Nyheder 2017

 

Her vil der løbende komme nyheder fra 2017.

 

 

 

 Mandag den 11. december 2017:

Så blev det december måned med sne og kulde, og det var tid til årets sidste spilsammenaften, og sikke en overraskelse, trods vejret havde 152 personer fundet vej til Feldborg Sognegård og mange nye ansigter var iblandt de fremmødte. Der var 15 musikere, der kom fra nær og fjern, som skulle stå for underholdningen, plus hjæperne til at servisere publikum, og lydmanden som kom direkte fra arbejde, så grundlaget var i orden, for at det skulle blive en god aften.

Hans havde lavet spillelisten:Som startede med, Hallo godmorgen, Rudolf med den røde tud, Pigen og hårbåndet, Marias drengebarn, Flyv prinsesse, Sømand mon du drømmer, Når de lyse lærker synger over Danmark, Kurfsteiner Lied, Nu har vi altså jul igen, Kun for sjov, Tre hvide duer, Ann Mari, Bjælderklang, Avenuen, Der hvor roser aldrig gror, På loftet sidder nissen med sin julegrød, Sig ikke nej, Jeg var skinsyg, og til slut på første halvleg som sædvanlig Ålefiskerens Vals.

Så var der pause og traditionen tro her i december, var der æbleskiver til kaffen og selvfølgelig hjemmebagte klejner af Yrsa og Egon. I kaffepausen gik Ø. Larsen rundt ved bordene og indsamlede melodi ønsker, som skulle synges i anden halvleg.  Efter afrydning af bordene og uddeling af lotterigevinster var alle klar til sidste del af denne aften.

Som begyndte med: Fregatten Jylland, En lille pige i flade sko, Texas gule rose, Den glade vandre, Jeg er sigøjner, Du er min øjesten, Hele ugen alene, Skagens solnedgang, Snevalsen, Fem røde roser, Veras vinterven, Sømandens hjemve, Rødkælkens sang, Livstræet, Glem ikke dine venner, Barnsdomstiden, Oppe på bjerget, Sommernat i Froland, Visen om de 18 svaner.

Og så var klokken blevet næsten 22,- men inden afskedsverset og Skuld gammel wenskab, blev der rettet en stor tak fra Klubben for den overvældende støtte som vi har mødt i hele 2017. Det store fremmøde af  publikum, hvor der i gennemsnit næsten har været 150 hver gang, alle de dygtige musikere, Edel, lydmand, hjælperne og alle der giver en hånd med ved vore spilsammenaftner her i Feldborg.

Så tak endnu engang for den store opbakning og rigtig glædelig jul og godt nytår, ønsker vi her fra Feldborg Harmonikaklub, og vi ses igen den 15.januar 2018 samme tid samme sted.

 

Også her på falderebet hvor året 2017 snart er slut, vil Erik og jeg også sige tak til alle dem, vi møder i Feldborg. De kommer trofast hver gang, selv om ingen  bliver yngre, og særlig i år er der mange, der har været ramt af sygdom og uheld, så vi håber på det bedste i 2018.

Tak for 2017, det var et godt år i klubben.

Også tak til Jytte Madsen for juleklippet her fra december spillet som du sendte til Mobilholdet på TV MidtVest

Glædelig jul og rigtig godt nytår til alle

hilsen fra Erik og Anna Grethe

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Mandag den 20.november 2017.

Så blev det atter den tredie mandag og det var tid til spilsammen i Feldborg. Det var rigtig overvældende, at der var 155 personer, der havde fundet vej til Sognegården, sådan en mørk og kølig aften, men indenfor var der selvfølgelig både lyst og varmt. Der var 16 spillemænd og kvinder til at underholde os denne november aften og det gjorde de rigtig godt.

Dorthe havde lavet spillelisten:( Rigtig mange glade melodier her i den mørke tid) : Vi har alle brug for kærlighed, dernæst fulgte, En dejlig dag, Kom hjem igen kære ven, De nære ting, Tak fordi vi er venner, Blomstrende kastanjer, Lys og varme, Billet mrk., En glad mand, Du får den kolde skulder af mig, Sønder Bouleward, Jeg sender mine tanker, Dagen går sin gang, Vær glad for hver dag du har, Rosa på bal, Som en drøm, Bjørnen vågner, Friheden flyver, Solveig min sommer sang, og så til slut på første halvleg som sædvanlig Ålefiskerens Vals.

Så var der pause og til kaffen fik vi et dejligt stykke Edelkringle, efter afrydning af bordene, blev der delt lotterigevinster ud og imens havde Ø. Larsen været rundt ved bordene og indsamlet melodi ønsker, som skulle synges efter pausen.

Så var vi klar til anden del af festen. Vi begyndte med: Vi skal gå hånd i hånd, Jeg er Zigøjner, Sorte Rudolf, Snevalsen, Vore allerbedste år, En dør til fantasien, Barndomstiden, Pigen og Søndenvinden, Når lysene tændes derhjemme, Love me tender, Fuglene letter mod vinden, Du er min øjesten, Som årene går, Der er lys i lygten, Fem røde roser, Oppe på bjerget, Man blir så glad når solen skinner, Glem ikke dine venner og så var klokken blevet 22,- og det var tid til afskedsverset og Skuld gammel wenskab.

Endnu en spilsammenaften var slut, og rigtig mange tak til alle der mødte frem, det være sig det store trofaste publikum, musikere, hjælpere, og lydmand, så noget af det vi gør, må da være det rigtige, selv om vi selvfølgelig ikke er fejlfrie hverken med serveringen eller musikken, men vi forsøge at gøre vores bedste.

Vi ses igen den 11 december 2017 til æbleskiver og klejner samme tid samme sted.

Stort novemberhilsen fra Anna Grethe

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

 

 

Vi ønsker tillykke med din 70 års fødselsdag onsdag den 8.11.2017. Samtidig siger vi tak for din store indsats i Sognegården, med at tilrettelægge vore spilsammenaftner og samle musikken med tromme og sang, og dit gode humør ikke at forglemme. 

Hilsen og tillykke

Feldborg-Hamonikaklub

-------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

Mandag den 16. oktober 2017.

Så kom vi til oktober måned også med masser af regn og blæst, men her i uge 42, hvor der er efterårsferie, viste vejret sig fra den pæne side med omkring 20 gr. og tørvejr, så det er rigtig dejligt for de mange, som holder ferie i denne uge.

Men tilbage på sporet og til Feldborg, hvor det jo var blevet den tredie mandag, og derfor var der selvfølgelig spilsammen i sognegården. Sikke en masser gæster der kom, ja vi var faktisk 161 alt ialt, af dem var der 22 musikere til at underholde det humørfyldte publikum, samt hjælperne og lydmanden til den praktiske del.

Jens havde lavet spillelisten: Som startede med : Du danske sommer jeg elsker dig, skønt du så ofte har sveget mig, (og det passer vist meget godt på denne sommer), videre til Esbjerg valsen, El Baion, Sømandens Hjemve, Jeg havde engang en båd, Kære lille Anna, Jeg vil ha` en blå ballon, På et tæppe, Gi mig min skat tilbage, Min hjemby, Aloha Oe, Så ser vi altid lyst på livet, Dans i fiskelejet, Sct. Bernhardsvals, Gi` en skærv til en fattig spillemand, En hel flaske rom, Mors øjne, og som altid var det Ålefiskerens vals, der sluttede første halvleg.

Så var der pause, og traditionen tro var der boller og æblekage til kaffen, og for os i køkkenet er det altid spændende at se, hvor mange kommer der, og slår det til, men det gik nu fint og der var nok til alle.Under kaffen gik Ø. Larsen rundt ved bordene og indsamlede melodiønsker, som der skulle synges i anden halvleg. Efter at lotteri gevinsterne var delt ud, og bordene var ryddet for kopper, var vi klar til ønskekoncerten.

Vi begyndte med en dejlig melodi: Fuglene letter mod vinden, derefter fulgte Solskin ombord, Lille sommerfugl, Der hvor roser aldrig dør, Livstræet, Blå viol, Musens sang, Fem røde roser, En lille ring af guld, Jeg vil bygge en verden, Vore allerbedste år, Love me tender, Texas gule rose, Rødkælkens sang, Visen om de 18 svaner, Oppe på bjerget, Så længe du er til, En dør til fantasien, og så var klokken næsten 22,- og det var tid at synge afskedsverset og Skuld gammel wenskab.

Endnu en dejlig aften var til ende, og derfor her på falderebet skal der lyde en stor tak til alle - gamle som nye fremmødte, det være sig publikummer, musikere, hjælpere og lydmand som er med til at gøre disse spilsammenaftner til noget særligt.

Så vi ses igen samme tid samme sted, nemlig den 20. november 2017

i Feldborg sognegård.

Oktober hilsen fra Anna Grethe.

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Mandag den 18.september 2017.

Så blev det september, og efter den regnvåde sommer så vi også stadig i denne måned langt efter sol og blå himmel. Derfor tog vi til Grækenland til den lille by Tolo ca. 100 km. fra Athen, og der fik vi høj sol,strand,vand og varme, temperaturen kom over de 30 gr. hver dag, og samtidig, i disse oplyste tider, fik vi meldinger om vejret i Danmark med regn og blæst, så det var rigtig dejligt at slutte sommeren der, det kan vi varmt anbefale.

Men tilbage til Feldborg Sognegård, og denne september spilsammenaften, der kom 150  gæster, (meget imponerende) af dem var der 18 musikere, lydmand og hjælperene til at klare det store fremmøde, og det gik lige som det skulle.

Erik havde lavet spillelisten: Og vi begyndte selvfølgelig med: Septembers himmel er så blå ( det skulle måske havde været grå)Derefter fulgte Avenuen, Den lille cafe ved havnen, I love you because, Tro håb og kærlighed, Du lille fugl på min rude, Så går min tanke hjem, Aldrig mer`må jeg se dig, Ingrids vals, Goddag og farvel, Norsk Brudevals, Nina kære Nina, Paradiso, Du og jeg blir til gamle folk engang, Sølvbryllupsvalsen, Hvem er det der banker, Så er det sommer i Danmark, Hvide rose fra Athen, og vi sluttede som sædvanlig første del med Ålefiskerens Vals.

Så var der kaffepause, og til kaffen var der et dejligt stykke krydderkage. I pausen gik Ø. Larsen som sædvanlig rundt ved bordene og indsamlede ønsker til melodier fra publikum, der skulle synges i næste halvleg. Efter uddeling af lotterigevinster og afrydning af kopper var der klar til næste del af festen.

Vi begyndte med: Rødkælkens sang, derefter fulgte Pigen og søndenvinden, Hjemmebrænderiet, Fem røde roser, Åben landskab, De nære ting, Violer til mor, Fuglene letter med vinden, Nyboders pris, Skamlingsbanken, Lykken er ikke gods eller guld, Perleporten, Texas gule rose, Solveig min sommersang, Dagen i dag, En dør til fantasien, Jeg vil bygge en verden, Visen om de 18 svaner, Vi skal gå hånd i hånd, og så var klokken blevet 22,- og det var tid til Afskedsverset og Skuld gammel wenskab.

En rigtig stor tak til alle, der var med til at køre denne aften igennem, tak til publikum for det store fremmøde og det gode humør, tak til musikerne for god underholdning, tak til lydmand og til alle de gode hjælpere, uden Jer ingen spilsammenaftner.

Vi ses igen i Feldborg Sognegård den 16.oktober, samme tid, samme sted.

Og så lige her på falderebet lidt reklame for Mejrup Træffet, som afholdes den 29-30 september 2017.

Træffet åbnes om fredag den 29.9 kl. 13.30, derefter vil der være skiftende Hamonikaklubber på scenen indtil KL. 18.45, hvorefter Kim Bernt fra Vejrum tager over og spiller god dansemusik indtil kl. 23,-.

Lørdag åbner træffet kl.10,- og indtil kl. 21,30- er der underholdning af forskellige harmonikaklubber.

Feldborg skal spille kl.18.00

Der er gratis sild til de første 200 gæster om lørdagen fra 11.30-12.30.,og der er muligheder for at købe drikkevarer og mad i baren hele dagen.

Så mød endelig op til et par hyggelige dage i Mejrup Fritidscenter.

Programmet kan ses på hjemmesiden : mejrupharmonikatraef.dk

Septemberhilsen fra Anna Grethe

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Mandag den 21.august 2017.

Ja så er ferien forbi og sikke et mærkeligt vejr, der har været denne sommer. Sjældent har vi fået så mange voldsomme regnbyger og set så lidt til solen. Det ses tydeligt, når man bevæger sig ude i landskabet,og hvor der normalt på denne årstid er nypløjede marker, er der rigtig meget korn, der ikke er høstet endnu, vi håber det lykkedes at få resten bjærget.

 Det med vejret kan vi jo ikke gøre anderledes, det kan vi kun snakke om, og det samme er jo det med spilsammen aftnerne, det bliver der jo heller ikke lavet om på.

Og det var så den tredie mandag og 156 gæster havde fundet vej til Feldborg sognegård. Af de fremmødte var der 21 spillemænd og kvinder, de frivillige hjælpere og lydmanden, som alle var parate og friske til at afvikle denne spilsammen aften.

Hans havde lavet spillelisten: Da august er høstmåned startede koncerten med: Nu er det længe siden, derefter fulgte Esbjerg Valsen (de havde jo lige været i Esbjerg), Jeg var skinsyg, En dejlig dag, Ridderen og den blinde pige, Sejlet foran masten, Jeg ved en lærkerede, Det er så skønt, Vildandens sang, Tre hvide duer, Der hvor roser aldrig dør, Den arbejdsløses sang, Johan på Sneppen, Når de lyse lærker synger over Danmark, Åh disse minder, Hej gamle ven, Bella Bella Mari, Sømanden og stjernen, og til slut inden pausen som sædvanlig Ålefiskerens vals.

Så var der kaffe og dertil fik vi et dejligt stykke Edelkringle, imens gik Ø. Larsen rundt ved bordene og indsamlede ønsker til melodier, der skulle spilles og synges efter pause.Efter afrydning af kopper blev der uddelt lotteri gevinster, og så var vi klar til anden halvleg af festen.

Vi startede med: En dør til fantasien, Fuglene letter mod vinden, Sømandens hjemve, Afmønstring, Violer til mor, Nu er det slut på en dejlig dag, Barndomstiden, Love me tender, Perleporten, Nyboders pris, Man blir så glad når solen skinner, Fiskepigens sang, Vi skal gå hånd i hånd, Lidt go musik, Dagen i dag, De nære ting, Fem røde roser, og et par andre gode sange.

Aftenen sluttede traditioen tro med afskedsverset og Skuld gammel wenskab.

Ja sikke en aften, rigtig mange tak til alle vore trofaste gæster, musikere og hjælpere, det er helt overvældende, at 156 mødte op sådan en almindelig mandag aften i august, og det håber vi selvfølgelig I fortsætte med, for så længe I møder op, kommer vi også.

Så til slut, vi ses næste gang, samme tid, samme sted, nemlig i Feldborg mandag den 18. september 2017.

Augusthilsen fra Anna Grethe

 

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------                      

                            Esbjerg festuge 2017

 

 

Selv om det er at gentage sig selv lidt, så er her alligevel en lille beretning fra Esbjerg festuge, som afholdes en uge her i august.Det betyder en masse musik og kulturindslag over hele byen og ikke mindst på havnen, hvor der blir spillet musik lige fra rock til harmonika samt en stor kunstudstilling i en masse containere som bliver opstillet i festugen.

Vi var som sædvanlig inviteret til at spille i Marineforeningen, som vi har gjort i en hel del år, men på grund af pladsmangel er vi ikke så mange, og det er også lidt fysisk krævende at spille i 7 timer.

Vejret er en vigtig faktor, da der jo er meget begrænset plads inde i teltet, er der stillet en masse borde op udenfor, som gerne skulle fyldes med folk, som vil sidde og nyde en øl eller andet og lytte til de goe gamle sange, som vi normal er garant for. Mange gæster kommer også lige og spørger, vil i spille den eller den, så gør vi jo det. Esbjerg valsen er selvfølgelig på op til flere ganne om dagen.

I år har sommeren været drilsk, og det var den også de 2 lørdage i festugen. Vi  startede mod Esbjerg første gang den 12.august lørdag formiddag i bil med silende regnvejr mod forruden.

Vi havde nemlig droppet camping i år, men da vi kom til Esbjerg klarede det op, og vi fik en fin dag med sol og masser af gæster på kajen.

Den 19 august skulle så igang igen, men denne gang fik vi ikke hel så fint vejr, det var bedst inde i teltet da det blæste, og der kom byger. Vi fik dog en stadigvæk en god dag, så det var en flok trætte men glade spillemænd, der pakkede sammen og drog hjemad først på aftenen.

En ting, der ikke havde forandret sig siden sidst, var den fine behandling vi får i Esjerg, der blir serveret smørrebrød og hjemmebagt drømmekage for os, så stor tak til Formand Hennig og alle hans hjælpere for det for det gode samarbejde, vi altid har om dette arrangement.

Vi har hørt i øresneglen, at vi bliver spurgt igen til næste år, så vi glæder os allerede.

Hilsen Erik

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                               Bindslev træf i uge 30 2017.

Søndag den 23.7 startede vi hjemmefra i silende regnvejr med det formål at komme til Bindslev og få forteltet op inden regnen nåede Nordjylland, men det våde vejr fulgte med hele vejen og vi måtte slå op i regnvejr, ligesom de fleste andre, der var ankommet, men så var vi da igang og klar til ugens program.

Mandag var det atter regnvejr men om eftermiddagen blev det fint vejr så optimismen bredte sig atter på pladsen, så der var tid til, køreture, råhygge, snak, en enkelt øl og et par glas vin og lidt samspil.

Tirsdag skinnede solen fra en skyfri himmel, og vi valgte at cykle en tur til havet ved Tversted, og hjemvejen gennem skoven ved søerne, en rigtig fin tur, så vi kunne samle appetit til aftenens fællesspisning i containeren, hvor Frede havde sørget for wiener-schnitzel til 25 personer, de fleste kom fra Feldborg klubben og Vestkystens spillemænd. Efter spisningen ville der være musik og sang ,hvor alle var velkommen til at komme og deltage i underholdningen resten af aftenen.

Ja sikke en aften, som vi vil gentage til næste år, samme tid samme sted.

Onsdag var det også fint vejr, og folk hyggede sig med samspil, en god frokost, læsning, afslapning, cykelture m.m.

Så kom vi til onsdag aften, hvor vi var nogle, der havde købt billet til Kandis, og vi deltog også i spisningen, inden de kom på scenen.

 

De startede som sædvanlig med En lille ring af guld og derefter gik det bare derudaf, der var en fantastisk aften, men desværre kunne der godt have været dobbelt så mange i teltet, og det var da lidt en skam, at så mange gik glip af en forrygende aften. Håber dog de kommer igen næste år.

Kandis sluttede under stor bifald med For Evigt

Torsdag var jo dagen, hvor der skulle øves med de forskellige orkestre, så man var klar til at komme på scenen fredag og lørdag, og så var der jo også fortræf torsdag aften, hvor der var forskelllige grupper som  skulle spille. Gunnar fra Midt i Ugen havde samlet et hold som bestod af Vestenkystens spillemænd, Preben fra Vindstyrke 15, Kurt fra Vindstyrke 15, og Jens, Egon og Erik fra Feldborg, og selvfølgelig Gunnar selv. Hele denne gruppe kaldte han for Nord og Vestjyderne. De spillede kl. 21.30, dansegulvet var fyldt, og de kom godt fra deres program.

Fredag traditionen tro startede selve træffet, med åbningstalen af borgmesteren, samspil og sangen Dejlig er sommernatten. Derefter gik musikken i gang på de 2 scener, hver gruppe var tildelt en spilletid på en 1/2 time. Feldborg Harmonikaklub skulle spille på scene C kl. 17. De startede med Nyboders pris, Sommer sommer,Glem ikke dine venner, Sommernat i Froland, og mange flere gode melodier, og de sluttede som altid med Ålefiskerens Vals, flot forspillet af Egon, og de fyldte som sædvanlig dansegulvet.

 

Samme aften skulle Erik slå på trommer sammen med No Name, da Niels fra Kun for sjov havde sammensat en stor gruppe som bestod dels af Vestenkystens Hamonikaspillere, og flere af hans træfnaboer. De gjorde det også godt,og danselysten var stor.

Vestkystens spillemænd med Torben på trommer spillede på scene C kl. 20,-og det kom de som sædvanlig rigtig godt fra og igen fyldte de dansegulvet.

Early Birds( et stort hold sammensat af Niels og Irene) spillede kl. 22.30 og Erik slog på trommer for gruppen, også rigtig god musik, efter disse skulle Sveriges Cultband på scenen, men vi ventede med at se dem til om lørdagen, da det på dette tidspunkt var meget koldt og det trak ind i teltet, så godnat til fredag aften.

Lørdag var det regnvejr og derfor var der ingen musikoptog fra pladsen og ned til torvet, som der ellers er tradition for, det var en skam for Bindslev by, da der er stor torvedag med alverdens boder. Så der manglende folk både til at spille og til at handle. Ærlig med det vejr.Lørdag eftermiddag røg der mange fortelte ned, da vejret klarede op og der kom blæst og sol. Rigtig dejligt.Kl. 16,- var Sveriges Cultband atter på scenen i A teltet og det var en forryngende koncert og sikke en energi de brugte under showet.

Lørdag aften var der også et fint program Erik slog på trommer for Jan Weje på Scene C. Jan havde sammensat et viseprogram med kendte og ukendte viser, og det var meget forfriskende og lidt usædvanlig men godt.

På scene A så vi Midt i ugen hvor Gunnar spiller, godt musik og med dansegulvet fyldt, derefter et ungt hold #Det bette Danseband# lidt anderledes men faktisk godt. Herr Fåkress musikanter fra Sverige sluttede aftenen med godt musik og de fik stor bifald og ekstra nummer.

Ja det var så Bindslev træffet set med vore øjne, et rigtigt godt træf, som vi glæder os til at besøge hvert år, vi har der været hvert år siden 1994 altså 23 gange, og vi håber selvfølgelig det fortsætter.

Lidt kritik ikke bare fra os, men mange andre. Der er for koldt i teltene om aftenen, det trækker og det skyldes, at teltet ikke er spændt sammen særlig bag baren i højre side, men også ved de to indgange, det må da kunne gøres lidt bedre, også så brand myndighederne kan godkende det. Det må da give for lidt omsætning, når folk fryser og kun drikker kaffe, det er jo ikke alle der danser, men istedet gerne også vil nyde musikken mellem dansen.

Men ellers et godt træf.

Søndag kørte vi hjem.

Træfhilsen fra Anna Grethe og Feldborg Harmonikaklub

P.s. Jeg lægger lige billeder i fotoalbummet fra Bindslev 2017

Mandag den 19.juni 2017.

Så blev det den tredie mandag her i juni mdr. og aldrig har det været så varmt vejr omkring 28 gr., så der var sved på panden både blandt det veloplagte publikum, musikerne og hjælperne her i Feldborg. 134 mødte op til denne spilsammen aften, på trods af vi havde stor konkurrence fra studenterfesterne, ud af de fremmødte var der 16 spillemænd og kvinder til at underholde os denne lune aften.

Dorthe havde lavet spillelisten, og da det snart var Sct. Hans, startede vi selvfølgelig med Midsommervisen, dernæst fulgte Liljekonvallens farvel, Jeg sender dig et brev med små violer, Heksedansen( hun er måske på vej til Blocksbjerg). Solveig min Sommersang, Firetoget til Nashville, Min Hjemby, Sdr. Bouleward, Den gamle redningsbåd, Bal i Ballerup, En glad mand som mig, Jeg var Skinsyg, Lille sommerfugl, Pigerne ud i Spanien, Venner som jer, En dør på klem, Sommer sommer, og traditionen tro sluttede første halvleg med Ålefiskerens Vals.

Så var der kaffepause, og til kaffen var der et dejligt stykke kringle. Imens gik Ø. Larsen som sædvanlig rundt ved bordene og indsamlede ønsker til sange, der skulle synges i anden halvleg. Efter afrydning af bordene var der lotteri og uddeling af gevinster, og så var klokken 21 og vi var klar til at tage fat på ønskekoncerten.

Vi startede med. Vi skal gå hånd i hånd, Solveig min sommersang ( God melodi var også med i første halvleg),Texas gule rose, Skomager Anton, Fuglene letter mod vinden, Du er min øjesten, Glem ikke dine venner, Fem røde roser, Visen om de atten svaner, Man blir så glad, Jeg er Zigøjner, Alperosen, Du og jeg vil altid være venner, Vore allerbedste år, Love me tender, Dagen i dag, De nære ting, ja sikke en masse dejlige melodier, og vi sluttede selvfølgelig med afskedsverset og Skuld gammel wenskab.

Tiden flyver afsted, og der er allerede gået et halvt år af 2017, og når vi ser tilbage, er de mørke skyer som truede sidst på året i 2016 lettet, for det er jo gået rigtig godt her i 2017. Det skyldnes den store opbakning, vi har mødt fra publikums side både fra gamle som nye, der trofast kommer fra nær og fjern, stor tak skal I have for det.

Også tak til alle musikerne, lydmand og hjælperne uden Jer ingen spilsammenaftner.

Så holder vi jo ferie i Juli, og derfor er der ingen sammenkomst i denne måned, men vi er jo som sædvanlig at træffe i Bindslev i uge 30, hvor vi skal spille på scene C. kl. 17.-fredag den 28.

Men rigtig god ferie til alle og vi ses jo selvfølgelig den 21. august i Feldborg samme tid samme sted.

Sommerhilsen fra Anna Grethe 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 Igen i år var vi til træf i Ø. Jølby, vejret var ikke så værst, det var som det danske vejr i maj jo er, og det var som sædvanlig gode pladser, vi fik tildelt, hvor alt fungerede perfekt, strøm, badeforhold, lyd i hallen og udvalg af mad og drikke.

Feldborg med venner var meldt til at spille lørdag eftermiddag. Vennerne bestod af Vestkystens spillemænd, Gunnar fra Hjørring, Erik på bas, så det var en stor solid gruppe, der kom på scenen og fyldte dansegulvet til de muntre musiknumre.

Et rigtig godt træf, så vi ses igen til næste år.

hilsen fra Anna Grethe og Erik fra Feldborg Harmonikaklub

 --------------------------------------------------------------------------------------

Mandag den 15.maj 2017:

Så blev det den tredie mandag her i maj, og det var atter spilsammentid i Feldborg Sognegård, men inden da var der mange, der først skulle have overstået konfirmationer, og så har det også været Mors dag, og Dorthe og Hans havde lige fået den sødseste nye lille puddelhvalp Fie, så der havde været nok at beskæftige sig med, men - men alligevel har der været tid til andet og 164  personer kom til Feldborg. Det var vildt godt og iblandt de fremmødte publikummer var der 19 spillemænd og kvinder og så selvfølgelig alle hjælpere, så det tegnede sig til at blive en fin aften.

Jens havde lavet spillelisten: Som begyndte med En dag i maj, dernæst fulgte-- Alle sømænd er glade for piger, Bella Bella Mari, Billy Briants Cafe, Brænd mine breve, Dans i fiskelejet, Du spørger min dreng, En hel flaske rom, Er det alt for længe siden, En dør til fantasien, Flyv prinsesse, Fru Madsen, Dàngleterre, Hver gang jeg kommer i havn, Jeg Kan ikke få armene ned, Jeg sender dig et brev med små violer, Kære lille Anna, Lille kammerat, Man blir så glad når solen skinner, og som afslutning inden pausen, som sædvanlig Ålefiskerens Vals.

Så var der kaffe og dertil et dejligt stykke kage fra Edels fabrik, musikønsker til næste del af festen blev indsamlet af Ø. Larsen, afrydning af kopper, og så var der lotteri, som var blevet meget forenklet og nem at overskue, så det gik hurtigt og smertefrit.

Så var der klar til andel halvleg og derved musikønsker fra publikum.

Vi startede med Heksedansen (med lidt ridser i lakken), derefter fulgte Alperosen ( med de mange vers), (så en dejlig melodi synes jeg), Fuglene letter mod vinden, og derefter en perlerække af melodier--, Skomager Anton, Dejlig er sommernatten, Hele ugen alene. Fem røde roser, Perleporten, Nyboders pris, Når jeg står ved en bar, Afmønstring, Man blir så glad, Rødkælkens sang, Jeg er Zigøjner, Solveig min sommersang.

Så var klokken blevet næsten 22,- og det var tid til afskedsverset og Skuld gammel wenskab og endnu en dejlig aften var forbi.

Stor tak her fra klubben til alle de dejlige spillemænd og kvinder, til publikum, Edel, lydmand og hjælpere der så trofast støtter os på disse aftner, uden dem ingen spilsammen arrangementer.

Som I kan se på vores Hjemmeside har vi her den 8. maj passeret de 100.000 som har fulgt os igennem de 3 år siden har eksisteret, det er vi rigtig stolte af og  mange tak til alle vore trofaste læsere.

Så på gensyn igen den 19. juni samme tid samme sted.

Lige her på falderebet, så er der jo Harmonika træf i Ø.Jølby på Mors den 18-19 og 20 maj, og Feldborg med Venner er på scenen lørdag den 20.maj kl.16.30.Der er også mange andre der spiller på træffet, så hvis I har tid, lyst og vejen falder forbi, er der mulighed for både mad og drikke og lystig dansemusik. Så vi ses måske.

Til mors dag fik jeg en vældig smuk BUKET af min datter, så den deler jeg lige med Jer.

Hilsen Anna Grethe:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

                              100.000 besøg på hjemmesiden:

Den 8.maj kl. 16.20 passerede vi 100.000 stk.besøg her på vores hjemmeside. Vi synes jo selv det er fantastisk at så mange følger os, så derfor siger vi tusind tak til de mange trofaste læsere.

Stort maj-hilsen fra Feldborg Harmonikaklub.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

                Så er der 15 års fødselsdag i Feldborg Harmonikaklub.

Mandag den 17.april 2017

Ja, så er vi blevet et år ældre som klub, og da det var den tredie mandag i April, var vi klar til spilsammen i Sognegården.

Og en rigtig stor overraskelse, sikke mange der mødte op denne kolde april aften 180 gæster, der kom fra nær og fjern ja endda helt fra Randers og Århus var der publikum, og også et par unge teenager piger fra Sunds, ifølge med bedsteforældre var til stede, og det var en stor fornøjelse, at se hvordan de smilende sang med på de gamle sange. Efterfølgende har vi fået at vide at det var en gave fra dem til deres bedstefar, som blev 80 år.

 Af de fremmødte publikummer var der 18 spillemænd og kvinder og så de sædvanlige trofaste hjælpere til at bære denne aften igennem.

Erik havde lavet spillelisten: og da det efter kalenderen var forår, startede vi med: Den gamle skærslippers forårssang, derefter fulgte Nyboders pris, Den lille cafe ved havnen, Jeg sender mine tanker, Vær glad for hver dag du har, Lille fregnede Louise, Blue Hawaii, Når det blomstrer i Hardanger, Kun med dig, Skræddervisen, Goodnight my love, Aldrig mer må jeg se dig, Gi en skærv til en fattig spillemand, Sail along silvery moon, Drømmen om Elin, Musik i gården, Hvide roser fra Athen, Den gyldne saxofon, og til sidst sluttede første halvleg med Ålefiskerens sang.

Og så var der kaffepause og i anledning af fødselsdagen var der til kaffen, boller og lagkage som traditionen forskriver, efter afrydning af bordene var der lotteri og uddeling af gevinster( Da vi havde købt en ny type kuponer, som vi ikke kendte, kom det ikke til at gå uden problemer med uddelingen, og det undskylder vi meget, og vil selvfølgelig få rettet op på dette til næste gang, så publikum og vi er tilfredse  med forløbet). Under alt dette havde Ø. Larsen gået rundt ved bordene og indsamlet ønsker til den næste del af festen, hvor det er publikum, der bestemmer, hvad der skal synges.

Så anden halvleg startede med: Rødkælkens sang, Kald det kærlighed, Sømandens hjemve, Tak for gode som for onde år, Jeg elsker den gamle, Fuglene letter mod vinden, Se nu danser Bedstefar, Man blir så glad når solen skinner, De nære ting, Træskovalsen, Afmønstring, Fregatten Jylland, Love me tender, Du er min øjesten, og så var klokken desværre blevet 22,- og så var der et forslag om, at vi skulle synge fødselsdagssang for Feldborg Harmonikaklub og derefter var det så tid til afskedsverset og Skuld gammel wenskab.

En dejlig aften var slut, tak til et muntert publikum der så talrigt mødte op gamle som nye, tak til alle de gode musikere, som skabte denne forrygende aften, og tak til alle hjæpere og lydmand for den store indsats. 

Så vi ses næste gang den 15. maj samme tid samme sted.

Så på gensyn i Feldborg Sognegård.

Hilsen fra Anna Grethe.

P.s. Jeg lægger lige billeder fra fødselsdagsfesten i foto albummet for 2017.

----------------------------------------------------------------------------------        

                                           er foråret endelig på vej.

 Så  blev det den 20. marts og vi var fremme ved den tredie mandag og det var tid til spilsammen i Feldborg sognegårď. Og sikke mange der mødte frem 152 personer deriblandt var der 17 spillemænd og  kvinder og så selvfølgelig alle hjælpere, som var parate til at underholde og hjæpe de næste 3 timer.

Hans havde lavet spillelisten. Og vi startede med Hallo godmorgen, Malaika, Isabella, Nina kære Nina, Den sidste ting jeg vil, Vestkystens Vals, Sig ikke nej, Nul øl nul vin, Paradiso, To mennesker på en strand, Du spørger min dreng, Hej gamle ven, Sommer Sommer, Kald det kærlighed, I den gamle kastanje alle, Den lille sigøjner, Flyv  lille fugl,  Alle er vi sømænd og så til sidst Ålefiskerens Vals og det var  så  første  halvleg.

Så var der pause hvor vi serverede kaffe med et dejligt stykke af Edels kringle,indsamling af  melodi ønsker efter Ø Larsens liste til anden halvdel, uddeling af lotterigevinster afrydning af bordene og så var vi klar til den næste del af festen. 

Vi begyndte med, Du og jeg, Perleporten, Hils fra mig derhjemme, Søren Bramfris Lærkesang, Sommernat I Froland, Fuglene letter mod vinden, Du lille svale, Når lysene tændes derhjemme, Fem røde roser, Alperosen, Så længe du er til, Lykkeskoen, Skamlingbanken, Sømandens våde grav, Den gamle smedje, og så var klokken næsten 22 og det var tid til afskedsverset og Skuld gammel venskab og det var endnu en dejlig munter aften i godt selskab.

Tak til alle som mødte frem såvel gamle som nye ansigter det være sig publikummer, musikere, hjælpere og lydmand.

Og vi ses jo næste gang den 17 april, da har vi 15 års fødselsdag, hvor vi traditionen tro serverer lagkage og boller.

Og det er selvfølgelig I Feldborg Sognegård samme tid samme sted. 

Stort solskinshilsen fra 

ERIK OG ANNA GRETHE 

COSTA DEL SOL 

---------------------------------------------------------------------------------------

Mandag den 20. februar 2017:

Så er vi næsten kommet igennem vinteren og vi går mod lyse tider, og lige hjemkommet fra Tenerife med dejligt vejr, er vi atter friske til at tage fat på resten af februar og klar til spilsammenaften i Feldborg.

Der kom 134 gæster til Sognegården, der iblandt var 17 spillemænd og kvinder, lydmand og hjælpere, så det var rigtigt fint, at så mange kom og bakkede op om denne spilsammenaften, selv om det var lidt mørkt og regnfuldt men heldigvis +grader.

Dorthe havde lavet spillelisten: Som bar præg af, at det snart var forår.Vi startede med: Blomstrende kastanjer, Min hjemby, En glad mand som mig, Jeg kan ikke få armene ned, Bal i Ballerup, Den arbejdsløses sang, Vil du danse med mig, Han var trods alt deres dreng, Østersøens perle, Johan på snippen, Vi vil mødes en aften som denne, Tro håb og kærlighed, Man skal aldrig sige aldrig, Mariehønen, Snevalsen, Jeg går langs fjorden, Veras vinterven, og til sidst sluttede 1. halvleg med Alefiskerens vals.

Så var der kaffe og et dejligt stykke krydderkage, derefter ønsker til sange indsamlet af Ø. Larsen til sidste del af festen, afrydning af bordene og uddeling af lotterigevinster, og så var vi klar anden halvleg.

Ø. Larsens liste startede med: Rødkælkens sang flot synget af Dorthe, derefter fulgte Nyboders pris, Hjemmebrænderiet, Når lysene tændes, Man blir så glad, O Marie a vil hjem, Nordsøbølger, Fem roser roser, Jeg víl vente ved telefonen, Musens sang, Sømandens hjemve, Alperosen, Den gamle skærslippers forårssang, Fiskepigens sang, Tak for gode som for onde år.Der er lys i lygten, og så var klokken næsten 22,- og det var tid til afskedsverset og Skuld gammel wenskab.

Endnu en dejlig aften var sluttet og stor tak til alle fremmødte- publikummer, lydmand, Edel og hjælpere, fordi I altid så trofast bakker op om disse spilsammenaftner.

Vi gensyn igen den 20. marts samme tid samme sted.

Hilsen fra Anna Grethe

--------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Mandag den 16.Januar 2017:

Feldborg-Harmonikaklub ønsker alle et rigtigt godt nytår og mange tak for 2016. Samtidig kan vi bekræfte, at vi har fået tilsagn fra bestyrelsen for Sognegården, om at fortsætte som hidtil efter det samme koncept, som vi plejer til vore spilsammenaftner, og det var jo en rigtig god oplysning.

Og så til noget helt andet: Else og Jens kunne lørdag den 14. januar fejre deres guldbryllup og klubben vil derfor ønske Jer hjertelig tillykke med dagen og alt godt fremover og samtidig sige tak for den store indsats I gør i Feldborg.

Bare rolig Else jeg skal nok undlade et foto.

Mandag aften, hvor den første spilsammen aften skulle løbe af stablen, var vi som sædvanlig spændte på, hvormange der ville komme, da vi jo som altid i januar måned har skarp konkurrence fra håndbold og vejret. 128 mødte frem selv om temp. viste minus 8 gr. deriblandt var der 12 spillemænd og kvinder og så selvfølgelig alle vore hjælpere.

Jens havde lavet spillelisten: Der startede med Lidt go`musik, Aloha Oe, Bella Bella Mari, Billy Bryands cafe, Danse med dig ind i lykken. Den lille cafe, En lille ring af guld, Esbjerg Valsen, Firetoget fra Nashville, Gi en skærv til en fattig spillemand, Sejlet foran masten, Lille kammerat, Pigerne i Småland, Smilende Susi, El Baion og mange flere muntre melodier, og traditionen tro sluttede vi med Ålefiskerens Vals.

 Så var det tid til kaffe og et dejligt stykke kringle, ønsker efter Ø. Larsens liste til anden halvdel af showet, afrydning af bordene uddeling af lotterigevinster, og så var vi klar:

De indsamlede ønsker startede med: Fuglene letter mod vinden, Velkommen til Vestjylland, Imellem Esbjerg og Fanø, Snevalsen, Send en hilsen hjem med en buket violer, Violer til mor, Barndomstiden, Fem røde roser, Skomager Anten, Så går min tanke hjem, Du og jeg vil altid være venner, Perleporten, Rødkælkens sang.Så var klokken næsten 22,- og det var tid til afskedsverset og Skuld gammel wenskab og endnu en dejlig aften var til ende.

Til slut vil vil sige mange tak for det store fremmøde af vort trofaste publikum, musikere, lydmand og hjælpere til denne aften, uden dem ingen spilsammenaften.Så vi ses bare næste gang den 20. februar samme tid samme sted.

Hilsen fra Anna Grethe.

Så fejes skidtet ud fra 2017

Nyeste kommentarer

12.11 | 07:20

Husk nodestativ. Ikke til noder, da vi mest spiller gehør, men for at...

18.10 | 06:11

Tak for de smukke ord. Hilsen Erik

17.10 | 17:19

Sikke dejlige sange