januar i Feldborg Sognegård kl 19.-

Endnu engang tak for året 2018 og på gensyn i 2019.

                                                    Jytte og Inga

                                                   Verner og Stinne

 

Til sidst her fra redaktionen vil Erik og Jeg også sige mange tak for året 2018, tak til klubbens medlemmer, tak til hjælperne, tak til musikerne og alle de søde mennesker vi møder i Feldborg Sognegård.

Glædelig Jul og et rigtigt godt nytår, vi ses igen i 2019.

Decemberhilsen fra Anna Grethe:

 

 

                                              Juletræet med sin pynt.

 

-----------------------------------------------------------------------------

 

 

      De sidste flotte blade i november inden blæsten tog dem.

 

Mandag den 19. november 2018:

Det blev november med mørke og kulde en rigtig træls måned venter forude, inden julen banker på med lys og glæde. Men det er også en måned hvor mange af staben i Feldborg har fødselsdag, så der har været meget at glæde sig over.

Vor formand Yrsa er blevet 70 år her den 15.november, og det valgte hun at fejre i et stort luxus sommerhus sammen med hele familien, hvor de var ca. 20 personer med børn og børnebørn. Tiden gik godt med masser af aktiviteter, såsom pool, spil, råhygge samt god mad, en rigtig skøn oplevelse, og det var den dejlig måde at fejre sin 70 års fødselsdag på.

 

                   Et stort tillykke Yrsa.  

 

 

Også her fra Feldborg Harmonikaklub vil vi ønske dig vor formand hjertelig tillykke med fødselsdagen, og tak for din store indsats i køkkenet til vore samspilsaftner. Du forstår at tilrettelægge det hele på en rolig og stille måde, uden de store ord, men så alle føler sig godt tilpasse ved at være med i teamet. Vi håber alle, du vil blive ved i mange år endnu.

Så blev det den tredie mandag, og det var tid til spilsammen i Feldborg. Der var 100 gæster, 17 musikere til at stå for underholdningen og 12 hjælpere til at servicere publikum, så ialt var der 129 fremmødte i sognegården.

Som sædvanlig startede aftenen med at alle sang Velkomstsangen, og dernæst blev der sunget fødselsdagssang for Yrsa, og så var vi klar til at tage fat på aftenens program.

Jens havde lavet spillelisten: Vi begyndte med: Afmønstring dernæst fulgte Blue Hawaii, Dans i fiskelejet, Er det alt for længe siden, Hver gang jeg kommer i havn, Kom hjem Jensen, Når det blomstrer i Hardanger, Lille Sommerfugl, Så ser vi altid lyst på livet, Que sera sera, Vore allerbedste år, 4 toget til Nashwille, Snevalsen, Sdr. Bouleward, En smule fred, Frøken Nielsen, Lidt go musik, Gi mig min skat tilbage, og til sidst sluttede vi første del med Ålefiskerens Vals.

Så var der kaffepause og til kaffen fik vi et dejligt stykke kringle fra Edels Bageri. Imens vi drak kaffe gik Ø. Larsen rundt ved bordene og indsamlede melodi ønsker fra publikum til anden halv af festen. Efter afrydning af kopper, og uddeling af lotterigevinster var vi klar til anden halvleg.

Vi begyndte med: Mellem Esbjerg og Fanø, Som årene går, Når lysene tændes, Send en hilsen hjem med en buket violer, Se nu danser bedstefar, 5 røde roser, Når vinteren rinder, Tak for gode som for onde år, Vær glad for hver dag du har, Love me tender, Nu falmer skoven, Skagens solnedgang, Musens sang, og Heksedansen.

Og så var klokken næsten blevet 22,- og det var tid til afskedsverset og Skuld gammel wenskab.

Endnu en dejlig aften var slut, og stor tak til alle fremmødte, det være sig publikummer, de gode spillemænd og damer, lydmand Torben som kom lige fra arbejde, og skulle op igen tirsdag morgen kl. 04,- godt gået, også tak til hjælperne og alle der giver en hånd med. 

Ja så er der kun tilbage at sige, at vi sevfølgelig mødes igen den 10. december til æbleskiver og klejner, samme tid samme sted.

                                      Jeg tænder lige et lys i mørket.

 

Novemberhilsen fra Anna Grethe.

 

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                      Så har vi løvfaldssommer her i oktober 2018

Mandag den 15.oktober 2018:

Så kom vi til oktober og efteråret slår nu rigtig igennem, og det ses tydeligt, når vi kigger på buske og træer i haven, som står med meget flotte farver, men vi har jo også haft løvfaldssomer med over 20 gr. her i uge 41 og 42  i oktober måned, så det har været  super flot med blå himmel og masse af sol.

Den 29. september blev Holstebromotorvejen indvidet som færdig, da det sidste stykke til Holstebro var klar til at tage i brug, og sikke en fest med mange aktiviteter og underholdning. Der var masse af mennesker, der havde meldt sig til at cykle, løbe og gå inden bilerne indtog den dagen efter, og efter de mange taler blev snoren klippet af trafikministeren, og så var der åben for de gående trafikanter og underholdning af Tørfisk. Rigtig godt gået og ikke bare snak, for 10 år siden havde vi nok ikke regnet med, at dette nogensinde ville blive en realitet. Men nu er den her, og vil bestå i mange mange år til gavn og glæde for os og vore efterkommere.

                        Indvidelse af Holstebro Motorvej den 29.sept.

Det var så lidt om hvad der er sket siden sidst, og videre til spilsammen aften i Feldborg, da det jo var blevet den tredie mandag i oktober og dejligt lunt vejr, og der var da også mange der havde fundet vej til Sognegåden. Af publikum var der 107 personer, der var 15 musikere til at stå for underholdningen, og 9 til at servicere gæsterne, så ialt var der 131 denne aften.

Erik havde lavet spillelisten: Som begyndte med: Det blir aldrig som det var i gamle dage og derefter, En dør på klem, Norsk Brudevals, Jeg går på stien på vej til Evert, Liljekonvallens farvel, Tag nu og ring, Smilende Sussi, Drømmen om Elin, Så går min tanke hjem, Tro håb og kærlighed, Du spørger min dreng, Lykken kommer lykken går, Den gyldne saxofon, Jeg kan ikke få armene ned, Den sidste ting jeg vil, Nina kære Nina, Vestkystens vals, Pigen og hårbåndet og til slut på første halvleg som sædvanlig Ålefiskerens Vals.

Så var der kaffepause, og traditioen tro her i oktober, blev der til kaffen serveret boller og æblekage. I pausen gik Ø. Larsen rundt ved bordene og indsamlede melodiønsker til giro 413, som publikum havde ønsket skulle synges, når vi var færdige med kaffen. Efter afrydning af kopper og uddeling af lotterigevinster var alle klar til sidste halvleg.

Vi begyndte med: Nu falmer skoven (meget aktuelt), Åh Marie a`vil hjem til dig, Fregatten Jylland, Jim og jeg var venner, Jeg vil bygge en verden, En duftende hvid jasmin, Glem ikke dine venner, Som årene går, Mellem Esbjerg og Fanø, Nyboders pris, Åbent Landskab, Hos mor derhjemme, Veras vinterven, Fiskepigens sang, Skamlingsbanken, Jeg har en ven, En dør til fantasien.

Så var klokken næsten blevet 22,- og det var tid til afskedsverset og Skuld gammel wenskab.

Endnu en dejlig aften var til ende, og her fra Feldborg Harmonikaklub skal lyde en stor tak til alle fremmødte, det gælder for alle de trofaste publikummer, de gode spillemænd og kvinder, Torben lydmand, og hjælperne, uden dem ingen spilsammenaftner.

Så til slut så ses vi her igen den 19. november, samme tid samme sted.

Oktoberhilsen fra Anna Grethe.

 

                          Roserne i fuld flor i oktober 2018

---------------------------------------------------------------------------------------

 

                             Septembers himmel er så blå.

 

Mandag den 17.september 2018:

Så kom vi til september, og det var blevet rigtig efterår med masser af regn og blæst, men også dejlige dage med sol og høje temperaturer, så nu er vejret, som vi kender det igen, og det er skønt at græsset atter er blevet grønt  og planterne og ukrudtet trives.

Det blev så den tredie mandag her i september måned og derfor var der atter spilsammen i Feldborg. Der kom 118 publikummer, der var 14 spillemænd og kvinder, og servicepersonalet udgjorde 11 personer så ialt var vi 143 i sognegården.

Hans havde fabrikeret spillelisten: Som næsten traditionen tro her i september måned begynder med: Septembers himmel er så blå, derefter fulgte Det er så skønt, Jeg går langs fjorden, Kom hjem igen kære ven, Sølvbryllupsvalsen, Hjemme er bedst, Aldrig mere må jeg se dig, Dans i fiskelejet, Brænd mine breve, Oasen, Carl Philips Vals, Der hvor roser aldrig dør, Himmelhunden, På en sømands grav, En sommerdans, Hej gamle ven, På internet og så til slut på første halvleg -Ålefiskerens Vals.

Så var der kaffepause og til kaffen fik vi serveret et stykke krydderkage og en småkage. Alt imens gik Ø. Larsen rundt ved bordene og indsamlede de melodiønsker, der skulle synges efter kaffen. Efter afrydning af kopper og uddeling af lotterigevinster var vi klar til sidste del, også kaldet ønskekoncerten.

Vi nåede også at synge fødseldagssang for Birthe een af vore trofaste gæster, nå men nu til anden halvleg: Vi begyndte med Fuglene letter mod vinden, Som årene går, Hjemmebrænderiet, Den glade vandrer, Livstræet, Tak for gode som for onde år, Mølleåen, Her i vores hus, Fregatten Jylland, Veras vinterven, Hele ugen alene, Perleporten, Du er min øjesten, Nu falmer skoven, Lidt god musik, Så længe du er til og så var klokken næsten blevet 22,- og det var tiden at synge afskedsverset og Skuld Gammel wenskab.

Endnu en dejlig aften var til ende, og stor tak til alle de glade publikummer, til de muntre musikere for den gode musik, og tak til alle hjælperne, til Edel for det gode kage, og til alle der giver en hånd med.

Så vi ses igen- til Æblekage og boller og masser af musik- samme tid samme sted nemlig den 15. oktober i Feldborg Sognegård kl. 19.-.

Lige et foto her til sidst fra Kreta, hvor vi var først i september med blå himmel og 33. gr. hver dag.

Udsigt fra bjerget ovenfor Platanias på Kreta, hvor vi

spiste lam og græsk salat en dejlig aften.

 

 Septemberhilsen fra Anna Grethe

 

------------------------------------------------------------------------------

                           Marken er mejet og kornet er høstet.

 

Mandag den 20.august 2018:

Efter en lang og dejlig sommer med høje temperaturer og ingen regn i flere måneder, så ser vi her i august, at alt kornet på markerne er høstet næsten en måned før end det plejer, selvfølgelig med et ringere udbytte end sædvanlig men dejligt tørt.

Selv vi der ikke var beskæftiget ved landbruget havde også længtes efter regnvejr, og endelig kom det så her først i august med byger,blæst og sol, som det danske sommervejr jo er. Det var rigtig skønt, at se det hele blev grønt igen, så det er ikke nemt at gøre os tilfredse, men lige meget hvad, så har vi jo ingen indflydelse på det, men nok om vejret, nu skal vi til Feldborg.

Så blev det atter den tredie mandag, og vi var rigtig klar til at tage fat her efter ferien, hvor nogle af os havde været i Bindslev, Spillet til Hogager Markedsbal, og været til Esbjerg festuge 2 lørdage her i august. Der var 130 publikummer, 18 spillemænd og damer til at stå for underholdningen, og til servicen var vi 11, så ialt i alt var der 159 personer i sognegården denne aften.

Jens havde lavet spillelisten: Som startede med -- På et tæppe, derefter fulgte, Hello Mary Lou, Hvad end der sker, En dag i Biscayen, Sommer i Danmark, Manden på Risten, Sdr. Boulevard, En hel flaske rom, Skomager Anton, Så går vi til enkebal, Hvem er det der banker, Nyboders pris, Jim Johnny og Jonas, Ridderen og den blinde pige, Hvide Sande, Invitation til Vestjylland, Jeg var skinsyg og som sædvanlig til slut på første halvleg Ålefiskerens vals.

Så var der kaffepause, og til kaffen fik vi serveret et dejligt stykke Edel Kringle, rigtig godt og det fik meget ros. Imens vi drak kaffe gik Ø Larsen rundt ved bordene og indsamlede melodi ønsker, som skulle synges efter pausen. Efter afrydning af kopper og uddeling af lotterigevinster var vi klar til sidste del af festen.

Vi startede med-- Solvejg min sommersang, Hele ugen alene, Fuglene letter mod vinden, Her i vores hus, Afmønstring, Marken er mejet, Livstræet, Fem røde roser, Dejlig er sommernatten, Vore allerbedste år, Musens sang, Veras vinterven, Kvæse valsen, Skagens Solnedgang, Mellem Esbjerg og Fanø, Perleporten og Glem ikke dine venner. Så var klokken næsten 22, og det var tid at slutte denne august aften med afskedsverset og Skuld gammel wenskab.

Fra Klubbens side stort tak til alle fremmødte, til det trofaste publikum, de glade musikere, og hjæperne som kommer hver gang vi kalder, tak for det uden Jer ingen spilsammenaftner.

Så på gensyn igen den 17 september samme tid samme sted nemlig i Feldborg sognegård.

Her på falderebet vil Feldborg Harmonikaklub gerne ønske Bendt Andersen hjertelig tillykke med de 80 år her den 14.august, og rigtig mange tak for din store indsats gennem alle de mange år, ved borddækning, oprydning og ikke mindst i baren, hvor det hele kører perfekt. Tak for det, også en stor tak til Solvejg.

                            Bendt holder lige en lille pause i baren.

 

Endnu en fødselsdag, Leo Lauridsen vor kasserer fyldte i juli 75 år, også tillykke til dig Leo og tak for det store arbejde, du gør her i Feldborg Harmonikaklub.

Jeg sender dig lige en buket blomster.

                                   Augusthilsen fra Anna Grethe

 

....................................................................................

 

            Esbjerg Festuge 2018:

 

                                  Musikerne den 11.august 2018.

 

Traditionen tro var der her først i august Esbjerg festuge, hvor hele byen summer af mange forskellige kulturelle tilbud . Det er alt lige fra store koncerter på  torvet og mange mindre koncerter inden for alle arter af musik. Desuden er der udstilling i mange containere, som er opstillet på havnen i festugen . Og det er også på havnen, vi deltager med vores del af musikken nemlig i Marineforeningen, som har deres egen bygning på havnen meget skøn beliggende ved kajen .

Her har man så bygget et telt på siden, og har borde både ude og inde, og vi spiller to lørdage i træk ,i år var det den 11. og 18. august begge dage fra kl. 13.00 til kl. 20.00, kun afbrudt af 2 pauser af en halv time, så det kræver sin spillemand . Vi prøver så at finde nogen til de to dage, som kan og vil det.

Og det var også i år en stor fornøjelse at være med til igen. Der kom en masse rare mennesker, som sad og hyggede sig med en øl eller to, medens de lyttede og sang med på de gode gamle sange.  Masser af ønsker fik vi også, og heldigvis kunne vi de fleste. Nogle par tog sig en svingom trods meget lidt plads.

Vejret kunne vi dog godt have ønsket lidt bedre, den første lørdag var der en del regnbyger, og den anden blæste det kraftig, men trods det sad der dog en del udenfor.

Alt i alt et par gode dage, og det var en flok møre og trætte spillemænd der efter dagenes koncerter kørte hjemad. Vi glæder os allerede til festugen 2019, hvor vi håber at blive inviteret igen.

Hilsen og på gensyn Erik.

 

                                         Musikerne den 18. august 2018.                                                                  

 

                                      Underdørs hygge trods blæsten.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

                  Bindslev 2018:

                           Parti fra Tversted søerne

 

Bindslev Harmonikatræf.

Så blev det uge 30 i juli mdr. og traditionen tro strartede vi hjemmefra mod nord søndag formiddag.Det var solskinsvejr og meget varmt, som det havde været siden maj mdr. og efter vejrudsigten ville det gode vejr også vare ved hele ugen, så ingen regn skulle ødelægge træffet her i 2018.

Vel ankommet og efter opstilling af fortelt med sved på panden, var vi klar til at tage fat på ugens program.

Mandag aften deltog vi i cykelturen ud i naturen og i omegnen af Bindslev, og der var rigtig god tilslutning med 37 deltagere.

Tirsdag aften var der arrangeret fællesspisning i containeren for Feldborg med venner, der var ialt 33 der deltog i spisningen, Frede stod for at bestille maden, som i år var et rigtigt stort stjerneskud, og sikke en størrelse og alle blev vist rigtig overmætte. Efter spisningen var der åbent telt, og masser af spillemænd og kvinder underholdt publikum med munter musik og fællessang de næste par timer, så det var en rigtig dejlig aften, som vi sluttede ved 22.30 tiden.

 

                     Underholdning efter spisningen.

 

                         Der lyttes til musikken

Onsdag aften var der musikalsk underholdning med T.Rooster Band der var på scenen med countrymusik, det var også godt med lidt nyere musik og rock. Efter pausen kom så Hallur Joensen på scenen og sang sammen med orkesteret de gode gamle sange, som vi kendte, og der kom også gang i danselysten under hans optræden. Det var selvfølgelig anderledes end Kandis med det var rigtig godt og en fornyelse på træffet.

Torsdag aften var der programsat fortræf med et fyldt dansetelt, hvor bl. Nord og vestjyderne var på scenen. De består af flere sammensatte grupper. Bl. a. Feldborg og Vestkysten.

                               Nord og Vestjyderne

 

                             Basse spillede også med på Sav.

 

 

 

                                          Hanne, Niels Peder og Helge

                                       Erik, Egon, Gunnar og Hanne

                            Videre i programmet var.

                                        Midt i ugen fra Hirtshals

                                                     Marco Trio

 

                                            The irish waterfalls

                              Det store hold: Mandagsmusikanterne

 

Fredag eftermiddag åbnede borgmesteren selve træffet og efter, Herlig er sommernatten, var alle klar til at tage fat på musikprommet de næste par dage.

Feldborg Harmonikaklub var på scenen kl. 16.30, med sig havde de udover dem selv som var Egon, Gunner, Hans og Erik, også Hanne, Gunnar, Niels Peder, Helge på harmonika, og Preben på Bas med til koncerten. De fremførte et fint program og dansegulvet var fyldt.

 

                              Feldborg Harmonikaklub med venner

 

                                                               Egon 

                                           Niels Peder og Helge

                                             Erik, Hans og Preben

 

                                               Egon og Gunnar

 Fredag aften var en masse gode grupper som stod for underholdningen. Sidst aftenen spillede Erik igen med sammen med :The early birds: og No Name: og All woss fra Vejle lukkede og slukkede fredag.

Så kom vi til lørdag, hvor der er marked i byen og hvor alle musikere går i procession fra campingpladsen til torvet i midtbyen, hvor der er masser af liv, boder, og musik hele formiddagen.

                                      Glimt fra torvet i Bindslev.

 

                                Dorit og Torben lytter til musikken

 

                            Jan Waje med flere til samspil på torvet.

Lørdag eftermiddag var der atter musik i det store dansetelt med mange fine grupper hele dagen og Marinetta fra Norge sluttede lørdagens program.

Søndag formiddag vendte vi atter hjemad til det vestjydske. En rigtig god uge med dejlig musik og gode oplevelser. Og et træf, som vi alle nok vil huske, ikke mindst for det tørre og varme vejr.

Håber vi ses igen til næste år, så derfor mange tak til ledelsen og hjælperne for det store arbejde,som det er at stable sådan et træf på benene, så alt fungerer så fantastisk, som det gjorde.

Træfhilsen og på gensyn næste år fra Anna Grethe, også en hilsen fra Erik (Feldborg Harmonikaklub)

 

 

                          Jeg sender lige en buket blomster til Jer.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                                      Juni 2018

                            En buket af bonderoser her i juni mdr.

Mandag den 18. juni 2018.

Tiden flyver afsted, og vi har næsten midsommer, lige om få dage er det Sct. Hans, og så har vi brugt halvdelen af året 2018, ja det er jo næsten ikke til at forstå, hvor tiden er blevet af. Hele Maj og første halvdel af Juni måned havde vi et super sommervejr med varmegrader op mod de 30 gr. og ingen regn, afsvedne græsplæner og blomster, der tørstede efter vand, så derfor var vi nok lidt bedre tilpasse, da det danske normale vejr vendte tilbage med lidt mindre varme og regnbyger ind imellen. Ja vejret kan man altid tale om og det fylder rigtig meget i vor hverdag.

Men så blev det den tredie mandag her i juni, og vi drog atter ad Feldborg til, for der var jo spilsammenaften i sognegården. Der var 128 publikummer, der mødte frem denne aften, der var 19 spillemænd og kvinder til at sørge for underholdningen og deruover kom så hjælperne, som stod for servicen, så ialt var der 157 personer til stede denne juni aften.

Dorthe havde lavet spillelisten med rigtig mange dejlige sommermelodier:Vi begyndte med: Sommer i Danmark, Alle sømønd er glade for piger, Man blir så glad når solen skinner, Det var dejligt i huset derhjemme,En glad mand som mig, Sommer- sommer, Lille sommerfugl, Rosa på bal, Oasen, Danse med dig ind i lykken, Fagre blomst, Dans i fiskelejet, Vi skal gå hånd i hånd, Billy Briants Cafe, Que sera sera, Hvide Sande, Den gamle violinspiller, Klunservalsen, Den lille cafe ved havnen, og så til slut på første halvleg som sædvanlig Ålefiskerens vals.

Så var der kaffepause og til kaffen fik vi et dejligt stykke Drømmekage fra Edels bageri. I pausen gik Ø. larsen rundt ved bordene og indsamlede melodi ønsker til sange, som der skulle synges i anden halvleg. Så efter uddeling af lotterigevinster og afrydning af kopper, var vi klar til anden del af festen.

Vi startede med at synge fødselsdagssang for Dorthe som fyldte år den 17.juni og rigtig hjertelig tillykke med det Dorthe ønsker vi her fra klubben. Derefter var vi klar med ønskerne som var:

Perleporten, Gillelejevalsen, Sømandens hjemve, Dagbogen, Velkommen til Vestjylland, Sommernat i Froland, Fregatten Jylland, Fem røde roser, Visen om de 18 svaner, Oh hjælp mig madonna, Sorte Rudolf, Imellem Esbjerg og Fanø, Gyldenlakken, og så til sidst Marina.

Og så var klokken næsten blevet 22, og det var tid at slutte denne aften, men inden da blev der sagt en stor tak til alle de trofaste publikummer, til musikerne for underholdningen, til hjælperne for opstilling af borde, brød og kaffe,og til slut oprydning, ja tak til alle der møder op gang på gang.

Derefter sluttede  vi aftenen som sædvanlig med afskedsverset og Skuld gammel Wenskab.

Så holder vi ferie i juli mdr. hvor der ikke er spilsammenaften, men nogle af klubbens medlemmer tager nordpå til Bindslev harmonikatræf i uge 30, hvor også Feldborg skal spille på træffet nemlig Fredag den 27. juli kl. 16.30, så vi ses måske.?

Men ellers ses vi næste gang samme tid samme sted i Feldborg Sognegård mandag den 20. august 2018.

Rigtig god sommer.

Junihilsen fra Anna Grethe

 

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------             

 

 

    Så er det maj, det er pinse, og der er sol og sommer i Danmark.

 

Mandag den 21.maj 2018:

Vi er kommet til maj mdr, og sikke et dejligt vejr vi har, der er højt sol og blå himmel og med en temp. på 25-26 gr. er det ligeså varmt, som hvis vi var sydpå, men nu hvor det hele er sprunget ud og står grønt og frisk og ikke at forglemme de smukke gule rapsmarker, så bliver det aldrig flottere her i Danmark. Men nok med det, vi skal en tur til Feldborg, da det var den tredie mandag og der var spilsammen i sognegården. Ja selv om det var 2.pinsedag og meget lunt vejr, kom der alt i alt 134 personer, der var 108 publikummer, 16 spillemænd og kvinder skulle stå for underholdningen denne aften, og til at servicere var der 10 personer.

Erik havde lavet spillelisten: Og da det er maj måned startede vi med, Kom maj du søde milde, derefter fulgte Glem ikke dine venner, Flyv prinsesse, Farmors havehus, Blomstrende kastanjer, Sømand mon du drømmer, Mor dine øjne, Skomager Anton, Du lille fugl bag min rude, Det blir aldrig, som det var i gamle dage, Kufsteiner lied, Goodnight my love, Under din Paraply, Malaika, Så går min tanke hjem, Min Hjemby, Liljer, Jeg sender dig et brev med små violer, og så til slut på første halvleg som sædvanlig Ålefiskerens vals.

Så var der kaffepause, og til kaffen fik vi serveret et dejligt stykke Edel kringle. I pausen gik Ø. Larsen som sædvanlig rundt ved bordene, og indsamlede melodiønsker til sange, som vi skulle synge i anden halvleg. Efter afrydning af kopper var der uddeling af lotterigevinster, og så var vi klar til sidste del af festen.

Vi begyndte med: Fem røde roser, derefter fulgte Mølleåen, Den gamle gartner, Fuglene letter mod vinden, Dagen i dag, En dejlig dag, Barndomstiden, Solskin om bord, Skagens solnedgang, Blæsten går frisk, Så længe du er til, Love me tender, Åbent landskab, Du lille svale, Solvejg min sommersang, Dejlig er sommernatten, og til sidst Du mørke landevej, for så var klokken næsten 22.- og det var tid til Afskedsverset og Skuld gammel wenskab.

Endnu en dejlig aften i Sognegården var forbi, og fra klubben skal der lyde en stor tak for den store opbakning vi møder, og det gælder fra alle sider, det trofaste publikum, alle musikerne og hjælperne, som møder op måned efter måned, uden Jer ville der jo ingen spilsammen aftner være.

Her til sidst vil vi lige gøre opmærksom på, at der er Harmonikatræf i Ø. Jølby på Mors fra den 31.maj til den 2.juni.Og Feldborg med venner skal på scenen fredag den 1. juni kl.21.45.

Men ellers ses vi igen mandag den 18. juni samme tid samme sted, nemlig i Feldborg sognegård kl. 19.

Majhilsen fra Anna Grethe

 

 

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

                                  Så var der 16 års fødselsdag i klubben.

 

Mandag den 16. april 2018:

Ja, så er atter et år gået, og det blev april måned,  og det var tid at fejre klubbens 16 års fødseldag, og der kom rigtig mange for at fejre dagen sammen med os her i Feldborg Sognegård. Der var mødt 130 gæster, der var 18 spillemænd og kvinder til at underholde publikum denne aften, og så var der selvfølgelig hjælperne til at servicere gæsterne så alt i alt var der 158 fremmødte til fødselsdagen.

Hans havde lavet spillelisten:Og vi startede med en smuk forårssang: Den blå Anemone, derefter fulgte Åh lille blomst, Alle er vi sømænd, I den gamle Kastanje Alle, Sig du blir her til i morgen, Vi mødes på internet, Que sera sera, Farmors havehus, For ser i pigerne ud i Spanien, Jeg går på stien på vej til Evert, Alle sømænd er glade for piger, Den gamle redningsbåd, Hammer Hammer fedt, Pigen og hårbåndet, Vi har alle brug for kærlighed, Ta nu og ring. Hjem til Danmark, og så til slut inden kaffen Ålefiskerens vals.

Så var der pause, og traditionen tro serverede vi boller og lagkage til kaffen på fødselsdagen, og det gjorde som sædvanlig stor lykke. I mens vi drak kaffe, gik Ø. Larsen rundt ved bordene og indsamlede fra publikum melodi- ønsker, som der skulle synges i næste halvleg. Så var der lotteri og uddeling af gevinster og efter afrydning af kopper, var vi klar til den sidste del af festen.

Vi startede med: Fuglene letter mod vinden, dernæst fulgte Som årene går, Se nu danser bedstefar, Afmønstring, Jeg er Zigøjner, Sommernat i Froland, Livstræet, Fem røde roser, Velkommen lærkelil, Du lille svale, Mølleåen, Nu går våren gennem Nyhavn, Veras Vinterven, Solvejg min sommersang. Nyboders pris.

Og så var klokken næsten blevet 22, og det var tid til afskedsverset og Skuld gammel wenskab og endnu en dejlig aften var ende.

Her fra klubben skal der lyde en stor tak til alle vore trofaste publikummer, til alle de dejlige spillemænd og kvinder og til alle hjæperne og til Torben for lyden, uden dem var der jo ingen spilsammenaftner.

En ekstra tak til Lene fordi du hvert år er så sød at komme og lave alle de fine lagkager til os, tak for det.

Og til sidst vi ses jo den 21. maj samme tid samme sted.

Aprilhilsen fra Anna Grethe.

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

                                 Et lille drys af sne her i januar 2018

 

Mandag den 15. januar 2018:

Ja, så fik vi sagt farvel til 2017 og rigtig godt nytår her fra Feldborg Harmonikaklub, til alle de der følger os til vore spilsammenaftner i sognegården, og vi håber 2018 bliver et ligeså godt år med rigtig mange publikummer og musikere.

Det blev så den tredie mandag her i januar, og da var vi spændte på hvor mange, der ville komme. Vi havde jo stor konkurrence fra snevejret, der kom sidst på dagen, og så var der også herrehåndbold med Danmark og Tjekkiet, (Danmark tabte med 26-27) hvilket var en stor skuffelse.

Men trods det var der 102 fremmødte (endda også fra Randers og Århus), der var 12 musikere til at underholde, det var rigtig flot sådan en mørk og kold aften.

Erik havde lavet spillelisten: Som startede med Velkommen til Vestjylland, Hej gamle ven, Alperosen, Vi vil mødes en aften så dejlig, Fiske Frikadello, Visne roser, Hytten i skoven, Goodnight my love, En dør på klem, Under din Paraply, Under den hvide bro, Isabella, Du og jeg vil altid være venner, Vestkystens Vals, Du spørger min dreng, Manden på risten, Den sidste ting jeg vil, og til sidst traditionen tro sluttede første halvleg med Ålefiskerens Vals.

Så var der kaffe, og til kaffen fik et et dejligt stykke Edel krydderkage, imens gik Ø. Larsen rundt ved bordene og indsamlede melodi ønsker, som der skulle synges efter pausen. Efter afrydning af bordene og uddeling af lotterigevinster, var der klar til sidste del af showet.

Det startede med: Sommernat i Froland, Den gamle gartner, Hjemmebrænderiet, En sømand han må lide, Visen om de 18 svaner, Sneflokke kommer vrimlende, Snevalsen, Fem røde roser, Veras Vinterven, Jeg er Zigøjner, Fuglene letter mod vinden, Love me tender, Skamlingsbanken, Skagens solnedgang, Så længe du er til, Barndomstiden, De nære ting, En dør til fantasien, Glem ikke dine venner.

Så var klokken næsten 22,- så det var tid at synge afskedsverset, og også lige en enkelt fødselsdagssang blev det til, og til slut Skuld gammel wenskab.

Så var der taget hul på 2018, og en stor tak til alle fremmødte publikummer, musikere, lydmand og hjælperne, det var dejligt, der kom så mange, og vi siger så på gensyn, og vi håber så på fuld sal i februar.

Vi ses den 19. februar 2018, samme tid samme sted.

 

Januarhilsen fra Anna Grethe

 

 

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

                               Stemming fra Klosterhedens plantage

                      Vi går mod lysere tider her i februar måned.

 

Mandag den 19. februar 2018:

Så kom vi til februar måned, så selv om vi har haft en rigtig fin vinter - det meste af tiden med + grader, så var det jo stadig lidt koldt og gråt og vi længtes efter solen og klart vejr. Derfor tog vi en tur til Tenerife og just hjemkommet derfra med ny energi, var vi klar til februar spillet.

Der var 127 fremmødte der havde fundet vej til Sognegården og af dem var der 14 spillemænd og kvinder og selvfølgelig de frivillige hjælpere, som stod parate til at underholde og servisere os denne spilsammenaften.

Jens havde lavet spillelisten: Vi begyndte med, Lidt go'musik derefter fulgte Aloha Oe, Bella Bella Mari, Blue Hawai, Den lille cafe ved havnen, En lille ring af guld, Esbjerg valsen, Firetoget til Nashville, Østersøens perle, Jeg vil ha' en blå ballon, Lille kammerat, Pigerne i småland, På et tæppe nær ved stranden, Sail along silv'ry moon, Så ser vi altid lyst på livet, Smilende Sussi, El Baion og så til slut på første halvleg som sædvanlig Ålefiskerens Vals.

Så var der kaffepause, til kaffen fik vi en rigtig prima fastelavns bolle, som Edel havde bagt, den var bare god. Imens gik Dorthe  rundt ved bordene og indsamlede melodi ønsker, som skulle synges efter kaffen. Efter afrydning af bordene, uddeling af lotteri, og en enkelt historie fra Leo, var der klar til sidste halvdel af festen.

Vi startede med, En dør til fantasien, derefter et lille afbræk, da der skulle synges fødselsdagssang for Jens Sig som blev 75 år tirsdag den 20. februar. Vi fortsatte med, Der hvor roser aldrig dør, Sømandens hjemve, Rødkælkens sang, Velkommen til Vestjylland, Se nu danser bedstefar, Kald det kærlighed, Fuglene letter mod vinden, Tak for gode som for onde år, Lykkeskoen, Fem røde roser, Vær glad for hver dag du har, Texas gule rose, De nære ting, Vi skal gå hånd i hånd, Skagens solnedgang, Fiskepigens sang.

Så var klokken næsten 22,-så det var tid til afskedsverset og skuld gammel wenskab.

Endnu en dejlig aften var til ende, og en stor tak skal lyde til alle de dejlige musikere, der kommer gang på gang og underholde os. Tak til det store trofaste publikum, som kommer fra nær og fjern. Også en stor tak til alle hjælperne,og til Edel for det gode brød, og til Torben der kommer lige fra arbejde for at samle lyden i musikken.

Så til slut her på falderebet, så vil Feldborg Harmonikaklub også ønske dig Jens hjertelig tillykke med din 75 års fødselsdag, og tak for din store indsats i klubben igennem alle årene.

Og Jens lige her fra mig, hvis jeg havde haft en blå ballon, så skulle du have sådan een, da netop den melodi næsten altid er at finde på spillelisten, når du sammensætter den,og det er en rigtig frisk melodi, men jeg giver dig lige et foto af nogle paraplyer i stedet for, vi så dem som loft på en udendørs bar på Tenerife. Det bliver man da glad i låget af.

                               Loftet i en udensdørs bar på Tenerife

Februarhilsen fra Anna Grethe

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

                             Her sidst i marts nærmer vi os påsken.

 

Mandag den 19. marts 2018.

Ja, så blev det atter den tredie mandag, og kalenderen siger marts måned. Men efter 14 dage med sibirisk vinter med sne, frostgrader og influenza, er det stadig ikke foråret der banker på døren, og derfor er det stadig bedst at være indendørs med lys og varme.

Men der kom dog 120 personer til denne marts spilsammenaften i sognegården. Af de fremmødte var der 17 spillemænd og kvinder, og selvfølgelig lydmanden og hjælperne, så underholdningen og servicen var sikret for at få en god aften.

Dorthe havde lavet spillelisten:Vi begyndte med Vi vil mødes en aften som denne, Billy Briants Cafe, Stræk op mod himlen, Glitrende hav, Tro håb og kærlighed, I en lille fiskerhavn, En lille bitte tåre der faldt, Fagre blomst, Lykken kommer lykken går, Det ka`godt være a lowter lidt af fisk, Avenuen, Den gamle skærslippers forårssang, Rosa på bal, Visne roser, Jim, Johnny og Jonas, Paradiso, Jeg kan ikke få armene ned, Den gyldne saxofon, og til sidst som slut på 1. halvleg som sædvanlig Ålefiskerens Vals.

Så var der kaffepause, og til kaffen vi vi et dejligt stykke kanelkringle fra Edels Bageri. Imens vi drak kaffe gik Dorthe rundt ved bordene og indsamlede de melodiønsker, som vi skulle synge efter pausen. Efter afrydning af kaffekopper,var der uddeling af lotteri gevinster, og derefter var vi så klar til at starte anden halvleg.

Første ønske var Rødkælkens sang, derefter fulgte Sommernat i Froland, Sømandens hjemve, Fuglene letter mod vinden, Skagens solnedgang, Dagen i dag, Fem røde roser, Oh hjælp mig madonna, Når vinteren rinder, Gyldenlakken, Nu går våren gennem Nyhavn, Texas gule rose, Du og jeg vil altid være venner, Glem ikke dine venner, Det var en lørdag aften, Jim og jeg var venner, De nære ting, og så var klokken ved at være 22,- og det var tid til afskedsverset, og Skuld gammel venskab.

Endnu en dejlig aften var til ende, og stor tak skal der lyde til alle de trofaste publikummer, der gang på gang møder op, også stor tak til alle de dejlige spillemænd og kvinder, også tak til Torben for lyden og tak til alle hjælperne, uden alle disse ting som går op i en større helhed, var der ingen spilsammenaftner i Feldborg.

Vi ses igen samme tid samme sted menlig den 16. april i Feldborg Sognegård, hvor vi fejrer vores 16. års fødseldag med boller og lagkage.

Rigtig god påske til alle.

Martshilsen fra Anna Grethe:

-------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyeste kommentarer

12.11 | 07:20

Husk nodestativ. Ikke til noder, da vi mest spiller gehør, men for at...

18.10 | 06:11

Tak for de smukke ord. Hilsen Erik

17.10 | 17:19

Sikke dejlige sange