Nyheder 2020

Året der gik.

Så blev det december 2020 og lige et tilbageblik på året, som snart rinder ud.

Vi startede med samspil i januar og februar måned, som vi plejede at gøre. Vi havde godt nok hørt om en influenza fra Kina, som var meget smitsom, men det var jo så langt væk så det var der ikke nogen der tog  særlig hensyn til, indtil at skituristerne kom hjem fra Østrig og Italien med smitten.

Den 11 marts blev Danmark så lukket ned og grænserne blev lukket, for at begrænse den store katastrofe, det ville kunne få for vort sundhedsvæsen. hvis det hele kom ud af kontrol. Daglig så vi frygtelige billeder fra Italien, Spanien og USA og alvoren gik vist op for os alle.

Selv om vi brokkede os over forholdene, hvor håndsprit og afstand var en del af vores hverdag, så var vi indstillet på at gøre en indsats, da det var sommeren, vi gik imøde, og det viste sig også at det hjalp, og smitten kom ned på et niveau, der kunne håndteres. Samtidig skal vi huske på, at sitiuationen var den samme over hele verden.

Vi kunne ikke gøre, som vi plejede ingen sammenkomster, ingen musik eller fester og ingen rejser, så det var rigtig øv.

Da vi kom til omkring juli måned blev der åbnet delvis op for landene igen, vi kunne godt samles igen med god afstand og håndsprit, og der kunne også rejses til nogle få lande med lavt smittetal, så nu følte vi, at det gik mod lysere tider, og vi var da også i gang med overvejelse om at åbne Feldborgs spilsammen igen i august. Men efter den rimelige gode sommer og mange udendørs arrangermenter begyndte smitten at stige igen ganske langsom og vi var igang med anden bølge og det sidste nye tiltag var, at vi skulle gå med mundbind i offentlige rum.

Da vi kom ind i oktober steg smitten uge for uge og vi var tilbage ved et forsamingsforbud på 10 personer og da var det gået op for alle, at anden bølge med Coronaen var i fuld gang over hele verden, det var dystre udsigter samtidig var det vinteren vi gik imøde.

I november blev så alle Danmarks mink aflivet. og dermed et helt erhverv blev nedlagt. Der havde vist sig stor smitte fra mink til mennesker. Om det var det rigtige, at gøre finder vi aldrig ud af, men håndteringen af de døde mink i massegraverne var den forkerte beslutning, og vi håber, at de bliver gravet op igen her først i 2021, så det ikke bliver et nyt høfde 42.

Her står vi så 1 uge før jul over med over 4000 smittede bare i dag, og nedlukket over hele linien fra jul og til efter nytår, på nær supermarkeder og apoteker.

Som Margrethe Vestager så rigtig sagde, da hun skulle nævne et tillægsord som kendetegne året 2020 " TRÆLS".

Lidt optimistist at vaccinen er lige på trapperne, og at det går rimelig for Danmarks håndboldkvinder.

Det var så et samlet billede af året 2020, men vi håber, at 2021 bliver, så vi atter kom samles til spilsammen.

Glædelig jul og rigtig godt nytår til Jer allesammen

Ønsker Anna Grethe på vegne af Feldborg Harmonikaklub:

Vi ses i 2021:

Lige en stor tak til alle vore trofaste følgere, vi har her på hjemmesiden. Jeg kan se, at der hver dag er over 100 personer, der ser siden.

Samtidig en rigtig glædelig jul og et godt nytår til alle jer, der kommer til Feldborg.

En særlig tak til Jer, der har tænkt på os og spurgt til vores velbefindende, da Både Erik og jeg har været ramt af Corona siden den 1. december 2020.

Hvor vi er blevet smittet ved vi ikke, for vi syntes, vi har passet rigtig godt på os selv.

Vi har det lidt bedre nu, men det har været rigtig slemt, særlig Erik har været hårdt ramt, så selv om vi p.t. er symptomfrie, har vi valgt at holde jul alene her i Hvam.

Vi er ovre det værste, men trætheden sidder godt fast i systemet, og vi glæder os til at kommer på den anden side.

Rigtig glædelig jul og godt nytår fra:

Erik og Anna Grethe

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Svend Nielsen med sin harmonika.

Anna og Svend Nielsen:

Vor ven harmonikaspiller Svend Nielsen sov stille ind den 25. november 2020. Samtidig har vi erfaret at hans hustru Anna døde den 9. november 2020.

Anna og Svend var nogle af vore aller trofaste gæster igennem alle årene, når vi var samlet i Feldborg til spilsammen den tredie mandag i hver måned. Svend med harmonikaen, og et lunt glimt i øjet, og en kompliment og en krammer til damerne. Anna som publikum ved stambordet helt oppe foran. Intet kunne holde dem hjemme fra disse sammenkomster hverken fødselsdage eller bryllupsdage, hvis de faldt på den tredie mandag.

De fulgtes altid ad i livet, og næsten også i døden.

De vil blive savnet af alle os fra Feldborg Harmonikaklub.

Æret være Anna og Svend Nielsens minde.

På vegne af Feldborg Harmonikaklub.

Anna Grethe.

-----------------------------------------------------------------------------

Nu falmer skoven.

November 2020:

Så blev det november med blæst og regn, og nu er de fleste blade forsvunden fra træerne, så efterhånden bliver det et trist syn at se ud af vinduerne, og det er næsten lige så ørkesløs som corona situationen er p.t.

Ligeledes vil det også være dejlig at få præsidentvalget i USA og Trump overstået, og forhåbentlig får de også styr på sexsismen og krænkerne her i Danmark.

Vi er jo gået glip af en masse oplevelser her i 2020, og i Feldborg har vi ikke været samlet til spilsammen siden i februar måned, så der blev hverken lagkage til fødselsdagen eller æblekage, som vi plejer at få i oktober.

Men det bliver bedre i 2021, og vi er parate til en frisk start.

Lige til sidst en hjertelig tillykke til et par af vore trofaste gæster Karen og Jørgen Brødbæk fra Haderup, som har haft guldbryllup her den 24. oktober. Jeg sender dem lige 5 røde roser. ( Karens Ønskemelodi.)

Kan I alle have det rigtig godt og på gensyn.

Jeg skriver igen inden jul.

Novemberhilsen fra Anna Grethe.

----------------------------------------------------------

Aften stemming ved stranden på Kreta.

Dejlig ferie på Kreta:

Da Grækenland jo er een af de få lande, man kan rejse til, vovede vi pelsen og bestilte en rejse til Kreta, hvor vi forøvrigt har været mange gange.

Efter en del besvær med at få indrejse dokumentet udfyldt, lykkedes det os at flyve fra Aalborg den 29. august.

Vi var spændte på, hvad vi kom ned til. Men bortset fra vi skulle gå med mundbind i forretninger og på gaden var alt ok.

Vi boede på et hyggelig lille hotel som hed Elma, værtsparret var meget venlige, og der var ingen mundbind krav.

Vejret var perfekt omkring 35 gr. i skyggen så vi tilbragte vores tid på stranden om dagen, og om aftenen gik vi så ud for at spise.

Alle var flinke og meget serviceminede, men de manglede i høj grad turister. Mange hoteller, strandbarer, og restauranter var allerede lukket ned inden sæsonen var slut. Så der var god plads alle steder.

Alle vi snakkede med var meget bekymret for fremtiden og  for deres levebrød, og vi kunne godt se, at der snart skulle forandring til, hvis de skulle overleve. De var virkelig hårdt ramt, da turrismen jo som sagt, er hvad de flester direkte eller inddirekte lever af.

Vi havde en rigtig delig uge og mødte mange venlige mennesker, så det var et godt afbræk her i denne stille tid.

Efter hjemkomsten lod vi at frivillig corona teste. Resultatet var negativ som forventet, da selve Kreta øen jo faktisk ingen smittede har.

Kretahilsen fra Erik og Anna Grethe.

----------------------------------------------------------

Hans fylder 75 år.

Hjertelig tillykke Hans med din 75 års fødselsdag.

Vor guitarist og sanger i Feldborg harmonikaklub fylder 75 år torsdag den 30.juli 2020: 

Stort tillykke her fra klubben og tak for den store indsats du yder, når vi er sammen til vore arrangementer.

Det er altid en fornøjelse at være i dit selskab, da du altid møder op med godt humør og er vel forberedt. Samtidig har du en positiv indstilling til at få tingene til at glide, så det hele er i orden.

Som vi gerne vil gentage, så er du en stor gevinst for os alle i klubben og vi ses forhåbentlig engang i Feldborg efter Coronaen.

Rigtig god dag til dig og familien.

Fødselsdaghilsen fra Feldborg Harmonikaklub.

-----------------------------------------------------------------------------

Koncert på Aakanden i Skive:

Søndag den 19. juli 2020 var vi til en fin koncert på kulturbåden i Skive, hvor en trio bestående af Alex fra Rumænien på klarinet, Iben fra Skive på fløjte og med sang og Kristian Rusbjerg på harmonika. De underholdt os i alle gener lige fra Rumænsk folkemusik, svenske valse, operetter, fransk musik og masser af viser.

Synd at der var så få publikummer til at høre på de dygtige musikere.

En rigtig hyggelig eftermiddag her i begyndelse af uge 30, hvor vi jo førhen altid satte kursen mod nord til Bindslev.

Hilsen fra Anna Grethe

-----------------------------------------------------------------------------

Rigtig god sommer:

Søndag den 5.7.2020 kl.9,00 passerede vi 200.000 besøg her på Feldborg Harmonikas Hjemmeside. Det er dejligt, og det glæder os, at vi har så mange trofaste følgere og bliv endelig ved med det, for engang vender vi tilbage til normale tilstande.

Jeg kan se, det er 7 år siden, vi oprettede denne hjemmeside.

Vi håber, at vi kan starte igen i august, men vi ved endnu ikke, om det er muligt, da der p.t. skal holdes mere afstand, når der skal synges.

Men det finder vi ud af, når vi er kommet til august mdr.

Kan I have en god sommer og pas rigtig godt på Jer selv, til vi ses igen.

Julihilsen fra Anna Grethe

----------------------------------------------------------------------------- 

Hjertelig tillykke Dorthe med din 75 års fødselsdag.

Vor søde harmonikaspiller og sangerinde Dorthe i Feldborg Harmonikaklub kan i dag fejre sin 75 års fødselsdag.

Dorthe har været medlem af klubben lige fra starten i 2002, og  hun har altid været et stort aktiv for Feldborg, med sit smilende væsen og sin humoristiske sans.

Vi husker, når du optrådte med skets i den muntre genre pludselig og ganske uventet var du på, og fik latteren til at rulle.

Og ingen kan som dig synge Rødkælkens Sang, så der er stille i salen blandt publikum.

Mange tak for hjælsomhed og for din måde at være på.

Rigtig god fødselsdag og vi ses forhåbentlig til august.

Hjertelig tillykke fra Feldborg Harmonikaklub, vi håber, du får en dejlig fødselsdag.

---------------------------------------------------------

En cykeltur:

Da vi jo ikke hverken rejser eller kommer til musik arrangementer her i disse Corona tider, må vi jo udfylde tiden med noget andet, som ikke er forbudt.

Så derfor tager vi cyklerne frem, og vi behøver ikke at køre særlig langt, inden vi støder på en rigtig flot blomstrende rapsmark lige her rundt i svinget, og det vil jeg lige dele med Jer.

Et dejligt syn som lige får humøret stiger et par grader.

-----------------------------------------------------------------------------

Senere kom vi så forbi en indhegning med får og bitte små lam, som også rigtig nød det gode vejr og det grønne græs.

------------------------------

Også hestene var kommet ud i det gode forårsvejr, det var et vældig flot syn at skue.

Med disse foto vil jeg sige, at der også er mange skønne ting at glæde sig over i disse Corona tider, og om ikke andet, så går livet jo heldigvis videre, og vi tilpasser os den hverdag, vi har.

Men alligevel glæder vi os rigtig meget til, at dette er overstået, så vi kan vende tilbage til tiden før Coronaen forandrede verden.

Til alle Jer trofaste læsere, som følger os på hjemmesiden, kan I have en rigtig god sommer, og vi ses igen.

Som I kan se, har vi jo været tvunget til at aflyse vore spilsammenaftner i Feldborg Sognegård, men vi håber rigtig meget, at vi må åbne igen til august.

Majhilsen fra Anna Grethe:

------------------------------------------------------------------------------

Ingerlise og Hans har Guldbryllup den 25.4.2020

Hjertelig med Guldbrylluppet Ingerlise og Hans:

Vor Guitarist og Sanger i Feldborg Harmonikaklub kan sammen med sin kone fejre 50 års bryllupsdag, lørdag den 25. april 2020.

Tillykke til Jer begge to, og særlig til dig Hans, vil vi gerne sige dig tusind tak for det store arbejde, du har med at få musikken til at glide ved vore spilsammenaftner og de andre arrangementer, hvor vi deltager.

Du er en stor gevinst for klubben med din dygtighed, dit gode humør og behagelige måde at være på.

Vi håber vort samarbejde fortsætter mange år endnu.

Rigtig god dag på lørdag.

Guldbryllupshilsen fra Feldborg Harmonikaklub:

------------------------------------------------------------------------------

Vor lydmand Torben fylder 60 år den 25.4.2020

Hjertelig tillykke Torben med din 60 års fødselsdag:

Vor lydmand i Feldborg Harmonikaklub fylder 60 år lørdag den 25.april 2020.

Stort tillykke her fra Klubben, og tak for dit altid gode humør og positive indstilling til tingene, også når der er problemer, der skal løses. Mange gange kommer du direkte fra dit arbejde, hvor du har haft rigtig travlt, for at nå at komme til Feldborg og indstille og passe lyden ved vore spilsammenaftner.

Vi håber på godt samarbejde mange år endnu.

Senere i sommer fylder Torbens søde kone Dorit også 60 år.

Vi håber I får en rigtig god dag:

Fødselsdagshilsen fra Feldborg Harmonikaklub:

------------------------------------------------------------------------------

Vor Campingvogn kører for sidste gang ud fra Bisgårdvej 24

En epoke er slut for os:

Det var selvfølgelig med stor vemod, at vi besluttede at sælge vores campingvogn, som vi kun benytter i forbindelse med Harmonikatræf. Men i disse Corona tider kunne vi se, at vi først ville komme afsted igen næste gang i maj 2021, da alle musik arrangementer jo er aflyst indtil 1. september 2020.

Et tilbageblik i de 25 år, vi har deltaget i Bindslev, først sammen med Musikvenner fra Holstebro og senere kom så hele Feldborg Klubben til, så vi lå samlet på pladsen op til Informationen. Vi oplevede solskinsvejr, storm og regnvejr, masser af god musik, samvær og fællesspisning, og ikke mindst hygge og underholdningen i teltet.

Senere kom så Hamonikatræffet i Nykøbing Mors og Dragstrup til, samt Esbjerg festuge, hvor vi også deltog med musik og Camping.

En dejlig tid er slut, og heldigvis husker vi de positive ting, vi oplevede i den forbindelse og glemmer alt bøvlet.

Så tak for tiden på campingpladserne, og vi ses igen til Musik i 2021.

Hilsen fra Erik og Anna Grethe.

------------------------------------------------------------------------------

Rigtig god påske

til alle vore trofaste læsere, og til alle Jer, der plejer at komme een gang om måneden til Spilsammen i Feldborg Sognegård.

Det blev så ikke i april, vi fik lukket op igen, og det er vi selvfølgelig rigtig kede af, og måske er vi også i tvivl om maj måned, men vi håber, det hele retter sig inden da.

Trods alt, når vi ser på hele landets og verdens problemer, er det jo selvfølgelig et lille offer i forhold til, hvordan andre er berørt og bliver det på længere sigt.

Med andre ord er det jo ganske forfærdelig.

Vi håber på det bedste i den fremtid, der kommer.

Påskehilsen

fra Feldborg Harmonikaklub.

-----------------------------------------------

Også her fra redaktionen vil jeg ønske alle Jer dejlige mennesker, som vi ser i hver måned i Feldborg Sognegård en rigtig god påske, og håber så, vi ses igen i maj måned. Indtil da, pas godt på Jer selv og på hinanden.

Påskehilsen fra Anna Grethe:

----------------------------------------------------------

Danmark lukker ned:

På grund af frygt for Corona smitte og forbud mod at samles mere end 100 personer til et arrangement, er vi desværre nødt til at aflyse vores spilsammenaften på mandag den 16. marts 2020.

Vi håber, det hele går i orden igen til næste gang, så vi kan ses den 20 april til vores 18 års fødselsdag til boller og lagkage.

Hvis dette ikke er muligt, vil vi meddele dette her på siden.

Coronahilsen fra Feldborg Harmonikaklub.

---------------------------------------------------------

Februar 2020:

Det blev så februar, og ifølge årstiden burde vi på nuværende tidspunkt havde haft sne og frostvejr, men i stedet for at synge: I sne står urt og busk i skjul, er det nærmere: Jeg gik mig over sø og land, der er aktuelt, for aldrig har vi fået så meget regn på denne årstid, og markerne og mange områder står under vand ikke kun langs åer og vandløb, også steder hvor vi aldrig har set vand før. Så lidt mørkt og trist er det derude og passer bedre til november måned.

Og så til noget helt andet: For når man kommer til Feldborg Sognegård, ser man tit, at der er sket forandringer, denne gang  nye planter i flotte potter i alle vinduerne, så herfra stor ros til bestyrelsen for Sognegården, fordi I formår at male lokalerne, når det er slidt, at forny og udskifte inventaret langvejs, så det ikke ligesom mange af de gamle sognegårde, langsom forfalder og bliver utidsvarende og trælse.🙂

Mandag den 17. februar 2020:

Det blev så den tredie mandag her i februar måned, så tiden var atter kommet til spilsammen i Feldborg.

Vi var ialt 120 fremmødte i sognegården denne regnfulde februar aften, heraf var 93 publikummer, og til at underholde dem var der 14 spillemænd og kvinder, i serveiceafdelingen var vi 13, så det skulle nok blive en fin aften.

Vi har jo som bekendt mistet vor gode ven harmonikaspiller Egon Poulsgård her den 23. januar 2020. Så efter vi havde sunget velkomstsangen, sagde Erik nogle ord til minde om Egon for alle de mange gode timer og hyggelige stunder vi havde haft sammen, og derefter holdt vi 1 minuts stilhed for at mindes Egon. Feldborg Harmonikaklub skylder ham rigtig meget, og det er et savn og mærkeligt, at han ikke er her mere.

Derefter spillede musikerne efter ønske fra Yrsa:  Esbjerg Valsen, og netop denne vals forbinder vi med Egon, da han det meste af sit liv boede i Esbjerg, og stadig var en populær skikkelse der.

Derefter startede vi aftenen med de melodier:

Erik havde sat på Februars spilleliste: Vi begyndte med: Vi skal mødes en aften som denne, Hytten i skoven, Hej gamle ven, Han var trods alt deres dreng, Det blir sol og sommer snart igen, Mit barndomshjem, Ta nu og ring, En lille bitte tåre der faldt, Tro håb og kærlighed, Malaika, Blue Hawaii, Vi har alle brug for kærlighed, Hun misted den i nat på Dangleterre, En smule fred, Johan på snippan, Den gyldne saxofon ( een af Egons Favoritter), Åh disse minder, og til slut på første halvleg som sædvanlig Ålefiskerens Vals.

Så var der kaffepause, og til kaffen serverede vi dejlige fastelavnsboller, som Edel havde bagt. Imens kaffen blev drukket, gik Dorthe rundt ved bordene og indsamlede ønsker fra publikum til melodier, som vi skulle synge i anden halvleg.

Efter afrydning af bordene, uddeling af lotterigevinster og Leo havde fortalt et par historier, var vi klar til sidste del af festen.

Vi begyndte med: Velkommen til Vestjylland, Sommernat i Froland, Fregatten Jylland, Fem røde roser, Når lysene tændes, Fuglene letter mod vinden, Love me tender, Livstræet, Nordsøbølger, Kald det Kærlighed, Den gamle smedie, En duftende hvid jasmin, Vore allerbedste år, Afmønstring, Den gamle skærslippers forårssang, Slut på en dejlig dag, og så nærmede klokken sig 22,- og det var tid at synge afskedsverset og Skuld gammel wenskab.

Endnu en dejlig aften var slut, så stor tak til alle jer, der mødte frem denne mørke regnfulde aften, det være sig publikum, musikerne, lydmanden, Edel og hjælperne uden alle jer ingen spilsammenaftner i Feldborg sognegård.

Så på gensyn næste gang den 16. marts og tag gerne naboen med, da vi godt kan være flere sammen til vore hyggelige sammenkomster.

Så vi ses samme tid samme sted nemlig i Feldborg sognegård den 16. marts kl. 19,-

Februar hilsen fra Anna Grethe:

------------------------------------------------------------------------------

Egon I festtøjet en flot 80 årig mand

Egon Poulsgård:

Vor gode ven og musikkammerat harmonikaspiller Egon Poulsgård er pludselig død den 23. januar i Flauenskjold 83 år gammel.

Det kom som en chock for os alle, da vi fik beskeden, for vi havde jo lige været til spilsammen mandag aften i Feldborg sognegård, hvor Egon sad ved kassen.

Egon havde godt nok døjet med sygdom de sidste par år, men han havde hver gang formået at komme på højkant igen, men pludselig var det så slut, og den gamle harmonikaspiller havde spillet den sidste strofe.

Så tager vi saetme Ålefiskerens Vals

Vi I Feldborg Harmonikaklub mindes ham med glæde for det store arbejde han gjorde for klubben. Han var med til at starte Feldborg Harmonikaklub op i 2002, samtidig var han jo i mange år kernen i klubben, når det gjaldt musikken. Det var ham, der spillede for, når orkesteret skulle igang, for når bare Egon var der, skulle det nok lykkedes, han forstod at rykke i harmonikaen, så det kunne høres.

Han var en fantastisk harmonikaspiller, og ingen kunne som ham spille Rødkælkens sang og Ålefiskerens Vals.

Marine Foreningen i Esbjerg

Vi husker også alle de gode timer, vi har haft sammen i Bindslev igennem de mange år, vi har været der.

Når Yrsa og Egon ankom, var der friske gulerødder og ærter fra haven, samtidig var vi sikker på at blive budt på en dejlig frokost med masser af fisk, hjemmelavet rullepølse, fabrikeret af Egon, godt skyllet med med øl og snaps, og så startede Egon Harmonikaen op, kun afbrudt af gode historie fra hans liv i Esbjerg, og da han var fiskemand i København. Da Egon var på toppen, kunne han spille den halve nat, og han var den sidste, der gik i seng.

Senere kom så Esbjerg Festuge til, hvor Feldborg spillede ved Marina Foreningen. Vi havde campingvogne med derned, og vi holdt til på pladsen ved deres klubhus, også der havde vi mange hyggelige stunder og oplevelser.

Der var ingen tvivl om, hvem der var stjernen i orkesteret, når vi så alle de knus, Egon fik af sine venner og veninder fra gamle dage.

Egon ved kassen i Feldborg Sognegård.

Vi vil komme til at savne Egon rigtig meget, for han var noget helt specielt, for selv om det kneb med kræfterne her til sidst, tog han jo med Yrsa fra Flauenskjold hver gang, og sad ved kassen ved indgangen.

En stor tak vil vi også sige til dig Yrsa, fordi du trods sygdom stadig formåede at tage til Feldborg Sognegård og sørge for indkøb og kaffe til vore spilsammenaftner, det må mange gange havde været rigtig svært for dig

Heldigvis for os, har du lovet forsat at komme og deltage, og det glæder os meget.

Det var så Egon, som vi kendte ham, meget kort fortalt, det bliver et savn, han ikke er her mere.

Æret være Egon Poulsgårds minde.

Egon Poulsgård bisættes fra Voer Kirke ved Dronninglund fredag den 31.1.2020 kl.13.-

På vegne af Feldborg Harmonikaklub:

Anna Grethe

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Nytårs koncerten 2020 i Skave Hallen

Januar 2020:

Så kom vi til 2020 og rigtig glædelig nytår til alle vore læsere.

Vi håber I er friske til at tage fat på et nyt årti, og se hvad det indebærer af klimaforandringer, omstilling til grøn energi, og diverse nye afgifter vi bliver pålagt for at dæmpe vores forbrug af co2.udledning.

Men først tager vi lige en tur til Feldborg Sognegård, hvor vi har glædet os til at se Jer igen her i det nye år.

Grønne marker her i januar 2020

Mandag den 20. Januar 2020:

Det blev så 2020 og det var den tredie mandag, vejret var godt omkring 8 + gr. ingen håndbold hvor Danmark skulle spille, så ingen undskyldning for ikke at møde op.

Der kom ialt 106 gæster til sognegården denne aften, de fordelte sig således, der var 83 publikummer, 13 musikere til at underholde de fremmødte, til at servicere gæsterne var vi 10 personer. Efter vi havde sunget velkomstsangen, var vi klar til at tage fat på aftenens program.

Dorthe havde lavet spillelisten: Vi begyndte med Min Hjemby, derefter fulgte Jeg var skinsyn, Ingrids vals, Er det alt for længe siden, Sne valsen, En hel flaske rom, Vildandens sang, Visne roser, Que sera sera, Lille kammerat jeg må afsted, Schottish på Valhalla, Bal i Ballerup, En glad mand, Paradiso, Den lille Cafe ved havnen, Oppe på kvisten hvor svalerne bor, Fru Pedersens Bordel, og til slut på første halvleg som sædvanlig Ålefiskerens Vals.

Så var der kaffepausen og til kaffen fik vi et dejligt stykke kringle fra Edels bageri. Imens dette gled ned, gik Dorthe rundt ved bordene og indsamlede ønsker fra publikum til melodier, som vi skulle synge i anden halvleg.

Efter afrydning af bordene og uddeling af lotterigevinster var vi klar til sidste del af festen.

Vinteren januar 2020.

Vi startede med: Vore allerbedste år, derefter sang vi, Pigen og søndenvinden, Livstræet, Marina, Mølleåen, Love me tender, Fiskerpigens sang, Fuglene letter, Solvejg min sommersang, Fem røde roser, Barndomstiden, Rødkælkens sang, Kvæservalsen, Den glade vandrer og Fregatten Jylland, og så var klokken næsten blevet 22, og det var tid at takke af med Afskedsverset og Skuld gammel wenskab.

Det var så den første spilsammenaften her i det nye år, og tak til alle Jer, der var med til at gøre denne aften til endnu en hyggelig aften her i Feldborg sognegård. Tak til det trofaste publikum, til de dygtige spillemænd og kvinder fra nær og fjern, tak til lydmand Torben, og tak til alle hjælpere, uden alle Jer var ingen spilsammen aftner.

Så på gensyn igen den 17. februar, samme tid samme sted nemlig i Feldborg Sognegård.

Januarhilsen fra Anna Grethe

Nyeste kommentarer

12.11 | 07:20

Husk nodestativ. Ikke til noder, da vi mest spiller gehør, men for at...

18.10 | 06:11

Tak for de smukke ord. Hilsen Erik

17.10 | 17:19

Sikke dejlige sange